Το αλκοόλ και ο νόμος στην Ιρλανδία

Πώς να απολαύσετε το ιρλανδικό ποτό νομικά και υπεύθυνα

Οι νόμοι στην Ιρλανδία σχετικά με το αλκοόλ ... γιατί πρέπει να περιλαμβάνονται σε ταξιδιωτικό οδηγό; Λοιπόν, επειδή μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα, τόσο στη Βόρεια Ιρλανδία όσο και στη Δημοκρατία. Για μια ποικιλία αδικημάτων, από την κατανάλωση αλκοόλ μέχρι την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (ποτέ δεν είναι καλή ιδέα, ανεξάρτητα από το νόμο που ορίζει ως όριο ανοχής). Και επειδή όταν σκεφτόμαστε την Ιρλανδία, τείνουμε να σκεφτόμαστε σε κλισέ όπως ο Άγιος Πατρίκ , ο Ιρλανδικός καφές , οι στρογγυλοί πύργοι , ο Γκίνες , οι 40 αποχρώσεις του πράσινου , το ιρλανδικό ουίσκι και η μακρά και εκκαθάριση της ιρλανδικής ιστορίας .

Παρατήρησα πόσο συχνά το αλκοόλ έπεσε σε αυτή τη σύντομη λίστα; "Μια σταγόνα από τα καλά πράγματα" φαίνεται να ανήκει στις τυπικές ιρλανδικές διακοπές όπως οι Cliffs of Moher ή Bunratty Castle . Ωστόσο, οι νόμοι που διέπουν την πώληση και την απόλαυση του αλκοόλ είναι αρκετά αυστηροί. Και γνωρίζετε πραγματικά αυτούς τους νόμους, τι πραγματικά λένε σχετικά με το αλκοόλ στην Ιρλανδία; Εάν δεν είστε, εδώ είναι ένα σύντομο run-down για σας: Μπορείτε να πιείτε μόνο όταν είστε 18, και περισσότερο από πιθανό να μην σε δημόσιο χώρο.

Ποια είναι η ελάχιστη ηλικία για την αγορά και το ποτό αλκοόλ στην Ιρλανδία;

Εάν δεν είστε τουλάχιστον 18 ετών, είναι παράνομο να αγοράσετε, να επιχειρήσετε να αγοράσετε ή να καταναλώσετε αλκοόλ στην Ιρλανδία. Είναι επίσης παράνομο να λαμβάνετε αλκοόλ για οποιονδήποτε κάτω από την ελάχιστη ηλικία. Έτσι εάν είστε κάτω των 18 ετών, ή αν είστε στρεβλωμένοι από οποιονδήποτε είναι (ή φαίνεται να είναι) ... μην το σκεφτείτε ούτε καν!

Ποιος είναι ο ορισμός του αλκοόλ στην Ιρλανδία;

Αυτό είναι εύκολο - κάθε ποτό που περιέχει αλκοόλ σε οποιαδήποτε ποσότητα είναι "αλκοόλ".

Ποτά με ελάχιστες ποσότητες αλκοόλ, όπως η "μαλακή" shandy και η μη αλκοολούχα μπύρα είναι εξαιρέσεις, όπως και τα γλυκά με γεύση. Αν και γνωρίζετε ότι το να έχετε λίγες σοκολάτες γεμιστές με μπράντυ μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα σε έναν αναπνευστήρα ... ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε μια αρνητική εμπειρία με σύλληψη και δείγμα αίματος.

Πού μπορώ να πάω για ποτό στην Ιρλανδία;

Γενικά, το αλκοόλ μπορεί να σερβιριστεί στο κοινό μόνο σε "χώρους με άδεια", ενώ η παμπ (το κοντινό για το "δημόσιο σπίτι") είναι το πιο συνηθισμένο μέρος για να πάρετε ένα ποτό. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα μπαρ και κλαμπ έχουν αναπτυχθεί, επικεντρώνοντας σε ένα νεότερο, πιο εξελιγμένο και / ή σοβαρά εύπορο τμήμα της αγοράς. Τα εστιατόρια μπορούν να έχουν άδεια για να σερβίρουν αλκοόλ, αν και δεν είναι όλα. Συνήθως θα πρέπει να παραγγείλετε ένα πλήρες γεύμα για να σερβίρετε ποτά. Υπάρχουν επίσης εστιατόρια που διαθέτουν μόνο άδεια κρασιού.

Τι γίνεται αν θέλω να πιώ στο δωμάτιο μου;

Ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων πωλούν μπύρα και κρασί με μια αποκαλούμενη "άδεια", τα περισσότερα σημειώνονται εμφανώς. Μπορεί επίσης να βρείτε μια περιορισμένη επιλογή κρασιών σε καταστήματα χωρίς πλήρη "άδεια". Πολλές παμπ πωλούν επίσης εμφιαλωμένα ή κονσερβοποιημένα ποτά για κατανάλωση από τις εγκαταστάσεις τους.

Μπορώ να πίνω παντού στην Ιρλανδία;

Σίγουρα όχι - το πόσιμο σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται σχεδόν παντού στη Βόρεια Ιρλανδία και σε όλο και περισσότερα μέρη στη Δημοκρατία. Αυτοί οι περιορισμοί ορίζονται στα τοπικά νομοσχέδια, τα οποία κανονικά δεν θα είναι γνωστά στους επισκέπτες. Ψάξτε για σημάδια και ανακοινώσεις. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κανένα, μπορείτε να το παίξετε με το αυτί ...

ή να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά διότι δεν πίνετε καθόλου σε δημόσιους χώρους. Σημειώστε ότι η "έξυπνη φούσκα" που καλύπτει ένα μπουκάλι με καφέ χάρτινη σακούλα σας κάνει ακόμα πιο εμφανή και δεν θα σας εξοικονομήσει από πρόστιμο. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν νόμοι κατά της μεταφοράς οινοπνευματωδών ποτών στα αυτοκίνητα (σε αντίθεση με πολλές αμερικανικές πολιτείες), μπορείτε στην πραγματικότητα να οδηγείτε με ένα ανοιχτό δοχείο στο θάλαμο επιβατών. Αλλά ...

Τι λέει ο νόμος για το αλκοόλ και την οδήγηση στην Ιρλανδία;

Το νόμιμο όριο για το αλκοόλ στο αίμα σας κατά την οδήγηση είναι κάτω από το 0,05% (στη Δημοκρατία, στη Βόρεια Ιρλανδία 0,08%) - ανάλογα με το μέγεθος του σώματος και τη δύναμη του ποτού μπορεί να υπερβεί αυτό το όριο μετά από ένα μόνο ποτό. Τόσο το PSNI όσο και το Gardai εφαρμόζουν αυστηρά τη νομοθεσία και αναπνέουν τους ύποπτους οδηγούς. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το αλκοόλ υπερβαίνει το νόμιμο όριο, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συνεχίσετε το ταξίδι σας και η εμφάνιση του δικαστηρίου είναι (συνήθως) υποχρεωτική.

Αποφύγετε αυτό χωρίς να πίνετε ή να έχετε έναν καθορισμένο οδηγό. Εκτός από τις νομικές συνέπειες - η οδήγηση ως τουρίστας στην Ιρλανδία, ενώ υπό την επήρεια αλκοόλ, τα φάρμακα ή τα ναρκωτικά μπορούν ασφαλώς να θεωρηθούν ως αυτοκτονικά.

Υπάρχουν περιορισμοί στην απόλαυση του αλκοόλ στην Ιρλανδία;

Όχι ... εφ 'όσον απολαμβάνετε το αλκοόλ με λογικό τρόπο. Αλλά αν γίνεις ενοχλητικός ή ακόμα και ένας κίνδυνος (στον εαυτό σου ή σε άλλους) ο νόμος μπορεί να εμπλακεί. Μπορεί να σας ζητηθεί από την αστυνομία να κλείσει και να μετακινηθεί - ή ίσως (σε σοβαρές περιπτώσεις) να σας ζητηθεί να έρθετε στον πλησιέστερο σταθμό. Ίσως αξίζει να εξεταστεί εκ των προτέρων ότι η νοσηλεία του παππού όλων των αιχμαλωτισμάτων είναι παιχνίδι παιδιού σε σύγκριση με το να περάσετε λίγες ώρες σε μια γεμάτη κυψέλη συγκράτησης.

Και Τέλος ... Όταν δεν μπορείτε να πάρετε ένα ποτό στην Ιρλανδία;

Σε όλη την Ιρλανδία το οινόπνευμα μπορεί να σερβίρεται σε παμπ και εστιατόρια σύμφωνα με την άδεια που εκδίδεται ... αναμένεται ότι θα είναι γενικά από λίγο πριν το μεσημέρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών σε καταστήματα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι νόμιμες μόνο μεταξύ 10.30 π.μ. και 10.00 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 12.30 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ. τις Κυριακές. Λάβετε υπόψη ότι η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου θεωρείται ως Κυριακή για το σκοπό αυτό - το πρωί το πρωί πίνουν βράδυ σε πολλή παρέλαση τα προηγούμενα χρόνια. Στη Βόρειο Ιρλανδία, οι ώρες πώλησης αλκοόλ σε καταστήματα εξαρτώνται από την χορηγούμενη ατομική άδεια - γενικά, τις καθημερινές θα είναι νόμιμη από τις 8 π.μ. έως τις 11 το βράδυ, τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. έως τις 10 το βράδυ.

Υπάρχουν μόνο δύο ημέρες, όταν θα πιέσετε σκληρά για να πάρετε κάποιο ποτό - την Ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής και των Χριστουγέννων.