Την οδό Arbat και την περιοχή Arbat στη Μόσχα

Περπατήστε κάτω από την οδό της Ιστορίας

Η οδός Arbat ή η Ulitsa Arbat είναι επίσης γνωστή ως Old Arbat (για να το διαφοροποιήσει από την οδό New Arbat). Η οδός Arbat κάποτε χρησίμευε ως βασική αρτηρία της Μόσχας και είναι ένας από τους αρχαιότερους αρχικούς δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας. Η περιοχή Arbat, μέσω της οποίας τρέχει η οδό Arbat, κάποτε ήταν μια θέση όπου οι τεχνίτες εγκαθιστούσαν κατάστημα, ενώ οι πλαϊνοί δρόμοι του Arbat έδειχναν το παρελθόν τους με ονόματα που περιγράφουν διάφορα επαγγέλματα ή προϊόντα, όπως ξυλουργοί, ψωμί ή ασήμι.

Η οδός Arbat βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Κρεμλίνο, οπότε μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το δωρεάν αξιοθέατο της Μόσχας, όταν επισκέπτεστε την καρδιά της αρχαίας Μόσχας.

Η εξέλιξη του Arbat Street

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1700, η ​​οδός Arbat άρχισε να θεωρείται από την ευγενή και πλούσια κοινότητα της Μόσχας ως πρωτεύουσα κατοικημένη περιοχή και τελικά άρχισε να διευθετείται από μερικές από τις πιο διάσημες οικογένειες της Ρωσίας και αξιοσημείωτα άτομα. Ο διάσημος Ρώσος ποιητής, Αλεξάντερ Πούσκιν, έζησε στην οδό Αρμπάτ με τη σύζυγό του και οι επισκέπτες μπορούν να σταματήσουν σε ένα μουσείο που διατηρεί το σπίτι προς τιμήν του. Άλλες γνωστές ρωσικές οικογένειες, όπως οι Τολστόι και οι Σερεμέβες, είχαν επίσης σπίτια στην οδό Αρμπάτ. Οι πυρκαγιές έπληξαν πολλά από τα παλαιότερα σπίτια Arbat Street, οπότε σήμερα η αρχιτεκτονική του είναι ένα μείγμα από διαφορετικά στυλ, όπως το Art Nouveau.

Μόλις τον 19ο αιώνα η οδό Arbat κέρδισε μια κεντρική τοποθεσία στη Μόσχα, επειδή η προηγούμενη ανάπτυξη της πόλης σήμαινε ότι ο δρόμος ήταν στα περίχωρα μέχρι αυτή τη φορά.

Κάνοντας μια βόλτα στον δρόμο αυτό, είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να αισθανόταν η Μόσχα κατά τη διάρκεια του Πούσκινου ή του Τολστόι, αν και τώρα είναι μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή που είναι συγκλονισμένη με περιηγητές, λεωφορεία και πωλητές δρόμων. Επιπλέον, μόνο στη δεκαετία του 1980 η οδό Arbat έκλεισε στην κυκλοφορία οχημάτων και έκανε έναν πεζόδρομο, οπότε και ο Πούσκιν θα έπρεπε να απέφευγε τα βαγόνια και τα καροτσάκια ενώ έκανε βόλτα έξω από την κατοικία του.

Αξιοθέατα

Ενώ η σημασία του δρόμου Arbat βρίσκεται στην ιστορία του, η Arbat Street σήμερα είναι μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα έλξη της Μόσχας. Το Μουσείο Σπιτιού του Πούσκιν, που αναγνωρίζεται από ένα άγαλμα του ποιητή, μπορεί να επισκεφθεί - όπως ο Πατέρας της ρωσικής λογοτεχνίας, ο Πούσκιν αξίζει να του δοθεί φόρος στην επίσκεψη μιας από τις πρώην κατοικίες του. Μία από τις επτά αδελφές του Στάλιν, το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται στην πλατεία Smolenskaya-Sennaya. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν ένα μνημείο του τραγουδοποιού Bula Okudzhava. το σπίτι Melnikov, που χτίστηκε από τον κονστρουκτιζιστή αρχιτέκτονα Konstantin Melnikov? το τείχος της ειρήνης? και το Spaso House. και την Εκκλησία του Σωτήρος στην Πεσκή.

Συμβουλές για την επίσκεψη στην οδό Arbat

Ορισμένοι επισκέπτες στη Μόσχα παραπονιούνται για την τουριστική φύση της οδού Arbat. Buskers και οι ζητιάνοι εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητά τους και οι πωλητές των δρόμων εκμεταλλεύονται τις βαθιές τσέπες τους. Τα Pickpockets μπορεί να κρύβονται στην οδό Arbat, οπότε κρατήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα κοντά. Η Arbat Street, παρά τη δημοτικότητά της και τον τρόπο με τον οποίο προσελκύει όσους ασχολούνται με τους τουρίστες, εξακολουθεί να είναι ένα θέαμα της Μόσχας . Αν δεν έχετε πάει ποτέ στην οδό Arbat, πάρτε λίγο χρόνο για να το δείτε τουλάχιστον μία φορά. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, έχει κάνει το δρόμο της στη ρωσική πολιτισμική ψυχή, που σημαίνει ότι θα το βρείτε αναφερόμενος από Ρώσους καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς.