Η επαρχία του Ulster: το καλύτερο του βορρά

Η επαρχία του Ulster, ή στο ιρλανδικό Cúige Uladh , περιλαμβάνει τη Βορειοανατολική Ιρλανδία. Οι κομητείες Antrim, Armagh, Cavan, Derry, Donegal, Down, Fermanagh, Monaghan και Tyrone αποτελούν αυτή την αρχαία επαρχία. Cavan, Donegal, και Monaghan είναι μέρος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, οι υπόλοιπες είναι οι έξι κομητείες που αποτελούν τη Βόρεια Ιρλανδία. Σημαντικές πόλεις είναι το Bangor, το Μπέλφαστ, το Craigavon, το Derry και το Lisburn. Τα ποτάμια Bann, Erne, Foyle και Lagan ρέουν μέσω του Ulster.

Το υψηλότερο σημείο στα 8,546 τετραγωνικά μίλια της επαρχίας είναι ο Slieve Donard (2.790 πόδια). Ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά και σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από δύο εκατομμύρια. Περίπου το 80% αυτών ζουν στη Βόρεια Ιρλανδία.

Μια σύντομη ιστορία του Ulster

Η ονομασία "Ulster" προέρχεται από την Ιρλανδική φυλή του Ulaidh και τη νορβηγική λέξη Stadir ("homestead"), το όνομα χρησιμοποιείται τόσο για την επαρχία (σωστή) όσο και για να περιγράψει τη Βόρεια Ιρλανδία (λανθασμένη). Το Ulster ήταν ένα από τα πρώτα κέντρα πολιτισμού στην Ιρλανδία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μνημείων και των τεχνουργημάτων που βρέθηκαν εδώ. Με τις φυτείες των προτεσταντικών εποίκων που ξεκίνησαν γύρω στο 16ο αιώνα, το ίδιο το Ulster έγινε το κέντρο της θρησκευτικής έντασης και βίας. Σήμερα, η Ulster ανακάμπτει και στις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ οι έξι κομητείες της Βόρειας Ιρλανδίας εξακολουθούν να είναι πολωμένες σε δύο ξεχωριστά κλάσματα.

Από μακρού θεωρούμενο ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στην Ιρλανδία και σε όλη την Ευρώπη, το Ulster έχει αλλάξει σχεδόν χωρίς να αναγνωρίζεται λόγω της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Το Ulster είναι ασφαλές και δεν πρέπει να το χάσετε. Μουσεία, κάστρα, διάσημες πόλεις και φυσικά αξιοθέατα σας περιμένουν.

Ο ουρανός του γιγάντου

Η κορυφαία όψη της Βόρειας Ιρλανδίας και η πρόσβαση με το αυτοκίνητο και το λεωφορείο (αν το αρκετά απότομο τελευταίο μίλι φαίνεται υπερβολικά τρομακτικό) - το διάσημο Giant's Causeway. Παραδόξως τακτικές στήλες βασάλτη δείχνουν το δρόμο προς τη Σκωτία, που παρατηρείται στον ορίζοντα στις καλές μέρες.

Οι ταξιδιώτες με κάποιο χρόνο στα χέρια τους συμβουλεύονται να κάνουν το κοντινό παλιό Bushmills Distillery, που συνδέεται με ατμοκίνητο τρένο.

Slieve League

Παρά τις παρόμοιες απαιτήσεις των Cliffs of Moher , οι βράχοι στο Slieve League κοντά στο Carrick (County Donegal) είναι επίσημα το υψηλότερο στην Ευρώπη. Και είναι αρκετά φυσικό ακόμα. Ένας μικρός, τυλιγμένος δρόμος οδηγεί σε μια πύλη (θυμηθείτε να το κλείσετε) και δύο χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Αυτοί που πάσχουν από ίλιγγο θα πρέπει σίγουρα να αφήσουν το αυτοκίνητο στην πρώτη. Και περπατήστε από εκεί.

Ντέρι Σίτι

Μεγάλη κυριαρχία των τίτλων με θρησκευτική βία, το Derry City (το επίσημο όνομα) ή το Londonderry (ακόμα το νόμιμο όνομα σύμφωνα με το χάρτη) προσελκύει τώρα περισσότερους αγοραστές και περιηγητές από τους δημοσιογράφους. Τα περίφημα τείχη της πόλης που αντιστάθηκαν στην πολιορκία του Ντέρι (1658) μπορούν να περπατήσουν και να επιτρέψουν την θέα σε καθολικές και προτεσταντικές συνοικίες, και οι δύο με τις δικές τους τοιχογραφίες και σημαίες που δείχνουν πίστη.

Glens of Antrim

Αρκετές κοιλάδες εκτείνονται εσωτερικά από την ακτή Antrim και βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφογραμμές των δασωμένων λόφων. Αυτή είναι μια ιδανική χώρα για μεγάλους περιπάτους. Μερικές από τις καλύτερες ανέσεις μπορούν να βρεθούν στο Forest Park Glenariff.

Μπέλφαστ Σίτι

Η μεγαλύτερη πόλη στο Ulster, το Μπέλφαστ , εξακολουθεί να χωρίζεται σε σεικεριακές γραμμές, αλλά η ζωή μοιάζει κανονική με τον επισκέπτη.

Τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Κοιτάξτε τη γραφική Όπερα και το υπέροχο Δημαρχείο, περάστε στο ιστορικό Saloon Liquor Saloon ή στο Europa Hotel ("Το πιο βομβαρδισμένο ξενοδοχείο στην Ευρώπη!"), Απολαύστε τα ψώνια ή μια κρουαζιέρα στο Lagan. Ή απλά να απολαύσετε τα ζώα του ζωολογικού κήπου του Μπέλφαστ.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Μεταφορών του Ulster

Το " Village of Cultra " είναι μια πιστή αναπαλαίωση της ζωής του Ulster στη δεκαετία του 1900, συνοδευόμενη από τοπικές βιομηχανίες, αγροκτήματα και όχι λιγότερο από τρεις εκκλησίες. Τα κτίρια είναι είτε μετατοπισμένα είτε ανακατασκευασμένα. Ακριβώς απέναντι από το δρόμο είναι το τμήμα Μεταφορών του μουσείου, με μαζικές ατμομηχανές και μια πολύ καλή έκθεση Titanic .

Ulster American Folk Park

Μπορεί να ακούτε μουσική bluegrass που παρασύρεται μέσα από τον αέρα. Ή μερικές φορές βλέπουμε να περνούν στρατεύματα της Ένωσης, ακολουθούμενα από μερικούς συνομιλητές.

Ειδικές εκδηλώσεις είναι πολυάριθμες σε αυτό το τεράστιο πάρκο. Αλλά η συνήθης έμφαση του Ulster-American Folk Park είναι για τη μετανάστευση από το Ulster στις ΗΠΑ. Και οι επισκέπτες μπορούν να ξαναζήσουν αυτή την εμπειρία, κάνοντας το δρόμο τους από τις ταπεινές εξοχικές κατοικίες σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, επιβιβάζοντας σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και φτάνοντας πραγματικά στον "νέο κόσμο".

Strangford Lough

Δεν πρόκειται για μια λίμνη, αλλά για μια είσοδο στη θάλασσα - την οποία θα καταστήσει προφανή την απαιτούμενη χρήση του πλοίου Portaferry στο Strangford. Εκατοντάδες νησάκια σκαρφαλώνουν στο λιβάδι, σε ένα θα βρείτε το χαμένο μοναστήρι του Νενδρού με τον στρογγυλό πύργο του . Επισκεφθείτε το κέντρο του Αγίου Πατρικίου και τον καθεδρικό ναό στο Downpatrick στο μονοπάτι του Πατρικίου, πολιούχου της Ιρλανδίας . Εναλλακτικά παρατηρήστε τα άγρια ​​πτηνά στο Castle Espie, επισκεφθείτε το υπέροχο Mount Stewart House and Gardens ή ανεβείτε στον Πύργο Scrabo (κοντά στο Newtownards) για να έχετε την καλύτερη θέα.

Florencecourt

Το Florencecourt είναι ένα από τα υπέροχα "μεγάλα σπίτια" που βρίσκονται στην Ιρλανδία. Αν και καίγεται στη δεκαετία του 1950, το σπίτι έχει αποκατασταθεί με αγάπη και είναι τώρα στη φροντίδα του National Trust. Αλλά το ίδιο το σπίτι είναι μόνο μέρος της έλξης. Οι τεράστιοι λόγοι είναι μια γιορτή για τα μάτια και προσκαλούν να πάρουν μακρύς (αλλά ποτέ εξαντλητικός) περίπατοι. Αρκετά απαραίτητα εργαστήρια όπως το πριονιστήριο ή το σφυρηλάτηση βρίσκονται. Και μην χάσετε τον παππού όλων των ιρλανδικών yews στους κήπους!

Κάστρο Carrickfergus

Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Μπέλφαστ Lough και τον τόπο προσγείωσης του William of Orange το 1690, αυτή η μικρή πόλη έχει ένα ευχάριστο κέντρο με παλιά και νέα αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με καλό αποτέλεσμα. Η υπερηφάνεια του τόπου, ωστόσο, πηγαίνει στο κάστρο Carrickfergus. Βρίσκεται σε μια βασιλική άκρη κοντά στην ακτή, αυτό το μεσαιωνικό φρούριο είναι ακόμα άθικτο και μια επίσκεψη μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνει ένα μεσαιωνικό συμπόσιο. Ίσως επίσης να θέλετε να επισκεφθείτε το κοντινό κέντρο του Andrew Jackson, αναψυχή του προγόνου της 7ης Προέδρου των ΗΠΑ.