Επιστροφή χρημάτων τουριστικού φόρου στο Μεξικό

Αν πάτε για ψώνια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Μεξικό, μπορεί να ζητήσετε επιστροφή φόρου στις αγορές σας. Η επιστροφή του τουριστικού φόρου είναι διαθέσιμη μόνο στους διεθνείς τουρίστες που αγοράζουν σε συγκεκριμένα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα δια θαλάσσης ή αεροπορικώς από ορισμένα αεροδρόμια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε εάν είστε κατάλληλος και πώς μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή φόρου για τους τουρίστες στο Μεξικό.

Επιλεξιμότητα για επιστροφή φόρου

Για να δικαιούστε την επιστροφή φόρου, πρέπει να έχετε ξοδέψει τουλάχιστον 1200 πέσος σε μεξικάνικα προϊόντα (δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για υπηρεσίες, έτσι δεν ισχύουν τα έξοδα ξενοδοχείων και τροφίμων) και θα πρέπει να επιστρέψετε στη χώρα σας δια θαλάσσης ή αεροπορικώς. Κάθε απόδειξη που παρουσιάζετε πρέπει να είναι τουλάχιστον 1200 pesos (μεμονωμένα στοιχεία μπορεί να κοστίζουν λιγότερο, αλλά η πλήρης αγορά στο κατάστημα πρέπει να είναι τουλάχιστον για το ποσό αυτό). Εάν η αγορά καταβληθεί σε μετρητά, το σύνολο που λαμβάνεται υπόψη δεν θα ξεπεράσει τα 3000 πέσα. Οι αγορές πιστωτικών καρτών πρέπει να γίνονται με Visa, Mastercard ή American Express. Οι αγορές πρέπει να γίνονται σε καταστήματα και εγκαταστάσεις που συνδέονται με το πρόγραμμα επιστροφής φόρων προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων

Κάνετε τις αγορές σας σε οποιοδήποτε από τα 6000 συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη τη χώρα - ψάξτε για το λογότυπο Moneyback στο παράθυρο του καταστήματος ή ζητήστε από έναν πωλητή εάν το κατάστημα είναι μέρος του προγράμματος.

Στη συνέχεια, όταν κάνετε την αγορά σας, ζητήστε ένα αναλυτικό τιμολόγιο ΦΠΑ. Όταν φεύγετε από τη χώρα, πρέπει να μεταβείτε σε ένα περίπτερο MONEYBACK ή στο γραφείο σας στο αεροδρόμιο ή στο κρουαζιερόπλοιο και να παρουσιάσετε το διαβατήριό σας, το έντυπο μετανάστευσης (FMM, επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως κάρτα τουριστών ) την αναχώρηση, τις αποδείξεις για τις αγορές σας μαζί με κουπόνια πιστωτικών καρτών και θα πρέπει επίσης να φέρετε μαζί τα αγαθά που αγοράσατε ώστε να μπορούν να επαληθευτούν.

Τα εμπορεύματα που αποστέλλονται εκτός της χώρας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις: πρέπει να μεταφέρετε τα αντικείμενα μαζί σας στις αποσκευές σας για να ισχύσει η επιστροφή φόρου. Αν λείπει κανείς από τα απαιτούμενα έγγραφα ή αν αναχωρήσετε από το Μεξικό, δεν θα έχετε δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.

Η επιστροφή χρημάτων ανέρχεται στο 8,9% του ποσού των αγορών και θα πιστωθεί στην πιστωτική σας κάρτα στο τοπικό σας νόμισμα. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου 45 ημέρες για να εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας. Εάν έχετε ερωτήσεις, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@moneyback.mx με τον αριθμό FOLIO από τη φόρμα που σας δόθηκε στο γραφείο Moneyback ή το περίπτερο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Money Back, τους φορείς εκμετάλλευσης της υπηρεσίας επιστροφής τουριστικού φόρου.