Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Μεταφορών του Ulster

Από αγροκτήματα έως ατμοκίνητα τρένα - διατηρητέα ιστορία

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Μεταφορών του Ulster είναι μια τόπο με την πάροδο του χρόνου - αν θέλετε να πάτε περίπου 100 χρόνια πίσω στο χρόνο, το Cultra είναι το κατάλληλο μέρος για να το κάνετε. Στους εκτεταμένους χώρους του Cultra Manor δεκάδες αρχικά μετεγκατεστημένα κτίρια σε συνδυασμό με ανακατασκευές πλήρους μεγέθους δημιούργησαν ένα πολύ αντιπροσωπευτικό χωριό (ή ακόμα και μικρή πόλη) της εποχής. Οι κοστούμιοι οδηγοί προσθέτουν στο συναίσθημα "ταξίδι στο χρόνο". Η έκθεση των μεταφορών "πέρα από το δρόμο" είναι το επίκεντρο για τους λάτρεις της vintage τεχνολογίας.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρησης - Μουσείο λαϊκών και μεταφορών του Ulster (Cultra)

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Μεταφορών του Ulster σας πνίγει - καθώς αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και πηγαίνετε στο γραφείο πληροφοριών δίπλα στο παλιό γωνιακό κατάστημα, μπαίνετε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Το χωριό Cultra βρίσκεται μπροστά σας και μπορεί να εξερευνηθεί σπίτι από το σπίτι ... οι άνθρωποι "που ζουν" στα σπίτια θα είναι πολύ ευτυχείς να σας υποδεχτούν και να σας βοηθήσουν.

Φυσικά, αυτή είναι μια τεχνητή εμπειρία, αλλά το υπέροχο μουσείο Ulster Folk and Transport είναι το πλησιέστερο που θα μπορούσατε να φτάσετε στο ταξίδι στο χρόνο.

Το χωριό αποτελείται όχι μόνο από μικρά πετρόχτιστα σπίτια, μια τράπεζα, αρκετές εκκλησίες, την τοπική εφημερίδα, ένα δικαστήριο και τους τοπικούς στρατώνες του Βασιλικού Ιρλανδικού Νοσοκομείου, σας προσκαλούν να βρείτε το δρόμο σας.

Και στα περίχωρα του χωριού οι αγροικίες, οι μύλοι και ακόμη και ένα λιβάδι που χρησιμοποιείται για το λεύκανση των λευκών ειδών (που συνοδεύεται από στύλους αλλά και σύντομο παρατηρητήριο) αναπαράγει μια πλήρη εικόνα της τοπικής οικονομίας. Καλό για λίγες ώρες με τα πόδια!

Πέρα από το δρόμο, κυριολεκτικά, είναι η πιο συμβατική έκθεση μεταφοράς. Τρένο-buffs και λάτρεις των παλαιών αυτοκινήτων θα έχουν μια μέρα πεδίου εδώ. Από τους μικροσκοπικούς κινητήρες σιδηροτροχιάς του "Wee Donegal" μέχρι τις μεγαλύτερες ιρλανδικές ατμομηχανές, όλα εμφανίζονται. Μια ειδική γκαλερί αναφέρει την ιστορία του άσπιλου Titanic (χτισμένο κοντά στο Μπέλφαστ ) και ένα σπάνιο πρωτότυπο αεροσκάφος VTOL τιμά τα Shorts - το καινοτόμο και καταδικασμένο αυτοκίνητο De Lorean που συνδέει τα δύο άκρα!