Πέντε μέρη που δεν γνωρίζετε θα μπορούσαν να έχουν τροπικές καταιγίδες

Όταν οι ταξιδιώτες ταξινομούν μερικούς από τους πιο επικρατούς φόβους τους, η ανησυχία της διαρκούς καταστροφής παραθέτει υψηλό. Σε ένα πρόσφατο άρθρο του Huff Post, ο φόβος της ζωής μέσα από μια φυσική καταστροφή, όπως ένας τυφώνας της τροπικής καταιγίδας, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία ανάμεσα σε νέους και σόλο ταξιδιώτες.

Η ανησυχία της αντιμετώπισης μιας τροπικής καταιγίδας είναι φυσική, καθώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αξιολογήσει τις πιθανότητες μιας φυσικής καταστροφής που αποδεκατίζει πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ενώ πολλοί από εμάς θεωρούμε την ακτή του Κόλπου και τον "δακτύλιο της φωτιάς" της Ασίας να είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους προορισμούς για καταιγίδες, υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη που είναι ευαίσθητα στις τροπικές καταιγίδες που πολλοί ταξιδιώτες απλά δεν αντιλαμβάνονται.

Από την ακτογραμμή της Καλιφόρνιας στον Ανατολικό Καναδά, πολλά μέρη του κόσμου αντιμετωπίζουν την απειλή τροπικών καταιγίδων, συχνά χωρίς προειδοποίηση. Εδώ είναι πέντε μέρη του κόσμου που δεν γνωρίζετε ότι θα μπορούσαν να έχουν τροπικές καταιγίδες.

Βραζιλία

Όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τη Βραζιλία, έρχονται στο μυαλό εικόνες του ποδοσφαίρου, το Καρναβάλι της Βραζιλίας και το διάσημο άγαλμα του Cristo Redentor . Μια άλλη ιδέα που πρέπει επίσης να έρθει στο μυαλό είναι οι τροπικές καταιγίδες.

Παρά την τοποθέτησή τους στο Νότιο Ατλαντικό, η παράκτια Βραζιλία αντιμετωπίζει συχνά τροπικές καταιγίδες που σχηματίζονται από την ακτή. Η πιο σοβαρή τροπική καταιγίδα έφτασε στην ξηρά το 2004, μετά από μια τροπική καταιγίδα που γύρισε πίσω στη γη και μεγάλωσε για να γίνει τυφώνας κατηγορίας 1.

Ως αποτέλεσμα, πάνω από 38.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές και 1.400 κατέρρευσαν.

Παρόλο που ο τροπικός αυτός παράδεισος είναι φιλόξενος καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι ταξιδιώτες πρέπει ακόμα να φρουρούν. Εκείνοι που σκέφτονται ένα ταξίδι στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων ενδέχεται να θελήσουν να εξετάσουν την ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από την αναχώρηση.

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, κάνει βροχή στην Καλιφόρνια - και όταν βρέχει, μπορεί να μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα πολύ γρήγορα.

Χάρη στο ωκεάνιο φαινόμενο που είναι γνωστό ως Ελ Νίνο , τροπικές καταιγίδες μπορούν να σχηματιστούν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και να καταλήγουν στην ξηρά κατά μήκος της ακτής, επηρεάζοντας το Λος Άντζελες και άλλες κοινότητες σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια.

Ενώ οι περισσότερες τροπικές καταιγίδες σχηματίζονται κατά μήκος της Baja California και διαλύονται πριν φτάσουν στο Λος Άντζελες, η πόλη έχει χτυπήσει από μεγάλες καταιγίδες και ακόμη και τυφώνες στο παρελθόν. Σύμφωνα με στοιχεία της NOAA , οι ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας ξεπέρασαν τους τυφώνες το 1858 και το 1939. Οι τροπικές καταιγίδες μπορούν ακόμα να διαμορφωθούν μέχρι σήμερα, αλλά συμβαίνουν συχνά στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ενώ η οργή του Ελ Νίνο δεν είναι τίποτα που πρέπει να ξεχαστεί, οι τροπικές καταιγίδες δεν είναι η μόνη ανησυχία για όσους βλέπουν τη νότια Καλιφόρνια. Σύμφωνα με μια ανάλυση που ολοκληρώθηκε από την Swiss Re , η νότια Καλιφόρνια είναι επίσης επιρρεπής σε σεισμούς.

Χαβάη

Συχνά θεωρείται ο πρώτος προορισμός διακοπών της Αμερικής, η Χαβάη είναι επίσης επιρρεπής σε διάφορες τροπικές καταιγίδες κάθε χρόνο. Το 2015, σχεδόν μια μισή ντουζίνα καταιγίδες ήρθε κοντά στη Χαβάη, φέρνοντας μαζί τους τις βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Αν και αυτό δεν συμβαίνει συχνά, μερικές από αυτές τις καταιγίδες μπορούν να αναβαθμιστούν σε τυφώνες . Το 1992, ένας τυφώνας της κατηγορίας τέσσερις έπληξε τη νήσο Καουάι, προκαλώντας ζημιές ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σκοτώνοντας έξι νησιώτες.

Ενώ το νησί προσφέρει ωραίο καιρό όλο το χρόνο, οι ταξιδιώτες που δεν αγαπούν τις καταιγίδες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της εποχής του τυφώνα του Ειρηνικού. Η μεγαλύτερη δραστηριότητα καταιγίδας στον Ειρηνικό πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο κάθε έτους.

Νέα Γη και Βορειοανατολικός Καναδάς

Οι ταξιδιώτες συχνά συνδέουν τη Νέα Γη και τον Βορειοανατολικό Καναδά με άλλα φυσικά γεγονότα, όπως ο κόλπος του Fundy στο New Brunswick. Οι τροπικές καταιγίδες είναι επίσης τακτικό φαινόμενο στο βορειοανατολικό Καναδά. Τα τελευταία 200 χρόνια, αυτό το καναδικό νησί έχει δει πάνω από 16 τυφώνες και πολυάριθμες τροπικές καταιγίδες.

Η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε το βορειοανατολικό Καναδά ήταν ο τυφώνας Igor το 2010. Ουσιαστικά καταγραφόμενος ως ο πιο υγρός τυφώνας στην ιστορία της περιοχής, η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και σκότωσε ένα άτομο.

Αν και οι τροπικές καταιγίδες αποτελούν φυσικό κομμάτι της ζωής στο βορειοανατολικό Καναδά, όσοι ταξιδεύουν στην περιοχή έχουν επιλογές διαθέσιμες πριν από την άφιξή τους.

Οποιοσδήποτε ανησυχεί για τυφώνες και τροπικές καταιγίδες μπορεί να ελέγξει την καναδική ιστοσελίδα για το περιβάλλον και το κέντρο κλιματικών αλλαγών για πληροφορίες και γεγονότα σχετικά με τις καταιγίδες στο βορειοανατολικό Καναδά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν και το Κατάρ

Τέλος, η Αραβική Χερσόνησος - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ομάν και του Κατάρ - μπορεί να συνδέεται στενότερα με εκπληκτική πολυτέλεια παρά με συστήματα καταιγίδων. Ωστόσο, από τότε που άρχισε η παρακολούθηση το 1881, η Αραβική Χερσόνησος έχει αντιμετωπίσει πάνω από 50 τροπικές καταιγίδες και τροπικούς κυκλώνες.

Η πιο επικίνδυνη τροπική καταιγίδα έλαβε χώρα το 2007, όταν ο τροπικός κυκλώνας Gonu έφτασε στην ξηρά στο Ομάν. Η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σκότωσε 50 ανθρώπους μετά την άφιξη στο Ομάν.

Παρόλο που οι τροπικές καταιγίδες μπορεί να μην συμβαίνουν συχνά σε αυτές τις περιοχές, μπορούν να χτυπήσουν με λίγα για να ξέρουν την προειδοποίηση και να φέρουν βροχή και ζημιές στο πέρασμά τους. Μέσω της συνειδητοποίησης αυτών των περιοχών που μπορεί να μην γνωρίζετε θα μπορούσαν να έχουν τροπικές καταιγίδες, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο όταν ταξιδεύετε.