Η ιρλανδική απαγόρευση καπνίσματος εξηγείται

Ο φωτισμός εξακολουθεί να είναι νόμιμος στην Ιρλανδία;

Η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ιρλανδία ήταν επαναστατική, και μετά από μια σύντομη περίοδο σύγχυσης και προσαρμογής, φαίνεται να λειτουργεί καλά. Από τον Μάιο του 2007, μια γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας και στους κλειστούς δημόσιους χώρους ισχύει σε όλη την Ιρλανδία. Η Δημοκρατία δημιούργησε την πρώτη απαγόρευση του καπνίσματος στην Ευρώπη και ακολούθησε η Βόρεια Ιρλανδία. Τι σημαίνει αυτό για τον επισκέπτη; Βασικά, θα είστε πιο άνετοι στα περισσότερα μέρη εάν είστε μη καπνιστής.

Και ότι μπορείτε να πάρετε περισσότερο από τον ιρλανδικό καιρό από ό, τι θέλετε, αν εξακολουθείτε να φουσκώνετε μακριά.

Χώροι όπου απαγορεύεται το κάπνισμα στην Ιρλανδία

Σε γενικές γραμμές, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους εργασίας και στους κλειστούς δημόσιους χώρους - από την καμπίνα ενός φορτηγού (ακόμα και αν το κάπνισμα δεν επηρεάζει πραγματικά κανέναν παρά τον καπνιστή) στα μαζικά εμπορικά κέντρα όπως το εμπορικό κέντρο Blanchardstown. Αυτό περιλαμβάνει εστιατόρια και ακόμη και την παραδοσιακή ιρλανδική παμπ. Οι περισσότερες παμπ είναι εύκολα αναγνωρίσιμες αυτές τις μέρες από ένα πλήθος καπνιστών που γεμίζουν την είσοδο. Ανησυχώντας για τον καιρό για ένα κτύπημα νικοτίνης.

Κατά κανόνα: Εάν δεν είστε στο σπίτι ή έξω στην ύπαιθρο - μην σκεφτείτε ούτε καν να ανάψετε.

Αυτό περιλαμβάνει όλους τους τρόπους μετακίνησης από αεροπλάνο σε ταξί, με τις άμαξες ανοιχτού τύπου να είναι η μόνη εξαίρεση που έρχεται στο νου. Οι μέρες που θα μπορούσατε να καπνίσετε στο ανώτερο κατάστρωμα των λεωφορείων με διπλό ταβάνι έχουν περάσει πολύ και έπειτα πάλι εκείνες τις μέρες σκεφτήκατε μερικές φορές ότι ολόκληρο το λεωφορείο πυροδοτήθηκε.

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση του καπνίσματος στην Ιρλανδία

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στην απαγόρευση του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένων των εργοταξίων, των φυλακών και των ψυχιατρικών νοσοκομείων - κανένα από αυτά δεν έφερε έλξη για τους περισσότερους επισκέπτες.

Υπάρχει επίσης το περίεργο πρόβλημα που η ιρλανδική νομοθεσία απαγορεύει συγκεκριμένα το κάπνισμα καπνού, ένα ορισμένο μαυριτανικό καφενείο στο Δουβλίνο ( Amir's Delights ) μπορεί νόμιμα να σας προσφέρει ένα σωλήνα ναργιλέ.

Γιατί, καπνός.

Το "Vaping", ή η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων , γενικά δεν επηρεάζεται από την απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά αν μπορείτε ή όχι να παγιδεύσετε σε μια εγκατάσταση είναι πολύ κάτω από τον ιδιοκτήτη. Ο καπνός ή ο καπνός μάσησης δεν επηρεάζονται επίσης από την απαγόρευση του καπνίσματος (δεν καπνίζετε, δηλαδή καίτε τον καπνό).

Μπορώ να καπνίσω στο ιρλανδικό δωμάτιό μου ή στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Στην αρχή, υπήρχαν καλά νέα - ορισμένα ξενοδοχεία ήταν σε θέση να παρέχουν δωμάτια όπου θα μπορούσατε να καπνίζετε. Απλά τους ζητήσατε κατά την κράτηση. Ωστόσο, αυτό γίνεται όλο και πιο σπάνιο και πιο σπάνιο, κυρίως επειδή τα δωμάτια είναι κλειστοί χώροι εργασίας για το προσωπικό καθαρισμού και επομένως τεχνικά υπό απαγόρευση του καπνίσματος. Αναμένουμε σχεδόν όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου να είναι "μη καπνιστών" αυτές τις μέρες. Οποιαδήποτε επιείκεια δεν επεκτάθηκε ποτέ στους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων. Το κάπνισμα στις τραπεζαρίες ή τα μπαρ είναι γενικά και απαγορεύεται αυστηρά.

Η ενοικίαση αυτοκινήτων αυτές τις μέρες είναι περισσότερο από πιθανό να αθλητικές ένα σήμα "καπνίσματος" στο ταμπλό. Εξετάστε εκ των προτέρων με τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων εάν χρειάζεστε καπνό κατά την οδήγηση. Η απαγόρευση του καπνίσματος δεν πρέπει να επεκταθεί σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα καθαυτά , και πάλι μπορεί να αντικρούσει το προσωπικό καθαρισμού.

Κανόνες εξωτερικού καπνίσματος

Το εξωτερικό κάπνισμα έχει γίνει τόσο δημοφιλές ώστε ο όρος "smirting" έχει δημιουργηθεί - φλερτάρει ενώ μοιράζεται έναν καπνό.

Προφανώς, αυτό λειτουργεί μόνο με καλό καιρό, αλλιώς λίγες βαθιές βροχοπτώσεις προτού βρεθείτε στο δέρμα είναι ο κανόνας. Οι ομάδες καπνιστών γύρω από τις εισόδους των παμπ μπορεί να είναι ενοχλητικές κατά περιόδους, ειδικά εάν πρέπει να προωθήσετε το δρόμο σας μέσα από το δύσοσμα χάος για να μπείτε σε (ή έξω από) ένα ίδρυμα.

Εάν πρέπει να συμμετάσχετε στα ατυχήματα - βεβαιωθείτε ότι δεν αποκλείετε εισόδους ή διαδρομές, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικότητα. Ποτέ μην στρίβετε ποτέ τσιγάρο στην υδρορροή, παρόλο που όλοι φαίνεται να το κάνουν. Εάν τα πιάσετε αυτό (από έναν πολύ βαρετό ή υπερβολικά τρομακτικό υπάλληλο) ίσως χρειαστεί να χρεωθείτε άμεσα από € 100 για σκουπίδια.

Τα καλά νέα ...

Λοιπόν, δεν είναι πραγματικά, αλλά πηγαίνει σε διακοπές στην Ιρλανδία είναι μια καλή στιγμή για να σταματήσουν το κάπνισμα. Η τιμή των τσιγάρων είναι υψηλή και αυξάνεται και πολλοί επισκέπτες θα πληρώσουν τουλάχιστον το διπλάσιο της τιμής που συνηθίζουν.

Και με τα λιγότερο και λιγότερο άνετα μέρη για να έχετε "τσιγάρο" (αργκό για ένα τσιγάρο) δεν θα χάσετε πολλά.