Το αγρόκτημα σε αεροπλάνο γίνεται στα αεροσκάφη της Singapore Airlines

Η Singapore Airlines έχει αρχίσει να προσφέρει μια φιλοσοφία τροφίμων σε αεροπλάνο, σχεδιασμένη για να ενισχύσει τις πρακτικές βιωσιμότητας της με τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουν οι επιβάτες στις πτήσεις της.

Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί ήδη ψάρια από την αλιεία που πιστοποιούνται από το Marine Stewardship Council, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες για την προστασία των ωκεανών και τη διατήρηση των προμηθειών θαλασσινών, για τις βιώσιμες πρακτικές της.

Επίσης δεσμεύτηκε να αγοράσει προϊόντα από τοπικές εκμεταλλεύσεις σε όλες τις χώρες που εξυπηρετεί.

Στη Σιγκαπούρη, η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με τον Kranji Countryside Association, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την τοπική γεωργία και την οικοδόμηση της γεωργικής βιομηχανίας της χώρας. Το διεθνές μαγειρικό πάνελ (ICP) του αερομεταφορέα γνωστών σεφ θα δημιουργήσει μενού με πτήσεις με πιο βιώσιμα συστατικά και τοπικά προϊόντα από αγροκτήματα στους προορισμούς του, όπως ντοματίνια, κολοκύθες, πράσινα φασόλια και μαρούλι.

Τα νέα μενού θα εισαχθούν αρχικά στους πελάτες πρώτης κατηγορίας της Singapore Airlines σε επιλεγμένες διαδρομές μέχρι το τέλος του έτους και θα καταστούν προοδευτικά διαθέσιμα σε πελάτες που ταξιδεύουν σε επιχειρήσεις, οικονομικά premium και οικονομική θέση από το 2018.

Ο Kenny Eng, πρόεδρος του Kranji Countryside Association, είναι επίσης διευθυντής του Nyee Phoe Group, μιας επιχείρησης κηπουρικής και γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας που εκτελεί δραστηριότητες ψυχαγωγίας μέσα στο αγρόκτημα.

"Το Kranji είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Σιγκαπούρης. Μόνο ένα τοις εκατό της γης της χώρας μας είναι για τη γεωργία, αλλά διατηρούμε πολύ την ψυχή, την κληρονομιά και τον πολιτισμό της χώρας », δήλωσε ο Eng. "Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να καινοτομήσουμε για να συμβεί αυτό."

Για την Kranji ήταν φυσικό να συνεργαστεί με τη Singapore Airlines, δήλωσε ο Eng.

"Και οι δύο έχουμε εθνική υπερηφάνεια και η πρωτοβουλία αγρόκτημα-αεροπλάνο είναι αγαπητή μας", είπε. "Η αεροπορική εταιρεία έχει αυτό το παγκόσμιο εμπορικό σήμα που πηγαίνει πίσω στις ρίζες της χώρας, το οποίο ταιριάζει σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε για τη διατήρηση της γεωργίας στη χώρα."

Ο στόχος του Kranji είναι να σκεφτεί το παγκόσμιο, αλλά να ενεργήσει τοπικά και να κάνει τη γεωργία βιώσιμη, είπε ο Eng. «Συνεργαζόμαστε με τις Singapore Airlines για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προωθήσουμε ό, τι κάνουμε σε όλο τον κόσμο και αυτή η συνεργασία είναι ένα καλό ξεκίνημα».

Οι τοπικές εκμεταλλεύσεις που θα συνεργαστούν με τις εταιρείες Singapore Airlines περιλαμβάνουν το Bollywood Veggies, το αγρόκτημα ψαριών Kuhlbarra (το οποίο επικεντρώνεται στο barramundi), το κρέας ορτυκιού και τα αυγά του θείου William, το Kin Yan Agrotech, το οποίο καλλιεργεί οργανικά χόρτα σιταριού, βέρα, βλαστούς μπιζελιών και ποικιλία μανιταριών.

Η Betty Wong είναι αντιπρόεδρος της Singapore Air για την εμπειρία του πελάτη. «Όντας μια τόσο μικρή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην ξέρουν ότι έχουμε τοπικές εκμεταλλεύσεις», είπε.

"Η ασφάλεια και η ασφάλεια των πηγών τροφίμων είναι ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη Singapore Airlines", ανέφερε. "Αλλά η εστίασή μας είναι επίσης σε ό, τι θέλουν οι πελάτες στις πτήσεις τους και κάνουν ό, τι μπορούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα πρωτοβουλία για τα τρόφιμα από το αγρόκτημα στο αεροπλάνο, που γίνεται εδώ και σε άλλα μέρη του κόσμου, είναι αυτό που οι πελάτες μας θέλουν να κάνουμε.

"Εκτός από τη συνεργασία μας με το Συμβούλιο Θαλάσσιας Διοίκησης, θα κάνουμε επίσης μια προσπάθεια να υποστηρίξουμε τη χρήση εποχιακών τοπικών φρούτων και να παράγουμε όποτε είναι διαθέσιμο", δήλωσε ο Wong. "Θέλουμε να φέρουμε πάντα τα φρέσκα φρούτα και τα προϊόντα των εποχών".

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και τμήματα της Ευρώπης χρησιμοποιούν ήδη τοπικά τρόφιμα στα μενού της Singapore Airlines, δήλωσε ο Wong. "Έχουμε επίσης εγκαινιάσει Deliciously υγιεινό, πρόγραμμα υγιεινής διατροφής μας που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές κρέατος στις πτήσεις τους", είπε.

Ένα άλλο μεγάλο μέρος της πρωτοβουλίας "αγρόκτημα-αεροπλάνο" είναι η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, δήλωσε ο Wong. "Εμείς κάνουμε λιπασματοποίηση και εξερευνούμε για να μάθουμε πώς να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως η Τράπεζα Τροφίμων της Σιγκαπούρης για να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε το φαγητό μας", ανέφερε. Είμαστε σε επαφή με μια ερευνητική think-tank για την εξεύρεση τρόπων μετατροπής των αποβλήτων τροφίμων σε βιοαποικοδομήσιμα προϊόντα.

Ρωτάμε επίσης τους σταθμούς στις πόλεις που εξυπηρετούμε για να προσεγγίσουμε τους τοπικούς πόρους στις περιοχές τους.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Αν και δεν έχει επηρεάσει αυτήν την αναθεώρηση, πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων.