Πολιτιστικό Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας

Γαλλικό Φεστιβάλ Παραστάσεων, Λογοτεχνικών, Μαγειρικών Τεχνών στην Ουάσιγκτον

Σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, το Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας διαθέτει τέσσερις εβδομάδες συναυλιών, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, γαστρονομικές γευστικές δοκιμές, λογοτεχνικά κέντρα, εργαστήρια για παιδιά και πολλά άλλα στην Ουάσιγκτον DC Η πρωτεύουσα του έθνους θα αντηχεί με τους ζωντανούς ήχους, τα αξιοθέατα και τα γούστα του γαλλο- μιλώντας στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Γαλλοφωνίας στον κόσμο.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για άλλους πολιτισμούς και να εξερευνήσετε τη δημιουργική τέχνη των πολλών χωρών που μιλούν γαλλικά.

Από το 2001, περισσότερες από 40 χώρες συνεργάστηκαν κάθε χρόνο για να παρουσιάσουν μια σειρά από εμπειρίες που έχουν όλες τις ρίζες τους στους πολιτισμούς της Γαλλοφωνίας - από την Αφρική προς την Αμερική μέχρι την Ασία προς τη Μέση Ανατολή. Συμμετέχουσες χώρες περιλαμβάνουν την Αυστρία, το Βέλγιο, το Μπενίν, τη Βουλγαρία, την Καμπότζη, το Καμερούν, τον Καναδά, το Τσαντ, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Κροατία, το Κονγκό, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γκαμπόν, την Ελλάδα, την Αϊτή, το Ιράν, το Λάος, , Λουξεμβούργο, Μάλι, Μαυριτανία, Μονακό, Μαρόκο, Νίγηρας, Κεμπέκ, Ρουμανία, Ρουάντα, Σενεγάλη, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ελβετία, Τόγκο, Τυνησία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Χώροι απόδοσης

Για ένα πλήρες πρόγραμμα, εισιτήρια και πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Ο Οργανισμός Πίσω από αυτό

Ο Διεθνής Οργανισμός της Γαλλοφωνίας αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες γλωσσικές ζώνες στον κόσμο. Τα μέλη του μοιράζονται κάτι περισσότερο από μια κοινή γλώσσα, μοιράζονται επίσης τις ανθρωπιστικές αξίες που προωθείται από τη γαλλική γλώσσα. Δημιουργημένο το 1970, η αποστολή του οργανισμού είναι να ενσαρκώσει την ενεργό αλληλεγγύη μεταξύ των 75 κρατών μελών και των κυβερνήσεών του (56 μέλη και 19 παρατηρητές), που μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών και αντιπροσωπεύουν έναν πληθυσμό περισσότερων από 890 εκατομμύρια άτομα, συμπεριλαμβανομένων 220 εκατομμυρίων γαλλικών ομιλητών.