Εξετάστε την ασφάλιση ταξιδιού κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα

Η αρχή του Ιουνίου σημαίνει κάτι περισσότερο από την άφιξη του καλοκαιριού. Για όσους ταξιδεύουν κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού και της Καραϊβικής Θάλασσας, η 1η Ιουνίου σηματοδοτεί επίσης την επίσημη έναρξη της εποχής του τυφώνα.

Η εποχή των τυφώνων διαρκεί μέχρι τον Νοέμβριο κάθε έτους, με τον κίνδυνο να φτάσει στο ανώτατο σημείο μεταξύ του Αυγούστου και του Νοεμβρίου. Ενώ ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν μια εποχή τυχερών τυφώνων , ο καιρός μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικό ρόλο στα σχέδια διακοπών σας.

Ειδικά για όσους σχεδιάζουν να πάρουν μια κρουαζιέρα, ή διακοπές στην Καραϊβική θέρετρο στην καρδιά της σεζόν τυφώνα.

Έχει νόημα να κάνετε διακοπές στην ακτή του Κόλπου ή στην Καραϊβική κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα; Και αν κάτι πάει στραβά, τι θα ταξιδέψει ασφαλιστική κάλυψη; Σε περίπτωση μετεωρολογικής κατάστασης, ας δούμε πώς ένα ταξίδι και η ασφάλιση ταξιδιού έρχονται στο παιχνίδι.

Η φυλή για το όνομα του τυφώνα

Πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδίου καλύπτουν απρόβλεπτες καταστάσεις όταν ταξιδεύετε, όπως τυχαίους τραυματισμούς, ξαφνική εμφάνιση ασθενειών, πολιτικές αναταραχές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μόλις μια εκδήλωση μπορεί να προβλεφθεί από μια αρχή, δεν μπορεί πλέον να θεωρείται άγνωστο ή απρόβλεπτο γεγονός.

Ένα εύκολο παράδειγμα είναι η τροπική καταιγίδα ή ο τυφώνας. Μόλις η καταιγίδα φτάσει σε συνεχείς ανέμους 39 μίλια ανά ώρα, το πρότυπο του καιρού γίνεται τροπική καταιγίδα - κερδίζοντας έτσι ένα όνομα που έχει ανατεθεί από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Από εκεί, οι μετεωρολόγοι θα παρακολουθήσουν τη θύελλα για να δουν αν έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει σε τυφώνα.

Μόλις απονεμηθεί η καταιγίδα σε ένα όνομα, οι ασφαλιστές ταξιδίων μπορούν να το θεωρήσουν ως "προβλέψιμο συμβάν". Όταν παρουσιάζεται ο κίνδυνος "προβλέψιμου συμβάντος", πολλοί πάροχοι ασφάλισης ταξιδίου δεν θα προσφέρουν πλέον ταξιδιωτική ασφάλιση έναντι του τυφώνα.

Αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, σκεφτείτε να αγοράσετε νωρίτερα ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εάν περιμένετε έως ότου ονομάσετε την καταιγίδα, η πολιτική σας ενδέχεται να μην καλύπτει τυχόν απώλειες (όπως καθυστέρηση ταξιδιού ή ακύρωση ταξιδιού) ως άμεσο αποτέλεσμα της καταιγίδας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε διαβάσει τις λεπτομέρειες της πολιτικής σας για να κατανοήσετε ποιες καταστάσεις μπορεί να καλύψει η ασφάλιση ταξιδιού σας, ποιες καταστάσεις μπορεί να μην καλύπτει και πώς μπορείτε να υποβάλετε τα οφέλη.

Αγορά ασφάλισης ταξιδίου

Η αγορά της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης πολύ πριν από την ονομασία καταιγίδας θα σας δώσει πολλά πλεονεκτήματα. Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε να ακυρώσετε το ταξίδι σας λόγω τυφώνα, μια πολιτική μπορεί να καλύψει και πολλές άλλες καταστάσεις.

Όταν αγοράζονται μπροστά από μια καταιγίδα, πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού καλύπτουν τα οφέλη για διακοπή ταξιδιού, καθυστέρηση ταξιδιού και απώλεια αποσκευών. Εάν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια διακόπτονται από καιρικές συνθήκες, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να καλύψει τα τέλη για επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, αναδρομολόγηση πτήσεων και αντικαταστάσεις για την κάλυψη των απολεσθέντων αποσκευών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει όλες τις καλυμμένες καταστάσεις για κάθε μία από αυτές τις παροχές προτού αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Μπορείτε να ακυρώσετε;

Λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης φύσης των καταιγίδων του καλοκαιριού, μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς και πότε ένας τυφώνας θα διακόψει τα σχέδια διακοπών σας.

Ακριβώς επειδή πιστεύετε ότι μια καταιγίδα θα επηρεάσει άμεσα τα σχέδιά σας, δεν σημαίνει ότι ο πάροχος ασφάλισης ταξιδιών θα συμφωνήσει. Αυτή η διαφωνία μπορεί να σημαίνει την άρνηση των ωφελημάτων ακύρωσης του ταξιδιού σας, αν προσπαθήσετε να ακυρώσετε τα ταξίδια σας.

Ο όρος "ακύρωση ταξιδιού" είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθέμιτους όρους της ταξιδιωτικής ασφάλισης . Αν δεν ακυρώνετε το ταξίδι σας εξαιτίας ενός ρητά καλυμμένου λόγου, δεν μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Αυτό είναι όταν πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός σχεδίου που περιλαμβάνει τα πλεονεκτήματα "Ακύρωση για κάθε λόγο". Παρόλο που ίσως να μην μπορείτε να επιστρέψετε όλα τα χρήματά σας με ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστικό σχέδιο "Ακύρωση για κάθε λόγο", θα μπορούσατε τουλάχιστον να ανακτήσετε κάποια από τις ταξιδιωτικές σας επενδύσεις εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε το ταξίδι σας για έναν λόγο που δεν καλύπτεται από τα οφέλη ακύρωσης του ταξιδιού σας.

Με την κατανόηση της ασφαλιστικής σας πολιτικής ταξιδιού και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να επηρεαστεί από την εποχή του τυφώνα, μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον καιρό της καταιγίδας. Η προετοιμασία σήμερα μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο δρόμο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το πού σας παίρνουν τα σχέδια διακοπών σας.