Δημόσιες αργίες στη Βόρεια Ιρλανδία

Πότε να περιμένετε να κλείσουν καταστήματα, παμπ, αξιοθέατα ή ολόκληρη τη χώρα

Οι δημόσιες αργίες στη Βόρειο Ιρλανδία δεν συμπίπτουν πάντοτε με εκείνες της Δημοκρατίας και μπορεί να προκαλούν συγχύσεις κατά περιόδους. Όπως αυτές του August Bank Holidays-πρώτο σαββατοκύριακο στη Δημοκρατία, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ιρλανδία. Ή ακόμα και την Μεγάλη Παρασκευή. Ακολουθεί ο οριστικός κατάλογος των αργιών στη Βόρεια Ιρλανδία, με κάποιες παρατηρήσεις σε άλλες ειδικές μέρες που μπορεί να ψάχνετε.

Πρωτοχρονιά-1η Ιανουαρίου

Η Πρωτοχρονιά είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα φτάσουν στα γυμνά κόκαλα.

Εάν η 1η Ιανουαρίου πέσει σε Σάββατο ή Κυριακή, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου-17 Μαρτίου

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν τουλάχιστον μια μέρα της ημέρας. Αν η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου πέσει σε Σάββατο ή Κυριακή, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία.

Καλή Παρασκευή

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία. Αναμένουμε τη διασυνοριακή κυκλοφορία από τη Βόρεια Ιρλανδία για τα κέντρα λιανικής πώλησης στη Δημοκρατία, ανάλογα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία και τις σχετικές τιμές.

Δευτέρα του Πάσχα

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Πρωτομαγιά της Πρωτομαγιάς - πρώτη Δευτέρα του Μαΐου

Η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αν και οι έμποροι λιανικής παραμένουν γενικά ανοικτοί σε αστικές περιοχές. Στη Βόρειο Ιρλανδία, αυτό είναι γνωστό ως η Πρωτοχρονιάτικη Πρωτοχρονιά.

Εορτασμός της άνοιξης τράπεζας-Τελευταία Δευτέρα το Μάιο

Μια αργία στη Βόρεια Ιρλανδία την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου είναι γνωστή ως Holiday Spring Bank.

Μάχη της επέτειος Boyne-12 Ιουλίου

Η μάχη για την επέτειο του Boyne (στην πραγματικότητα σε λάθος ημερομηνία, αλλά δεν το πειράζει αυτό) είναι αργία μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία - οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Υπάρχει μεγάλη κίνηση που κατευθύνεται προς τη Δημοκρατία για την ημέρα. Επίσης, περιμένετε να κλείσουν και προσωρινές διακοπές στις διαδρομές μέσω πόλεων και πόλεων. Αν η 12η Ιουλίου, η επέτειος της μάχης του Boyne, πέσει σε Σάββατο ή Κυριακή, η επόμενη Δευτέρα θα είναι μια αργία.

Summer Bank Holiday - Τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου

Η τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου, γνωστή και ως Summer Bank Holiday, είναι μια αργία στη Βόρεια Ιρλανδία μόνο-οι περισσότερες επιχειρήσεις (αλλά όχι οι λιανοπωλητές) θα κλείσουν.

Ημέρα των Χριστουγέννων-25 Δεκεμβρίου

Μια δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, αυτή είναι η μία ημέρα όπου ολόκληρη η χώρα είναι νεκρή και κλειστή για δουλειές! Αν η Ημέρα των Χριστουγέννων πέσει σε Σάββατο ή Κυριακή, η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία.

Ημέρα που εγκιβωτίζει - 26 Δεκεμβρίου

Ημέρα που εγκιβωτίζει (ή Ημέρα του Αγίου Στεφάνου) είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιρλανδία, αν και οι πωλήσεις ξεκινούν σε ορισμένες αστικές περιοχές και πολλά καταστήματα είναι ανοιχτά. Σε περίπτωση που η Boxing Day πέφτει σε ένα Σάββατο, την επόμενη Δευτέρα θα είναι διακοπές στη θέση, εάν η Boxing Day πτώση σε μια Κυριακή, την επόμενη Τρίτη θα είναι μια νύχτα στη θέση.

Σχολικές διακοπές στη Βόρεια Ιρλανδία

Πρόκειται για μια γενική περιγραφή των σχολικών διακοπών στη Βόρεια Ιρλανδία:

Δημόσιες αργίες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας

Θα έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες, αλλά όχι όλες, δημόσιες αργίες ισχύουν σε όλη την Ιρλανδία. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές σε αρκετές ημέρες και αυτές συνήθως τείνουν να ευνοούν τις διασυνοριακές εκδρομές για ψώνια ή αναψυχή. Ενδέχεται να προκύψουν εμπλοκές κυκλοφορίας, ιδίως γύρω από τα κυριότερα κέντρα λιανικής πώλησης .