Κρύος καιρός τον Απρίλιο δεν υπάρχει λόγος να αποφύγετε ένα ταξίδι στη Μόσχα

Καλός μήνας για τα Μουσεία και τους Μπολσόι

Αν σκεφτείτε τη Μόσχα ως μια κουραστική κομμουνιστική πρωτεύουσα, σκεφτείτε ξανά. Αυτές τις μέρες δείχνει τα νέα του πλούτη με εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, μια έντονη νυχτερινή ζωή όπου η βότκα ρέει και τα φανταχτερά αυτοκίνητα παντού που κοιτάς. Και έχει μια πληθώρα πολιτισμών και ιστοριών, με πολλές υπενθυμίσεις της μακράς βασιλείας των τάρων, της επανάστασης του 1917 και του παγκοσμίως γνωστού Bolshoi Ballet. Αν έχετε λογοτεχνική κλίση, ελέγξτε τα αξιοθέατα που επικεντρώνονται σε ρώσους γιγάντες όπως ο Μπόρις Παστερνάκ, Fyodor Dostoyevsky και ο Leo Tolstoy.

Το ημερολόγιο θα μπορούσε να πει ότι είναι άνοιξη τον Απρίλιο, αλλά στη Μόσχα, αισθάνεται πολύ σαν το χειμώνα σε άλλα μέρη του κόσμου.

Απρίλιος Καιρός στη Μόσχα

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από τα μέσα μέγιστα από 42 έως 59 βαθμούς Φαρενάιτ τον Απρίλιο, αυξάνοντας καθώς ο μήνας εξελίσσεται. Τα χαμηλά της νύχτας είναι κατά μέσο όρο 28 έως 40 μοίρες. Δεν θα είναι άβολα κρύο, αλλά δεν θα αισθανθεί σαν άνοιξη. Είναι θολό περίπου το ήμισυ του χρόνου, γεγονός που αυξάνει τον ψυχρό παράγοντα. Η βροχόπτωση μπορεί να έρθει σαν χιόνι, βροχή αναμεμειγμένη με χιόνι ή μόνο βροχή. Οι πιθανότητες χιονιού πέφτουν σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος του μήνα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι ένας εξαιρετικά υγρός μήνας, παρά τις πολλές θολό ημέρες.

Τι να Pack

Εκτός αν πλησιάσετε μια ασυνήθιστα ζεστή περίοδο, οι απογευματινές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν στις δεκαετίες του '40 και του '50, και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα παλτό στις πιο κρύες μέρες. Ένα πασχαλινό, επενδεδυμένο παλτό με τάφρο ή ένα χειροποίητο σακάκι μεσαίου βάρους θα κάνει το κόλπο. Ένα παλτό ή ένα σακάκι με κουκούλα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι καλό στη βροχή.

Πάρτε τζιν, πουλόβερ βαμβάκι ή κασμίρ πουλόβερ και τα μακριά μανίκια κορυφές για να στρώσει μαζί τους. Άνετες μπότες αστραγάλων είναι ιδανικές για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Άλλα κλειστά και υποστηρικτικά παπούτσια είναι επίσης μια καλή επιλογή. Πάρτε πολλές κάλτσες. Εάν το παλτό που παίρνετε δεν έχει κουκούλα, πακετάρετε μια ομπρέλα ή καπέλο για βροχερές μέρες.

Ένα μακρύ μαντήλι προσθέτει ζεστασιά χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο στην τσάντα σας και είναι ένα χρήσιμο κομμάτι στρωσίματος.

Απρίλιος Διακοπές και εκδηλώσεις

Η 12η Απριλίου είναι η Ημέρα Κοσμοναυτικής, η οποία γιορτάζει την παράδοση της Ρωσίας για τη διαστημική εξερεύνηση. Σηματοδοτεί την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα, που πραγματοποίησε ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν σε αυτή την ημερομηνία το 1961.

Το Πάσχα πέφτει συχνά τον Απρίλιο για τη Ρωσία και για άλλα ορθόδοξα έθνη. Αν βρίσκεστε στην πόλη το Πάσχα, το Φεστιβάλ Πάσχα της Μόσχας προσθέτει ένα πολιτιστικό γεγονός που σας δίνει πληροφορίες για τις ρωσικές παραδόσεις που συχνά δεν βλέπουν οι ταξιδιώτες.

Η εβδομάδα μόδας της Μόσχας προβάλλει τις τάσεις των σχεδιαστών της επομένης εποχής από τη Ρωσία και αλλού την άνοιξη. ελέγξτε το ημερολόγιο για να δείτε εάν αυτό είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο.

Συμβουλές για το ταξίδι στη Μόσχα τον Απρίλιο

Αν ο καιρός αποδεικνύεται πολύ ψυχρός για τα αξιοθέατα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο σε πολλά από τα πολλά μουσεία της Μόσχας και να συμμετάσχετε σε πολιτιστικές ευκαιρίες όπως το Μπαλέτο Bolshoi. Αν θέλετε να απολαύσετε τον ανοιξιάτικη καιρό, επισκεφθείτε τους Sparrow Hills για θέα στη Μόσχα ή στις λίμνες του Πατριάρχη, όπου ο Mikhail Bulgakov θέτει την αρχική σκηνή του μυθιστορήματος "Master and Margarita".