Οι απαραίτητες συμβουλές για οδήγηση στον Καναδά

Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε στον Καναδά ή να ενοικιάσετε αυτοκίνητο όταν βρίσκεστε εδώ, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας σε μερικούς από τους βασικούς κανόνες του δρόμου.

Ως επί το πλείστον, η οδήγηση στον Καναδά είναι πολύ παρόμοια με την οδήγηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπάρχουν κάποιες γενικές διαφορές (ειδικά σε ότι η ταχύτητα μετριέται σε χιλιόμετρα ανά ώρα, όχι μίλια ανά ώρα) καθώς και σε ορισμένους επαρχιακούς κανόνες του δρόμου που ποικίλλουν (π.χ., δεν υπάρχει δεξί χέρι με κόκκινο χρώμα στο Κεμπέκ).

Απαιτήσεις οδήγησης στον Καναδά

Χρειάζεστε έγκυρη άδεια οδήγησης για να οδηγήσετε αυτοκίνητο στον Καναδά. Οι άδειες οδηγών των ΗΠΑ είναι έγκυρες στον Καναδά, αλλά οι επισκέπτες από άλλες χώρες συνιστώνται να λάβουν διεθνή άδεια οδήγησης. Επιπλέον, απαιτείται απόδειξη της αυτόματης ασφάλισης. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αποδεκτή εάν είστε τουρίστας στον Καναδά.

Οδήγηση στο Καναδά Βασικά

Οι νόμοι ποικίλλουν ανάλογα με την επαρχία ή την επικράτεια, αλλά οι παρακάτω είναι κάποιες βασικές αρχές οδήγησης του Καναδά.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζατε, στον Καναδά, οι άνθρωποι οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου, αλλά τα όρια ταχύτητας δημοσιεύονται σε μετρικές μονάδες. Τα κοινά όρια ταχύτητας στον Καναδά περιλαμβάνουν 50 χλμ. / Ώρα σε πόλεις, 80 χλμ. / Ώρα (50 μ. / Ώρα) σε αυτοκινητόδρομους δύο λωρίδων και 100 χλμ. / Ώρα (62 μ. / Ώρα) σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Ανάλογα με την επαρχία που βρίσκεστε, τα οδικά σήματα θα είναι στα αγγλικά, τα γαλλικά ή και τα δύο. Στο Κεμπέκ, κάποια σημάδια μπορεί να είναι μόνο στα γαλλικά.

Οι Καναδοί αντιμετωπίζουν σοβαρά την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Όλοι στο αυτοκίνητο πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας.

Οι αποσπασμένοι νόμοι οδήγησης ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την επαρχία ή την επικράτεια. Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να χρησιμοποιούνται "χωρίς χέρια" κατά την οδήγηση. Ορισμένες επαρχίες έχουν εισαγάγει λωρίδες HOV (High Occupancy Vehicle) σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές με μεγάλη κίνηση. Αυτές οι λωρίδες περιορίζονται στη χρήση με αυτοκίνητα με τουλάχιστον 2 άτομα και μπορούν να επισημανθούν με διαμάντια ή με άλλο τρόπο.

Απαιτούνται καθίσματα αυτοκινήτων για παιδιά κάτω των 40 κιλών. και πολλές επαρχίες, όπως η Βρετανική Κολομβία , το Newfoundland και το Λαμπραντόρ , η Μανιτόμπα, το Οντάριο , το Νιου Μπρούνσγουικ, το Νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου, το Saskatchewan και το Yukon Territory, απαγόρευσαν το κάπνισμα στα αυτοκίνητα όπου είναι παρόντες οι ανήλικοι.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι το Μόντρεαλ είναι το μοναδικό μέρος στον Καναδά που δεν επιτρέπει την περιστροφή του δεξιού χεριού σε κόκκινο φως.

Οδήγηση το χειμώνα

Μην υποτιμάτε πόσο δύσκολη είναι η οδήγηση ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του καναδικού χειμώνα . Οι βαριές συνθήκες του χιονιού, του μαύρου πάγου και του λευκού ρυθμού καταστρέφουν τους πιο έμπειρους οδηγούς.

Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες για τον προορισμό σας στον Καναδά πριν ταξιδέψετε και αποφασίστε εάν η χειμερινή οδήγηση είναι κάτι που είστε έτοιμοι να αναλάβετε. Εάν υπάρχει, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα χρεωμένο κινητό τηλέφωνο με αριθμούς έκτακτης ανάγκης προγραμματισμένους και συσκευάζετε ένα κιτ ταξιδιού αυτοκινήτου που περιλαμβάνει πράγματα όπως μια κουβέρτα, πάγο ξύστρα, φακό και / σκουπίδια γατούλα για έλξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η οδήγηση μέσω βουνών, μπορεί να χρειαστούν αλυσίδες χιονιού ή ελαστικών για μέγιστη πρόσφυση.

Νόμοι για το ποτό και την οδήγηση

Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (DUI) αποτελεί σοβαρό αδίκημα στον Καναδά και μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή οδήγησης, κατακράτηση ή σύλληψη οχήματος.

Στην πραγματικότητα, μια επιβάρυνση DUI στον Καναδά, ακόμα και πριν από πολλά χρόνια, μπορεί να οδηγήσει στην άρνησή σας να εισέλθετε στη χώρα. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ όταν βρίσκεστε στον Καναδά και επιλέξτε ταξί ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε περισσότερα σχετικά με τους νόμους κατανάλωσης και οδήγησης στον Καναδά.

Δρόμοι με διόδια

Οι δρόμοι διοδίων δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στους καναδικούς δρόμους. οι οδηγοί πληρώνουν διόδια σε ορισμένες γέφυρες που διασχίζουν τις ΗΠΑ και υπάρχει μία στη Νέα Σκοτία. Στο Οντάριο, το 407 Electronic Toll Road (ETR) ανακουφίζει τη μεγάλη συμφόρηση στους μεγάλους διαδρόμους μεταξύ του Τορόντο και των απομακρυσμένων περιοχών, ειδικά του Hamilton. Η παύση όμως για την πληρωμή σε θάλαμο διοδίων έχει αντικατασταθεί από ένα αυτόματο σύστημα, όπου μια φωτογραφία της πινακίδας κυκλοφορίας λαμβάνεται ενώ συγχωνεύεστε στο 407. Ένας λογαριασμός που αντανακλά την απόσταση που ταξιδεύει στο 407 σας αποστέλλεται αργότερα ή έχει εφαρμοστεί στο λογαριασμό σας ενοικίασης αυτοκινήτου.

Είστε έτοιμοι να χτυπήσετε το δρόμο; Μάθετε τι μπορείτε να φέρετε στον Καναδά και στη συνέχεια να δείτε τις πιο γραφικές κινήσεις του Καναδά .