Διεθνείς άδειες οδήγησης - Χρειάζεστε ένα για το Ηνωμένο Βασίλειο;

Σχεδιάζετε να οδηγήσετε τις διακοπές σας στο Ηνωμένο Βασίλειο; Αυτές τις μέρες, μπορεί να χρειαστείτε μια Διεθνή Άδεια Οδήγησης ή έναν Εντατικό Έγγραφο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Εάν έχετε έγκυρη άδεια οδήγησης από τη δική σας χώρα, μπορείτε να οδηγήσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για 12 μήνες. Μπορεί να μην χρειάζεστε έναν IDP, αλλά επειδή είναι εύκολο να αποκτηθούν, ίσως είναι καλή ιδέα να πάρετε κάποιον ούτως ή άλλως. Ας μάθουμε περισσότερα γι 'αυτά.

Τι είναι ένας εκτοπισμένος;

Μια διεθνής άδεια οδήγησης (IDP) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο έγγραφο που μεταφέρει μια φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου και μια μετάφραση της δικής σας άδειας τοπικής οδήγησης σε δέκα διαφορετικές γλώσσες εκτός από τα αγγλικά - αραβικά, κινέζικα, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ιαπωνικά, Πορτογαλικά, ρωσικά, ισπανικά και σουηδικά.

Ένας εσωτερικά εκτοπισμένος είναι αναγνωρισμένη μορφή αναγνώρισης σε 174 χώρες, πολλές από τις οποίες δεν αναγνωρίζουν τις πιστοποιήσεις των ΗΠΑ ή άλλων εθνικών οδηγών ως έγκυρη αναγνώριση του οδηγού.

Αν δεν είναι άδεια οδήγησης Τι είναι αυτό;

Ένας IDP δεν είναι σίγουρα άδεια οδήγησης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση ενός. Εάν οδηγείτε εκτός της χώρας σας, εξακολουθείτε να χρειάζεται να έχετε μαζί σας την άδεια οδήγησης καθώς και έναν εκτοπισθέντα. Ο κύριος σκοπός ενός εσωτερικώς εκτοπισθέντος ατόμου είναι να επιτρέψει σε αρχές που δεν επιτρέπεται να μιλούν τη γλώσσα σας - από αστυνομικούς της κυκλοφορίας σε δικαστικούς υπαλλήλους - να επικοινωνούν μαζί σας σχετικά με τα διαπιστευτήρια οδήγησης και να τα συνδέουν με την άλλη ταυτότητά σας.

Χρειάζεστε έναν IDP για να οδηγείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Εάν η άδεια οδήγησης των ΗΠΑ εκδίδεται στα Αγγλικά, πιθανώς δεν χρειάζεστε έναν IDP για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, σε αυτές τις ημέρες αυξημένης ασφάλειας, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να χρειαστούν ένα. Και αν σκοπεύετε να οδηγήσετε το κανάλι.

που διασχίζει το Le Shuttle ή ένα πλοίο, θα χρειαστεί να έχετε ένα.

Και, θα χρειαστείτε και ένα για το Ηνωμένο Βασίλειο, αν η δική σας άδεια οδήγησης δεν είναι στα Αγγλικά

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για να πάρεις ένα;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για έναν IDP στη χώρα όπου έχετε την άδεια οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να είσθε Αμερικανός πολίτης αλλά πρέπει να έχετε άδεια οδήγησης των ΗΠΑ.

Πού μπορώ να πάρω έναν ΕΑ;

Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι εκδίδονται από οργανώσεις αυτοκινήτων στη χώρα στην οποία έχετε άδεια οδήγησης. Στις ΗΠΑ, τόσο η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA) όσο και η Αμερικανική Ένωση Τουριστικών Αυτοκινήτων (AATA), εξουσιοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να εκδίδουν εκτοπισμένους. Ο Εθνικός Όμιλος Αυτοκινήτου δεν τις εκδίδει πλέον.

Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε ένα είναι να εκτυπώσετε μια εφαρμογή και να την πάρετε σε ένα τοπικό γραφείο είτε του AAA είτε του AATA. Μπορείτε επίσης να πάρετε έναν IDP αποστέλλοντας την αίτηση μαζί με τις απαιτούμενες φωτογραφίες, φωτοτυπίες και πληρωμές είτε στο AAA είτε στο AATA. Δεν χρειάζεται να είστε μέλος για να υποβάλετε αίτηση για έναν εσωτερικά εκτοπισμένο από οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες.

Εάν έχετε άδεια να οδηγήσετε σε άλλη χώρα, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές αυτοκίνησης. Σε γενικές γραμμές, θα υπάρχει ένας ή δύο μηχανοκίνητοι οργανισμοί στη χώρα σας που έχουν εξουσιοδότηση να εκδίδουν εκτοπισμένους.

Πόσο καιρό είναι καλό για;

Ένας εσωτερικά εκτοπισμένος έρχεται για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσης. Δεν μπορεί να ανανεωθεί, αλλά αν η δική σας έχει λήξει, θα πρέπει απλώς να συμπληρώσετε τα έντυπα που περιγράφονται παραπάνω, να πληρώσετε το τέλος και να υποβάλετε αίτηση για ένα νέο.

Και μια προειδοποίηση για ψεύτικα

Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι δεν είναι διαθέσιμοι σε απευθείας σύνδεση. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ δημοσίευσε συμβουλές σχετικά με ψεύτικους εκτοπισμένους που προσφέρονται ηλεκτρονικά για υψηλές αμοιβές. Είναι τόσο μεγάλη επιχείρηση που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αφιερώνει μια πλήρη σελίδα πληροφοριών καταναλωτών σχετικά με αυτήν στην ιστοσελίδα της.

Αποδεικνύεται ότι ορισμένοι απατεώνες προσφέρουν αυτούς τους ψεύτικους εκτοπισμένους που υπόσχονται ότι:

Στην πραγματικότητα, εάν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε έναν από αυτούς τους ψεύτικους εσωτερικά εκτοπισμένους, όχι μόνο θα καθυστερήσει το ταξίδι σας, αλλά θα μπορούσατε να υποβάλετε μεγάλα πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.

Ούτε το AAA ούτε το AATA χρεώνουν περισσότερα από 20 δολάρια για έναν εκτοπισμένο πληθυσμό. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια μικρή πρόσθετη αμοιβή αν επιλέξετε τη ναυτιλία προτεραιότητας μέσω της FedEX ή άλλης υπηρεσίας ταχυμεταφορών. Μερικά από τα παράπονα που προσφέρονται σε απευθείας σύνδεση κόστος μεταξύ $ 60 και $ 400 συν ναυτιλία. Ορισμένοι ισχυρίζονται επίσης ότι σας επιτρέπουν να οδηγείτε νόμιμα στη θέση μιας έγκυρης άδειας οδήγησης που εκδίδεται από την κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια, γι 'αυτό πρέπει να είστε ενάντια σας: