Οδήγηση της σήραγγας της Μάγχης - Γιατί χρειάζεστε ένα σχέδιο Β

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί έτσι να προετοιμαστείτε

Οι καθυστερήσεις λόγω διακοπών αποτελούν μεγάλο κίνδυνο κατά την οδήγηση μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας. Τι μπορεί να συμβεί και τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την απόδραση σας σε καλό δρόμο;

Το ταξίδι μέσω του Eurotunnel στο "Le Shuttle" προς και από την Ευρώπη στο δικό σας αυτοκίνητο είναι γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και διασκεδαστικό. Κάνοντας το "σύντομο πέρασμα" μεταξύ Ντόβερ και Καλαί με πλοίο είναι επίσης μια περιπέτεια. Αλλά είτε μπορεί να είναι ευάλωτη σε σοβαρές καθυστερήσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί είναι να εξετάσετε τι συνέβη στο παρελθόν.

Θα πρέπει να ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε συνολικά το Le Shuttle μέσω του αγγλικού καναλιού;

Αυτό εξαρτάται από το πού ξεκίνησε το ταξίδι σας. Εάν ζείτε στη Βρετανία ή τη Γαλλία, ίσως θελήσετε να εξετάσετε άλλες επιλογές έως ότου τα πράγματα εγκατασταθούν στο Coquelles (η θέση, κοντά στο Calais, του τερματικού σταθμού Eurotunnel).

Αλλά εάν έχετε φτάσει σε μεγάλη απόσταση για ένα ταξίδι μιας ζωής - από τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία ή την Άπω Ανατολή, για παράδειγμα - θα θελήσετε πιθανότατα να προσπαθήσετε να ταξιδέψετε μέσα στη σήραγγα και να ζήσετε αυτή τη μηχανική θαύμα του 20ου αιώνα, οδηγώντας στη Γαλλία και απομακρύνοντας στη Βρετανία περίπου μισή ώρα αργότερα.

Τις περισσότερες φορές, η διέλευσή σας - είτε με πλοίο είτε με σήραγγα - θα είναι απολύτως χωρίς προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι διασχίζουν εδώ και χρόνια αυτό τον τρόπο κάθε χρόνο. Αλλά δεν μπορείτε να πάρετε απλά μια παράκαμψη σε ένα δευτερεύον δρόμο την τελευταία στιγμή, αν τα προβλήματα δεν εμφανίζονται. Το να είστε έτοιμοι για οτιδήποτε και να έχετε ένα Σχέδιο Β είναι πιθανώς μια αρκετά καλή ιδέα.

Κάντε εναλλακτικές επιφυλάξεις

Μπορεί να φαίνεται σπατάλη να ξοδεύετε χρήματα σε επιπλέον εισιτήρια για άλλη μορφή μεταφοράς, όταν έχετε ήδη αγοράσει και πληρώσει για τη διέλευση της σήραγγας του Channel. Αλλά δεν πρόκειται για την οικονομία, είναι για την αξέχαστη εμπειρία των διακοπών της σήραγγας και τα δικαιώματα καυχιάς που πηγαίνουν με αυτό όταν φτάσετε στο σπίτι.

Κοίτα αυτό τον τρόπο. Έχετε ξοδέψει χιλιάδες λίρες για να φέρει την οικογένειά σας - και μερικές φορές το οικογενειακό κατοικίδιο ζώο σας - πέρα ​​από τον Ατλαντικό, κράτηση δωματίων ή διακοπές ενοικίασης και ενοικίαση αυτοκινήτου. Μια σοβαρή καθυστέρηση στη συμφόρηση που μπορεί κάποτε να γίνει η σήραγγα θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρο το ταξίδι σας. Για λιγότερο από £ 100, θα μπορούσατε να έχετε ένα εναλλακτικό μέσο για ταξίδι μετ 'επιστροφής, διασταύρωση με το κανάλι για όλο το κόμμα σας στην τσέπη σας. Κάντε κράτηση για το εναλλακτικό σας ταξίδι ταυτόχρονα με την κράτηση σας για τις καλύτερες τιμές. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, όσο νωρίτερα κρατάτε το ταξίδι σας, τόσο φθηνότερα είναι πιθανό.

Αυτές είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την οδήγηση στο Le Shuttle μέσω της σήραγγας της Μάγχης:

  1. Κάντε κράτηση για μια διασταύρωση με φέρι - Η τιμή κάνει το ferries την πρώτη επιλογή εναλλακτικής Eurotunnel για οικογένειες με παιδιά, μέρη φίλων που ταξιδεύουν μαζί, ομάδες και ομάδες τάξεων . Πίσω όταν η σήραγγα της Μάγχης ήταν μόνο ένα όνειρο, οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποίησαν το σύντομο πέρασμα μεταξύ Ντόβερ και Καλαί με το πορθμείο. Δύο φορείς εκμεταλλεύονται ακόμη αυτή τη διαδρομή - ή την εναλλακτική λύση μεταξύ Dover και Dunkirk (20 μίλια από το Calais) - σε νέα πλοία με εστιατόρια, μπαρ, αίθουσες παιχνιδιών για παιδιά, ψώνια και άλλα περιστατικά. Το Dover στο Calais ή το αντίστροφο διαρκεί 90 λεπτά με το P & O Ferries ή το DFDS Seaways. Η DFDS επίσης εκτελεί δρομολόγια από το Dunkirk, ένα διήμερο ταξίδι. Και το καλύτερο πράγμα είναι η τιμή. Ο ναύλος προπληρωμής από μια εταιρεία, για ένα όχημα, εννέα επιβάτες και - εάν έρθει ο Fido - ο οικογενειακός σκύλος πιθανότατα θα κοστίσει λιγότερο από την πίτσα, τις πλευρές και τα αναψυκτικά για τέσσερα σε μια δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων πίτσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως.
  1. Εξετάστε το Eurostar - Το γρήγορο τρένο μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού ή Λιλ είναι μόνο μια πιθανή επιλογή εάν υπάρχουν μόνο ένας ή δύο από εσάς. Διαφορετικά, είναι μια ακριβή επιλογή για την αποστολή μιας ολόκληρης οικογένειας - και δεν μπορείτε να πάρετε ένα σκυλί. Αλλά αν σχεδιάζατε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στη Γαλλία και να το οδηγήσετε στην Αγγλία, ρίξτε το αυτοκίνητο στη Γαλλία, hop στο Eurostar και είτε πάρτε μια άλλη μίσθωση στην Αγγλία ή - αν το Λονδίνο είναι ο τελικός προορισμός σας, πηγαίνετε χωρίς αυτοκίνητο. Αγοράστε τα εισιτήρια Eurostar αρκετά νωρίς για να λάβετε τις προωθητικές τιμές που προσφέρουν τακτικά και τι μπορείτε να εξοικονομήσετε στην ασφάλιση αυτοκινήτων Cross Channel θα μπορούσε να πληρώσει περισσότερο από ένα ζεύγος εισιτηρίων Eurostar μονής κατεύθυνσης μεταξύ Παρισίων και Λονδίνου (2015 ειδικές προσφορές και τιμές) καλύπτουν τα δύο τρίτα του κόστους δύο εισιτηρίων μετ 'επιστροφής.

Μην απωθήσετε τη σήραγγα της Μάγχης. Απλά ετοιμαστείτε

Ελέγξτε τα νέα πριν φύγετε για το πέρασμα του καναλιού σας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποια από τα εισιτήριά σας θα χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε το τηλέφωνό σας φορτισμένο και μεταφέρετε σνακ και νερό στο αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε για τη σήραγγα σας - ή για το λιμάνι - και αναμείνετε μια πολύ ευρωπαϊκή εμπειρία.