Ιρλανδικό γυμνισμό και γυμνές παραλίες

Οι φυσικοί μπορούν να σπάσουν τους νόμους

Ελπίζω να απογυμνώσετε, να τα γυρίσετε όλα, και να πάτε για λίγο κοκαλιάρικο στην Ιρλανδία; Οι τολμηροί παραθεριστές και οι εξειδικευμένοι γυμνιστές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μερικά εμπόδια όταν πηγαίνουν όλοι φυσικοί, διότι ο γυμνισμός και το δημόσιο γυμνό στην Ιρλανδία είναι δύσκολα θέματα που κυριαρχούν ανάμεσα σε ξεπερασμένους νόμους και συχνά συντηρητικούς κοινωνικούς κανόνες.

Να είναι αμβλύ: το δημόσιο γυμνό είναι παράνομο στην Ιρλανδία. Ταυτόχρονα, η πρώτη επίσημη γυμνή παραλία της Ιρλανδίας πρόκειται να ανοίξει τον Απρίλιο του 2018 και αρκετές άλλες απομονωμένες παραλίες είναι από καιρό γνωστές ως ανεπίσημες γυμνιστικές εκδρομές.

Σε ορισμένες περιοχές, η γυμνή κολύμβηση είναι ακόμα μέρος της τοπικής παράδοσης. Ωστόσο, εάν απογυμνώσετε σε λανθασμένη περιοχή, ίσως βρείτε τον εαυτό σας με πολλές εξηγήσεις που πρέπει να κάνετε. Ακόμη και το μαύρισμα χωρίς τόνο, ο κανόνας στις περισσότερες ηπειρωτικές ευρωπαϊκές παραλίες, είναι σοβαρά μπερδεμένο.

Οι ιρλανδοί νόμοι λένε "Μείνετε καλυμμένοι"

Με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας σαφής κανόνας κατά της απολέπισης ή της απαγόρευσης της απογύμνωσης στην παραλία, όμως δύο ιρλανδικοί νόμοι μπορεί να ισχύουν εάν ρίξετε τα ρούχα σας και κάποιος άλλος αισθάνεται προσβεβλημένος:

Ο ποινικός νόμος που αναγνωρίζει ότι η έκθεση αυτή απαγορεύεται μόνο αν σκοπεύει να προσβάλει. Αυτό σημαίνει ότι το συγκαταλεγμένο γυμνό μπορεί να είναι νόμιμο - ή τουλάχιστον ότι ο νόμος είναι ανοιχτός στην ερμηνεία.

Αυτό που βράζει είναι αυτό: το γυμνό στο κοινό είναι εκτός ορίων. Εάν κάποιος αισθάνεται φόβο, αγωνία ή συναγερμό και σας αναφέρει στην αστυνομία, τότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε νομικές ενέργειες.

Από τεχνική άποψη, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν ήδη την εξουσία να δημιουργούν περιοχές χωρίς ρούχα ή προαιρετικές ενδυμασίες σε παραλίες. Αλλά κανένας δεν κάνει, προτιμώντας να κλείσει τα μάτια για το πρόβλημα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο φόβο μιας αντίδρασης της κοινής γνώμης και στον κίνδυνο να κατηγορηθεί ότι υποστηρίζει την "άσεμνη συμπεριφορά".

Οι ιρλανδικές γυμνές παραλίες είναι μερικές από τις καλύτερες στον κόσμο

Τώρα εδώ είναι ένα περίεργο γεγονός - παρά τους νόμους, οι ιρλανδικές παραλίες είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες γυμνιστών στον κόσμο. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημες γυμνές παραλίες στην Ιρλανδία.

Ακόμη και χωρίς την επίσημη άδεια, υπάρχουν σίγουρα γυμνιστές στην Ιρλανδία. Προτιμούν να πάνε χωρίς ρούχα όποτε είναι δυνατόν και έχουν διεκδικήσει ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές ως δικές τους. Παράνομα - είναι αυτονόητο.

Οι γυμνές παραλίες που βρίσκονται τακτικά στην κορυφή της λίστας είναι η Trawalua στο County Sligo (σύμφωνα με ένα παλιό περιοδικό Ryanair κατά τη διάρκεια της πτήσης, ακόμη και Nude Beach No. 1 στον κόσμο), τον κόλπο Brittas και το Inch.

Ζώνες ανοχής: Πού να παίξετε γυμνό στην Ιρλανδία

Εδώ είναι μια κατακρήμνιση των παραλιών που έχουν "διεκδικήσει" οι Ιρλανδοί γυμνιστές. Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πώς θα φτάσετε εκεί, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ιρλανδικής Ένωσης Naturists 'Association. Σημειώστε ότι τα "γυμνά" τμήματα των παραλιών μπορεί να απέχουν αρκετά από το πλησιέστερο πάρκινγκ και άλλες εγκαταστάσεις.

Leinster :

Μούνστερ :

Connacht :

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των γυμνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχουν επίσημες ή ανεπίσημες γυμνές παραλίες στη Βόρεια Ιρλανδία, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να κάνουν μια βουτιά χωρίς μαγιό, είναι καλύτερα να κολλήσουν στις παραλίες της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και να χρησιμοποιήσουν τη δική τους καλύτερη κρίση.

Αν πραγματικά δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα κοκαλιάρικο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το "Forty Foot" του Δουβλίνου, ένα δημόσιο κολυμβητήριο στη σκιά του πύργου James Joyce στο Sandycove . Αυτό είναι όπου διαφορετικά συντηρητικοί κύριοι έρχονται να γενναίοι τα κύματα γυμνά, μερικές φορές προσθέτοντας γυμνό αεροβική στο όνομα της διασκέδασης, και όλα σε απλή θέα σε έναν πολυσύχναστο χώρο περιπάτου.

Με άλλα λόγια: η συμπεριφορά που θα έφερνε το gardai (ιρλανδική αστυνομία) σε άλλα μέρη είναι εντελώς φυσιολογική στο Forty Foot χάρη στην τοπική παράδοση της άνευ κολύμβησης κολύμβησης που έχει γίνει εδώ και δεκαετίες.

Με την ευκαιρία - οι γυμνοί κολυμβητές στο Forty Foot ήταν παραδοσιακά πάντα άνδρες, αλλά πιο πρόσφατα υπάρχουν και γυναίκες που πηγαίνουν για κολύμπι εκεί.

Ορισμένες τελικές λέξεις προσοχής

Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε κάποια από τις "γυμνές" παραλίες που αναφέρονται παραπάνω, μην απογυμνώσετε χωρίς να κάνετε μια καλή ματιά γύρω σας πρώτα. Θα πρέπει να είστε αρκετά ασφαλείς εάν υπάρχουν άλλοι γυμνιστές (ή κανείς). Αλλά αν υπάρχουν άλλες ομάδες που απολαμβάνουν την κοντινή παραλία με όλα τα ρούχα τους, ίσως δεν είναι συνετό να γυμνούν μπροστά τους. Αφήστε την κοινή λογική να υπερισχύσει, θυμόμαστε ότι οποιαδήποτε δημόσια καταγγελία σχετικά με τη γυμνή παραλία πηγαίνει μπορεί να οδηγήσει σε ένα τρέξιμο με το νόμο.

Δεύτερον, ενεργήστε φυσικά, κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ και μην συμμετάσχετε σε τίποτα που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδύναμη συμπεριφορά.

Ω, και ίσως να ελέγξετε τον ιρλανδικό καιρό πριν σχεδιάσετε διακοπές γυμνιστών. Οι μέσες θερμοκρασίες ενδέχεται να βάλουν ένα αποσβεστήρα στις θαλάσσιες εκδρομές. Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να κολυμπήσετε, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα επικίνδυνα ζώα που κρύβονται κάτω από τα κύματα ...