Ισπανικές φράσεις που πρέπει να ξέρετε στο Περού

La bienvenida a Perú! (Αυτό είναι πώς να πείτε "καλωσορίστε στο Περού" στα ισπανικά, για τους απροσδόκητους). Πριν περάσετε το πόδι σας στο περουβιανό έδαφος, ακόμη και αν δεν μιλάτε Español , είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τη βασική εθιμοτυπία πίσω από χαιρετισμούς και εισαγωγές.

Επίσημη χαιρετισμούς στο Περού

Το να είσαι υπερβολικά ευγενικό είναι προτιμότερο, επομένως, παρακαλώ κολλήστε με επίσημους χαιρετισμούς αν έχετε αμφιβολίες. Είναι αρκετά εύκολο να θυμόμαστε, απλά πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε στη σωστή ώρα της ημέρας:

Οι Περουβιανοί είναι ιδιαίτερα ευγενικοί όταν μιλάνε με τους πρεσβυτέρους τους, έτσι φέρνουν αυτό ως βασικό κανόνα. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε επίσημους χαιρετισμούς όταν απευθύνεστε σε ανθρώπους της εξουσίας, όπως οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι των συνόρων . Για πρόσθετη ευγένεια, ετικέτα σε έναν συνάδελφο όταν απευθύνεται σε άνδρες ή σε γυναίκα για γυναίκες (δηλ. " Buenos días, señor." )

Οι επίσημοι χαιρετισμοί στην άκρη, δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε Περουβιανούς χρησιμοποιώντας ένα γρήγορο " Buenas! "Ως χαιρετισμό χωρίς την ώρα της ημέρας που επισυνάπτεται. Ενώ αυτό είναι καλό μεταξύ φίλων και γνωστών, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση όταν απευθύνεστε σε ξένους.

Γεια σας λέει στο Περού

Μια απλή hola είναι ο συνηθισμένος τρόπος να πούμε γεια στο Περού. Είναι φιλικό αλλά άτυπο, έτσι ώστε να επιμείνετε σε επίσημους χαιρετισμούς όταν απευθυνθείτε σε πρεσβυτέρους και προσωπικότητες.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρώμα στο πρότυπο hola με μερικές ανεπίσημες φράσεις όπως:

Λάβετε υπόψη σας, δεν είναι αυστηρά σωστό να χρησιμοποιείτε hola όταν απαντάτε στο τηλέφωνο. Αντ 'αυτού, πρέπει να πείτε αλό καθώς λαμβάνετε την κλήση.

Φυσικές χειρονομίες και εισαγωγές στο Περού

Οι περουβιανοί χαιρετισμοί και οι εισαγωγές γενικά συνοδεύονται από χειραψία ή φιλί στο μάγουλο.

Μια σταθερή χειραψία είναι συνήθης μεταξύ των ανδρών, ενώ ένα φιλί είναι συνήθης πρακτική στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις. Περουβιανοί φιλιούνται ο ένας τον άλλον μια φορά στο δεξί μάγουλο. Φιλιά και στα δύο μάγουλα είναι ασυνήθιστο, οπότε κρατήστε το ωραίο και απλό.

Οι χειραψίες και τα φιλιά μάγουλα είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια των επίσημων εισαγωγών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να πείτε " mucho gusto " ή "είναι χαρά να σας συναντήσω".

Κατά κανόνα, περιορίστε τις χειραψίες και τα φιλιά σας σε κοινωνικές καταστάσεις. Εκτός από το χαμόγελο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φυσικές χειρονομίες στις καθημερινές, μη κοινωνικές καταστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τις αλληλεπιδράσεις με τους καταστηματάρχες, τους οδηγούς ταξί, τους κυβερνητικούς εργάτες και οποιονδήποτε άλλον εργάζεται σε υπηρεσία (αν και μια εισαγωγική χειραψία μπορεί να είναι ωραίο άγγιγμα).

Χαιρετισμούς στην Κεγούα και την Αϊμάρα

Περισσότερο από το 80% των Περουβιανών μιλούν ισπανικά σαν την πρώτη τους γλώσσα , αλλά πιθανότατα θα ακούσετε τόσο την Quechua όσο και την Aymara στα υψίπεδα των Άνδεων και γύρω από τη λίμνη Titicaca . Ακολουθούν μερικές βασικές χαιρετισμούς και στις δύο γλώσσες.

Quechua Χαιρετισμοί:

Αϊμάρα Χαιρετισμοί: