Γιατί η Ιρλανδία έχει σαράντα αποχρώσεις του πράσινου;

Εντάξει, υπάρχουν πολλά πράσινα εδώ, αλλά υπάρχουν σαράντα (και ακριβώς 40) πράσινες αποχρώσεις στην Ιρλανδία; Όταν σκεφτόμαστε την Ιρλανδία, σκεφτόμαστε το Σμαραγδένιο Νησί, το τριφύλλι, το "Φορώντας το Πράσινο" και τις 37 άλλες σχεδόν παροιμιώδεις αποχρώσεις του πράσινου. Πάντα σαράντα όταν λαμβάνεται το σύνολο. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ακριβώς μιλάμε για "Σαράντα αποχρώσεις του πράσινου";

Το Πράσινο Τραγούδι, ο Άνθρωπος, στο Μαύρο

Είναι λάθος ενός ανθρώπου - κανένας άλλος από τον Johnny Cash.

Ο "Άνθρωπος σε Μαύρο" είχε πάρει έτσι από το Σμαραγδένιο Νησί ότι πήγε όλο το πράσινο, και φημολογεί ότι αξίζει ολόκληρο το άλμπουμ για τον εορτασμό της Ιρλανδίας. Πολλά από αυτά τα τραγούδια φαίνεται να χάνονται. Και ενώ το Cash φαίνεται να είναι πραγματικά ερωτευμένο με την Ιρλανδία εκείνη την εποχή, τραγούδια από εκείνη την περίοδο (ήταν το 1961, το έτος των Patsy Cline "I Fall to Pieces", "Cryin" και "Running Scared" του Roy Orbison, Don Gibson's "Sea of ​​Heartbreak", και η ταινία Lonnie Donegan "Μήπως το τσούξιμο σας χάνει τη γεύση του (στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας)", για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα καλύτερα ρεκόρ πωλήσεων) φαίνεται να είναι σοβαρά συναισθηματικά και υπερθέαμα σήμερα.

Το υποκριτικό τραγουδιού της Ιρλανδίας είναι "Forty Shades of Green", συμπεριλαμβανομένης και της ομολογίας ότι "κυρίως μου λείπει ένα κορίτσι στην πόλη Tipperary [και σε μεγάλο βαθμό τη φήμη] και, κυρίως, μου λείπουν τα χείλη τόσο μαλακά όσο το πάτωμα". Εκτός από τους Dingle, Donaghadee, Shannon, Skibbereen, Shalimar, Cork και Larne, κάνοντας αυτό ένα πολύ ιρλανδικό τραγούδι.

Και μια γιορτή των καλών παλαιών χρόνων, όταν «οι αγρότες στραγγίζουν τα έλη και φτυάρια το χλοοτάπητα». Δεν πειράζει ότι πολλοί από αυτούς τους αγρότες θα μπορούσαν να έχουν πει Cash για να είναι στο δρόμο του, προτιμώντας κάποιες σύγχρονες ανέσεις.

Και έτσι ... ο Johnny Cash ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της ιδέας ότι η Ιρλανδία είναι "σαράντα πράσινες αποχρώσεις".

Αυτό προστέθηκε από την σμηνιστική ροκ ομάδα της Ιρλανδίας "Boomtown Rats", με τον τραγουδιστή Bob Geldof να αναφέρει επίσης "εξήντα αποχρώσεις του κόκκινου" σε σχέση με τα " Troubles ". Σπεύδω να προσθέσω ότι οι "Πενήντα Σκιάσεις του Γκρίζου" δεν είναι καμία σχέση, όσο και αν είναι μακριά (αν και το βιβλίο ήταν και ο καλύτερος πωλητής στην Ιρλανδία , όχι σαν μια χώρα που θα μπορούσε να σκεφτεί).

Η πραγματικότητα

Αλλά η Ιρλανδία έχει σαράντα πράσινες αποχρώσεις; Αν και κανείς δεν τις έχει μετρήσει πραγματικά, αυτό θα ήταν μια καλή εικασία - το πράσινο είναι το κυρίαρχο χρώμα στο τοπίο της Ιρλανδίας. Ο απλός λόγος για αυτό είναι ο ιρλανδικός καιρός . Παρόλο που γενικά περιγράφεται ως "αιώνια μεταβαλλόμενη", αλλάζει μόνο μέσα σε ορισμένες παραμέτρους. Η επίδραση του ρεύματος του κόλπου και του γενικού κλίματος συνδυάζονται για να καταστήσει την Ιρλανδία ισορροπημένη.

Οι εποχές δεν είναι πολύ έντονες - κάποιος συνήθως απολαμβάνει "καλοκαίρια" ή χειμώνα, όχι την εποχή ως τέτοια. Και ακόμα και όταν ο Jack Frost γουλιές και το χιόνι πέφτει, θα είναι σε καταπράσινα πεδία. Το πράσινο μπορεί να εξασθενίσει λίγο, αλλά ποτέ δεν πηγαίνει πραγματικά μακριά. Έτσι, όπως θα δείτε όταν επισκέπτεστε την Ιρλανδία: ο Johnny Cash είχε δίκιο - η Ιρλανδία έχει σαράντα πράσινες αποχρώσεις.

Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι - ίσως να υπάρχουν περισσότερα. Τα σαράντα είναι ένας αρκετά αυθαίρετος αριθμός που ακούγεται μεγάλος χωρίς υπερβολή.

Για τον ίδιο σκοπό, τα μετρητά θα έπρεπε να έχουν κάνει είκοσι, εξήντα ή εκατό, ακόμη και χίλια. Ένα εκατομμύριο ίσως ακούγεται λίγο πολύ. Από την άλλη πλευρά, όλα τα πράσινα τείνουν να αναμειγνύονται μεταξύ τους, οπότε η Ιρλανδία είναι γενικά "πράσινη", με μέρη στη σκιά και περιστασιακά μέρη στο ηλιακό φως, που συχνά λυγίζουν με δροσιά (ή ένα γρήγορο ντους).

Για τη συλλογή;

Το πρωτότυπο του Johnny Cash είναι διαθέσιμο στο Amazon ως άμεση λήψη, τόσο στην αρχική έκδοση όσο και ως ζωντανή ηχογράφηση του 1990. Για μια έκδοση από τον Ιρλανδό crowner Daniel O'Donnell, πάρτε το ίδιο του το CD στο Amazon ... ή να είναι λίγο πιο περιπετειώδες και να αρπάξετε την προσφορά της Dexy για το "Irish & Country Soul" - το crossover για να τερματίσετε όλα τα crossovers.