Μόσχα Συμβουλές Ταξιδιού

Όταν επισκέπτεστε τη Μόσχα , επισκέπτεστε μία από τις μεγαλύτερες και πιο ακριβές πρωτεύουσες του κόσμου. Παρόλο που πρέπει να συμμορφώνεστε με ορισμένες ταξιδιωτικές συμβουλές, ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύετε, μια επίσκεψη στη Μόσχα θα απαιτήσει ειδικές εκτιμήσεις που δεν είναι απαραίτητες σε άλλες πρωτεύουσες της Ανατολικής Ευρώπης .

Ποτίστες

Οι Pickpockets είναι στην επιφυλακή για ξένους επισκέπτες που φαίνονται απρόσεκτοι για τα υπάρχοντά τους. Μπορούν να τραβήξουν περίπλοκα τεχνάσματα για να διαχωρίσουν ένα άτομο από το πορτοφόλι του ή μπορεί απλώς να περάσουν τα μετρητά και τις πιστωτικές σας κάρτες από εσάς με ευκινησία.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τουριστικές περιοχές, όπως η οδός Arbat και πολυσύχναστες θέσεις όπως το μετρό. Μην περιμένετε ένα σακίδιο να είναι ένα ασφαλές στοίχημα τσάντα? Αντίθετα, επενδύστε σε κάτι που μπορείτε να συμπλέξετε κοντά στο σώμα σας ή να αγοράσετε μια ζώνη χρήματος. Πάντα να διαφοροποιείτε, κρατώντας κάποια χρήματα σε μια ξεχωριστή θέση, έτσι ώστε αν είστε παραληφθέντες, θα έχετε χρήματα αλλού.

Φωτογραφία

Να είστε συνετός για τη λήψη φωτογραφιών. Η αποκοπή φωτογραφιών από την αστυνομία ή τους αξιωματούχους είναι ένας πιθανός τρόπος να φέρετε ανεπιθύμητη προσοχή στον εαυτό σας από μέλη των αρχών επιβολής του νόμου, οι οποίοι δεν θα θέλουν να σας ζητήσουν να δείτε το διαβατήριό σας. Επίσης, αποφύγετε να τραβήξετε φωτογραφίες από κτίρια επίσημης εμφάνισης, όπως οι πρεσβείες και τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης. Επιπλέον, οι πολίτες στο δρόμο μπορεί να μην θέλουν να τραβηχτούν οι φωτογραφίες τους και είναι καλύτερο να ρωτήσετε ευγενικά αν εντοπίσετε ένα πιθανό θέμα. Η επαγγελματική φωτογραφία (για παράδειγμα, με τρίποδο) μπορεί να απαιτεί ειδική άδεια και έγγραφα, αλλά η ερασιτεχνική φωτογραφία εφαρμόζεται ευρέως χωρίς να υπάρχει θέμα στη Μόσχα.

Ωστόσο, σημειώστε ότι τα μουσεία ενδέχεται να χρεώνουν τέλη για τη φωτογραφία ή να τα απαγορεύουν εντελώς.

Ήταν η απαγόρευση της φωτογραφίας στο μετρό της Μόσχας (όπως είναι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης), αλλά επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών στα «παλάτια των ανθρώπων» και στα αυτοκίνητα του μετρό.

Διαβατήρια

Επειδή ο pickpocketing είναι ένας πραγματικός κίνδυνος, η μεταφορά του διαβατηρίου σας μαζί σας πρέπει να αποφεύγεται.

Ωστόσο, έχετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας σε περίπτωση που σταματήσετε για οποιονδήποτε λόγο από την αστυνομία, ο οποίος μπορεί να σας ζητήσει να τη δείτε. Επίσης, φωτοτυπήστε τη σελίδα στην οποία εμφανίζεται η ταξιδιωτική σας βίζα και όλα τα άλλα έγγραφα που σχετίζονται με τη διαμονή σας στη Ρωσία.

Σεβασμός

Όταν επισκέπτεστε σημεία ενδιαφέροντος όπως ο τάφος του Λένιν , είναι σημαντικό να πληρώσετε τον απαιτούμενο σεβασμό. Η ασφάλεια είναι αυστηρή για αυτή τη μυθική έλξη της Μόσχας και οι μακριές ουρές μπορεί να σας δελεάσουν να ντροπιάζεστε ή να κάνετε αστεία. Ακριβώς παγιδεύστε την ανόητη στάση των φρουρών μέχρι να συμμετάσχετε στην εμπειρία και, για λόγους καλής θέλησης, κρατήστε τα χέρια σας έξω από τις τσέπες σας και το χαμόγελο από το πρόσωπό σας!

Τελωνειακοί κανονισμοί

Εάν αγοράζετε τέχνη ή αντίκες, φροντίστε να αγοράσετε από έναν αντιπρόσωπο ο οποίος μπορεί να σας παράσχει τα απαραίτητα έντυπα που θα απαιτηθούν για την εξαγωγή της αγοράς από τη χώρα. Διατηρήστε αυτά τα έντυπα και την απόδειξή σας για να δείξετε στους τελωνειακούς πράκτορες πριν εγκαταλείψετε τη Ρωσία Σημειώστε ότι τα αντικείμενα ηλικίας άνω των 100 ετών δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Εγγραφή

Οποιοσδήποτε ταξιδιώτης σε έναν και μόνο προορισμό για τρεις ή και περισσότερες ημέρες θα πρέπει να εγγραφεί, έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παρακολουθεί τις τοποθεσίες των επισκεπτών του ανά πάσα στιγμή (ακόμη και οι Ρώσοι πολίτες έχουν διαβατήρια για εσωτερικά ταξίδια και πρέπει να ακολουθούν το δικό τους σύστημα εγγραφής).

Τα ξενοδοχεία συνήθως θα εγγραφούν για εσάς, τα οποία θα απαιτήσουν από εσάς να παραδώσετε το διαβατήριο και τη βίζα σας. Αυτά θα σας επιστραφούν με τα απαραίτητα έγγραφα εγγραφής. Μπορεί να χρεωθείτε για αυτή την υπηρεσία, με μεγάλα ξενοδοχεία να χρεώνουν ελάχιστα και μικρότερα ξενοδοχεία που χρεώνουν αρκετά περισσότερα. Εάν μένετε σε ρωσική κατοικία, η εγγραφή πρέπει να ολοκληρωθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ηλεκτρική ενέργεια

Για να αποφύγετε το τηγάνισμα των ηλεκτρονικών συσκευών σας, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε μαζί σας έναν μετατροπέα ΗΠΑ-Ευρώπης (220v), ο οποίος είναι γεμάτος με στρογγυλό προσαρμογέα δύο σκελών. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε όταν κάνετε check in στο ξενοδοχείο σας είναι να φορτίσετε τις συσκευές σας, οι οποίες ενδέχεται να έχουν στραγγίσει από την μπαταρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πριν ταξιδέψετε σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το βρείτε όταν φτάσετε.

Νερό

Οι επισκέπτες της Ρωσίας προειδοποιούνται να μην πίνουν το νερό της βρύσης. Το νερό πρέπει να βράσει πριν το πίνετε, αν και το ντους είναι ασφαλές και η ποσότητα που χρησιμοποιείται για να βουρτσίζει τα δόντια γενικά δεν είναι επιβλαβής. Το μεταλλικό νερό είναι μεθυσμένο, ειδικά στα εστιατόρια, και αν προτιμάτε να μην πίνετε ανθρακούχο μεταλλικό νερό, πρέπει να ζητήσετε νερό "νερό byez gaz" (νερό χωρίς αέριο).

Φόρεμα για Ορθόδοξες Εκκλησίες και καθεδρικούς ναούς

Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε οποιεσδήποτε ορθόδοξες εκκλησίες ή καθεδρικούς ναούς ενώ βρίσκεστε στη Μόσχα, δώστε προσοχή στο πώς ντυθείτε. Οι απαιτήσεις για φόρεμα για ορθόδοξες εκκλησίες περιλαμβάνουν καλυμμένα πόδια και ώμους. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους καλυμμένα και οι άνδρες πρέπει να απογειώνονται τα καπέλα.