Ιατρική βοήθεια στην Ιρλανδία

Τι να κάνετε και πού να πάτε πρέπει να αρρωστήσετε

Το να είσαι άρρωστος στην Ιρλανδία δεν είναι διασκεδαστικό, όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Έτσι πού πρέπει να πάτε στην Ιρλανδία αν χρειάζεστε συνταγογραφούμενα φάρμακα ή συμβουλευτείτε έναν γιατρό; Το Slainte (προφέρεται σαν "slaan-shea") είναι ιρλανδικό για "υγεία" και παραδοσιακά θα έχετε πολλές επιθυμίες για καλή υγεία στις διακοπές σας. Αλλά τι γίνεται αν δεν αρκούν οι λέξεις; Από πού παίρνετε βοήθεια εάν πρέπει να αισθάνεστε κάτω από τις καιρικές συνθήκες;

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Σημειώστε ότι οι τυχόν χρεώσεις που δίνονται αφορούν τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Στη Βόρειο Ιρλανδία, θα τύχετε θεραπείας σύμφωνα με τις διατάξεις των Health Trusts, συχνά δωρεάν.

Φάρμακα

Ανάλογα με τον τύπο του φαρμάκου που χρειάζεστε, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω.

Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ζητήστε από την ρεσεψιόν σας να εντοπίσετε τον πλησιέστερο γιατρό (GP, γενικό ιατρό) και να τον τηλεφωνήσετε για εσάς. αυτό εξοικονομεί χρόνο και σύγχυση.

Πιθανόν να σας ζητηθεί να πληρώσετε μετρητά για τη διαβούλευση, αλλά αυτό θα πρέπει να σας επιστρέψει όχι περισσότερο από € 60, συχνά λιγότερο.

Υπάρχουν μερικές περιπάτους σε κλινικές σε μεγαλύτερες πόλεις και πόλεις, αυτές γενικά χρεώνουν λίγο περισσότερο για την ευκολία.

Ιατροί τη νύχτα ή τα Σαββατοκύριακα

Οι περισσότεροι γιατροί εφαρμόζουν ένα αυστηρό πρόγραμμα "εννέα έως πέντε, Δευτέρα έως Παρασκευή" (ή λιγότερο). Εκτός αυτών των χρόνων, πρέπει είτε να χαμογελάτε και να το φέρτε είτε επικοινωνήστε με το DOC. Αυτό το ακρωνύμιο σημαίνει "Doctor on Call", μια εκτός GP υπηρεσία σε κεντρικό σημείο. Ζητήστε ξανά στη ρεσεψιόν για περισσότερες λεπτομέρειες, τα τέλη θα είναι περίπου 100 € για μια διαβούλευση.

Σύμβουλοι και ειδικοί

Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό, ένας GP θα πρέπει να συμφωνήσει πρώτα. οι σύμβουλοι σχεδόν ποτέ δεν δέχονται ασθενείς χωρίς παραπομπή.

Νοσοκομεία - Τμήματα ατυχημάτων και έκτακτων αναγκών

Αυστηρά μιλώντας, τα νοσοκομεία προσανατολίζονται προς έκτακτες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όχι σε καθημερινές ασθένειες, αλλά για διάφορους λόγους, τα τμήματα Α & Ε ​​τακτοποιούνται τακτικά από ασθενείς με μικρές ασθένειες. Μια νοσηλεύτρια ταξινόμησης θα καθορίσει τον επείγοντα χαρακτήρα οποιασδήποτε νέας άφιξης, με αποτέλεσμα να περιμένουν για μερικούς και μια γρήγορη υποδοχή για πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να παρευρεθείτε σε οποιοδήποτε A & E χωρίς παραπομπή. στη Δημοκρατία, θα χρεωθεί τέλος 100 ευρώ (για τους κανόνες σχετικά με τις χρεώσεις νοσοκομείων της Ιρλανδίας, διαβάστε αυτόν τον σύνδεσμο).

Ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μεταφορά ασθενοφόρων

Σε οποιαδήποτε (ενδεχομένως) απειλητική για τη ζωή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει απλά να καλέσετε το 112 ή το 999 και να ζητήσετε ένα ασθενοφόρο ειδικά εάν υπάρχει τραύμα, απώλεια αίματος, δυσκολία στην αναπνοή, απώλεια συνείδησης ή κάτι παρόμοιο. Ένα ασθενοφόρο θα αποσταλεί αμέσως και στη συνέχεια θα κατευθυνθείτε (υπό επαγγελματική φροντίδα) για το πλησιέστερο κατάλληλο νοσοκομείο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρέχονται από την Υπηρεσία Υγείας και το Πυροσβεστικό Σώμα του Δουβλίνου στη Δημοκρατία, την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βορείου Ιρλανδίας βόρεια των συνόρων. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικά ασθενοφόρα, κυρίως για μεταφορές ασθενών.

Οδοντίατροι

Ζητήστε από τη ρεσεψιόν να πραγματοποιήσει ένα ραντεβού. Αν δεν είστε σε πραγματικό, έντονο πόνο, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη πορεία δράσης για να παραλείψετε μια επίσκεψη μέχρι να επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Αυτό δεν πρέπει να νοείται ως κριτική των Ιρλανδών οδοντιάτρων. Υπογραμμίζει μόνο το γεγονός ότι οποιαδήποτε θεραπεία θα είναι προσωρινή περισσότερο από πιθανή και θα πρέπει να δείτε τον συνήθη οδοντίατρό σας ούτως ή άλλως.

Εναλλακτικά φάρμακα

Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στην Ιρλανδία, οι περισσότεροι από τους οποίους στην πραγματικότητα είναι Κινέζοι και έχουν τις χειρουργικές επεμβάσεις τους σε τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης. Σχεδόν κάθε μεγάλο εμπορικό κέντρο στις πόλεις διαθέτει μια πρίζα TCM αυτές τις μέρες, προσφέροντας επιτόπιες θεραπείες (μασάζ ή βελονισμό), μακροχρόνια θεραπεία και φυτικά φάρμακα.

Οι φυσιοθεραπευτές είναι επίσης ευρέως διαθέσιμοι, αλλά οι χειροπράκτες είναι συγκριτικά σπάνιοι.

Άλλα εναλλακτικά φάρμακα περιλαμβάνουν ολόκληρο το φάσμα από το ομοιοπαθητικό σχολείο έως τις θεραπείες νέας ηλικίας. Σημειώστε ότι για όλες αυτές τις υπηρεσίες θα πρέπει να πληρώσετε μετρητά.