Θάνατος στο Εξωτερικό: Τι να κάνετε εάν ο σύντροφός σας ταξιδεύει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας

Ενώ ο θάνατος είναι κάτι που κανένας από εμάς δεν μπορεί να αποφύγει, όλοι θα θέλαμε να σκεφτούμε ότι μπορούμε να απολαύσουμε τα ταξίδια χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για ζητήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Μερικές φορές, όμως, τραυματίζεται. Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε εάν ο σύντροφός σας ταξιδεύει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε εάν βρεθείτε ποτέ σε αυτή την αγχωτική κατάσταση.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το θάνατο στο εξωτερικό

Εάν πεθάνετε μακριά από το σπίτι, η οικογένειά σας είναι υπεύθυνη για την πληρωμή του κόστους της αποστολής των κατοικιών σας.

Η πρεσβεία ή το προξενείο σας μπορεί να ειδοποιήσει τα μέλη της οικογένειας και τις τοπικές αρχές ότι έχει συμβεί θάνατο, να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές κηδειές και να επαναπατριστεί τα απομεινάρια και να βοηθήσει τον επόμενο συγγενή, δημιουργώντας μια επίσημη αναφορά του θανάτου.

Η πρεσβεία ή το προξενείο σας δεν μπορεί να πληρώσει για έξοδα κηδείας ή επαναπατρισμό απομεινάρια.

Ορισμένες χώρες δεν επιτρέπουν την καύση. Άλλοι χρειάζονται αυτοψία, ανεξάρτητα από την αιτία θανάτου.

Πριν το ταξίδι σας

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Πολλές ασφαλιστικές πολιτικές ταξιδιού προσφέρουν κάλυψη για επαναπατρισμό (στέλνοντας σπίτι) απομεινάρια. Καθώς εσείς και ο σύντροφος ταξιδιού σας εξετάζετε άλλες ανάγκες ασφαλιστικής κάλυψης ταξιδιού, σκεφτείτε το κόστος της κράτησης των κατοικιών σας και μάθετε να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει αυτή την κατάσταση.

Αντίγραφα διαβατηρίου

Δημιουργήστε αντίγραφα του διαβατηρίου σας προτού ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Αφήστε ένα αντίγραφο με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας στο σπίτι και φέρτε ένα αντίγραφο μαζί σας. Ζητήστε από τον σύντροφο του ταξιδιού σας να κάνει το ίδιο.

Εάν ο σύντροφός σας πεθάνει, έχοντας πληροφορίες διαβατηρίου του / της, θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές και τους διπλωματικούς υπαλλήλους της χώρας σας να συνεργαστούν μαζί σας και με τους συγγενείς.

Ενημερώθηκε Will

Θα πρέπει να ενημερώσετε τη θέλησή σας πριν φύγετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφήστε ένα αντίγραφο της διαθήκης σας με ένα μέλος της οικογένειας, έναν έμπιστο φίλο ή δικηγόρο.

Προβλήματα υγείας

Εάν έχετε χρόνια προβλήματα υγείας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ταξιδέψετε. Με το γιατρό σας, αποφασίστε ποιες δραστηριότητες θα είναι οι καλύτερες για εσάς και τις οποίες πρέπει να αποφύγετε. Κάντε μια λίστα με τις ανησυχίες σας για την υγεία και τα φάρμακα που παίρνετε και μεταφέρετε τη λίστα μαζί σας. Αν το χειρότερο πρέπει να συμβεί, ο σύντροφός σας μπορεί να χρειαστεί να δώσει αυτή τη λίστα στις τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Επικοινωνήστε με την Πρεσβεία ή το Προξενείο σας

Εάν ταξιδεύετε και ο σύντροφός σας πεθάνει, επικοινωνήστε με την πρεσβεία ή το προξενείο σας. Ένας προξενικός υπάλληλος μπορεί να σας βοηθήσει να ειδοποιήσετε τους συγγενείς, να τεκμηριώσετε τα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου σας και να τα στείλετε στους κληρονόμους. Ανάλογα με τις επιθυμίες των συγγενών του συγγενή σας, ο προξενικός υπάλληλος μπορεί επίσης να βοηθήσει να κάνει ρυθμίσεις για να στείλει τα ερείπια στο σπίτι ή να τα ταφεί τοπικά.

Ειδοποίηση Επόμενη του Kin

Ενώ ένας προξενικός υπάλληλος θα ειδοποιήσει τους επόμενους συγγενείς σας, σκεφτείτε να κάνετε αυτό το τηλεφώνημα τον εαυτό σας, ιδιαίτερα εάν γνωρίζετε τον επόμενο συγγενή. Δεν είναι ποτέ εύκολο να λαμβάνετε νέα σχετικά με το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας, αλλά η ακρόαση των λεπτομερειών από εσάς και όχι από έναν ξένο μπορεί να είναι λίγο λιγότερο δύσκολη.

Επικοινωνήστε με τον παροχέα ασφάλισης ταξιδιού του συντρόφου σας

Εάν ο σύντροφός σας είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού, πραγματοποιήστε αυτή την κλήση το συντομότερο δυνατό.

Εάν η πολιτική καλύπτει τον επαναπατρισμό απομεινάρια, η ταξιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία. Ακόμη και αν η πολιτική δεν συμπεριέλαβε τον επαναπατρισμό της κάλυψης των παραμενόντων, ο πάροχος ασφάλισης ταξιδιών μπορεί να σας προσφέρει άλλες υπηρεσίες, όπως η ομιλία με τους τοπικούς γιατρούς, που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αποκτήστε πιστοποιητικό ξένου θανάτου

Θα χρειαστεί να λάβετε ένα πιστοποιητικό θανάτου από τις τοπικές αρχές πριν από οποιαδήποτε διευθέτηση κηδεία μπορεί να γίνει. Προσπαθήστε να λάβετε αρκετά αντίγραφα. Μόλις λάβετε το πιστοποιητικό θανάτου, δώστε ένα αντίγραφο στον προξενικό υπάλληλο που σας βοηθά. τότε μπορεί να γράψει μια επίσημη έκθεση που δηλώνει ότι ο σύντροφός σας πέθανε στο εξωτερικό. Οι κληρονόμοι σύντροφοι του ταξιδιού σας θα χρειαστούν το πιστοποιητικό θανάτου και τα αντίγραφα για να διευθετήσουν την περιουσία και να επαναπατρίσουν τα απομεινάρια. Εάν το πιστοποιητικό θανάτου δεν είναι γραμμένο στην επίσημη γλώσσα της χώρας σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε έναν πιστοποιημένο μεταφραστή για να το μεταφράσετε, ειδικά εάν πρέπει να μεταφέρετε τα σπίτια του σπιτιού σας.



Αν τα υπολείμματα του συνοδού σας ταξιδεύουν και θέλετε να τα μεταφέρετε στο σπίτι, πρέπει να λάβετε ένα επίσημο πιστοποιητικό αποτέφρωσης, να μεταφέρετε τα απομεινάρια σε ένα φιλικό προς την ασφάλεια δοχείο, να λάβετε άδεια από την αεροπορική σας εταιρεία και να κάνετε καθαρά τελωνεία.

Συνεργαστείτε με τις τοπικές αρχές και το προξενείο σας

Ανάλογα με το πού και πώς συνέβη ο θάνατος, ίσως χρειαστεί να συνεργαστείτε με τις τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια έρευνας ή αυτοψίας. Οι υγειονομικές αρχές ενδέχεται να χρειαστεί να πιστοποιήσουν ότι ο σύντροφός σας δεν πεθαίνει από μεταδοτική ασθένεια προτού τα απομεινάρια να μπορούν να σταλούν στην πατρίδα τους. Μπορεί να απαιτείται μια αστυνομική αναφορά ή αυτοψία για να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου. Καθώς ανακαλύπτετε τα βήματα που πρέπει να γίνουν, μιλήστε με τον προξενικό σας υπάλληλο σχετικά με τους καλύτερους τρόπους για να προχωρήσετε. Διατηρήστε αρχεία όλων των συνομιλιών.

Ειδοποιήστε τους προμηθευτές ταξιδιών σας

Καλέστε την αεροπορική εταιρεία, την κρουαζιέρα, τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, το ξενοδοχείο και όλους τους άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ο σύντροφός σας στο ταξίδι σας. Τυχόν εκκρεμείς λογαριασμοί, όπως λογαριασμοί ξενοδοχείων ή κρουαζιερόπλοια, θα χρειαστεί να πληρωθούν. Ίσως χρειαστεί να δώσετε στους παρόχους ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου.