Περιπέτειες στη χώρα του κρασιού - Επίσκεψη στην Santa Rosa της Καλιφόρνια

Η γοητευτική πόλη της Καλιφόρνιας Santa Rosa βρίσκεται στην καρδιά της χώρας κρασιού, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ξεκούραστη απόδραση που περιλαμβάνει επισκέψεις στους διάσημους αμπελώνες της περιοχής. Αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά πράγματα για δραστήριους, περιπετειώδεις ταξιδιώτες να κάνουν εκεί επίσης, παρέχοντας ένα μοναδικό συνδυασμό δραστηριοτήτων που είναι εκπληκτικά ποικίλες και διασκεδαστικές. Αν σχεδιάζετε μια επίσκεψη σε αυτήν την περιοχή - που βρίσκεται σε μικρή απόσταση βόρεια του Σαν Φρανσίσκο - εδώ είναι μερικές προτάσεις για πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε ενώ βρίσκεστε εκεί.

Ενεργές περιπέτειες

Καγιάκ τον ρωσικό ποταμό
Ψάχνετε για μια θαλάσσια περιπέτεια ενώ επισκεφθείτε την περιοχή Santa Rosa; Η τοπική εταιρεία ταξιδιών περιπέτειας Getaway Adventures μπορεί να σας βοηθήσει! Για περισσότερα από 25 χρόνια η Getaway διοργανώνει δραστήριες αποδράσεις για τους επισκέπτες της χώρας του κρασιού. Μια από τις πιο δημοφιλείς περιηγήσεις τους περιλαμβάνει παράκτια πεζοπορία κοντά στην πόλη Jenner, όπου ο ρωσικός ποταμός συναντά τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό το χαλαρό ταξίδι προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στην ακτή της Καλιφόρνιας και στους λόφους που ευθυγραμμίζουν τον ποταμό. Αν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της άνοιξης, ίσως δείτε ακόμη και τις τοπικές σφραγίδες του λιμανιού που φροντίζουν τα νεογέννητά τους.

Κάντε μια περιήγηση με ποδήλατο μέσα από το κρασί
Η Getaway Adventures δεν ειδικεύεται αποκλειστικά σε ταξίδια με κωπηλασία. Στην πραγματικότητα, η πραγματική τους ειδικότητα είναι οι ποδηλατικές εκδρομές στη χώρα του κρασιού που βρίσκεται λίγο έξω από τη Santa Rosa. Είτε ψάχνετε για μια χαλαρή ποδηλασία με στάσεις σε διάφορα αμπέλια, είτε για μια πιο έντονη προπόνηση που κορυφώνεται με επισκέψεις σε μερικά από τα αγαπημένα οινοποιεία του οδηγού, το Getaway σας καλύπτει.

Προσφέρουν ακόμη μια ποδηλατική εκδρομή που επισκέπτεται μερικά από τα δημοφιλή ζυθοποιεία που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε όλη την περιοχή.

Κρατικό πάρκο Mountain Bike Annadel
Το Santa Rosa διαθέτει εκπληκτική πηγή για ποδηλάτες βουνών που βρίσκονται μόλις 15 λεπτά έξω από την πόλη. Εκεί θα βρείτε το Annadel State Park της Καλιφόρνιας, μια εκπληκτική υπαίθρια παιδική χαρά που είναι δημοφιλής τόσο στους ντόπιους αναβάτες όσο και στους επισκέπτες.

Το πάρκο διαθέτει μίλια από μονοπάτια - που κυμαίνονται από μεγάλους δρόμους φωτιάς έως στενούς μονής διαδρομής - που περιλαμβάνει αναρρώσεις που εκρήγνυνται από πνεύμονες και σταγόνες που προκαλούν αδρεναλίνη. Θα βρείτε τα πάντα, από τις εύκολες διαδρομές μέχρι τα πολύ βραχώδη και τεχνικά μονοπάτια, γεγονός που καθιστά τον ιδανικό προορισμό για τους αναβάτες όλων των επιπέδων εμπειρίας.

Δεν έφερε ένα δικό σας ποδήλατο; Στη συνέχεια, κατευθείαν στο κατάστημα Trek Store της Santa Rosa. Αυτό το φανταστικό κατάστημα ποδηλάτων έχει όλα τα είδη των διαφορετικών ποδηλάτων προς ενοικίαση, συμπεριλαμβανομένων μερικών εξαιρετικών μοντέλων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Annadel. Εάν προτιμάτε ένα ωραίο ποδήλατο cruiser για φερμουάρ γύρω από τη Santa Rosa, θα σας καλύψει και εκεί.

Zipline Μέσω του Redwoods
Η Βόρεια Καλιφόρνια είναι γνωστή για τα επική δέντρα δρυός και υπάρχουν λίγοι καλύτεροι τρόποι για να τις εξερευνήσετε από ό, τι με το Sonoma Canopy Tours. Η εταιρεία προσφέρει δύο διαφορετικά μαθήματα για να σας μεταφέρει στο δάσος - το Classic και το Challenger. Το πρώτο από αυτά τα μαθήματα είναι η αρχική διαδρομή από όπου ξεκίνησε το Sonoma Canopy Tours το 2011, ενώ το τελευταίο είναι ένα συναρπαστικό νέο μάθημα που μόλις άνοιξε το φθινόπωρο του 2015. Και οι δύο είναι συναρπαστικές και διασκεδαστικές και προσφέρουν μερικές μοναδικές προκλήσεις, μεγάλες διαδρομές zipline, ζαχαροπλαστικές γέφυρες που συνδέουν πλατφόρμες στα δέντρα και ακόμη και 40-ποδιές rappeels από τους ίδιους τους redwoods.

Δεν έχεις πειράξει μέχρι να το κάνεις ανάμεσα σε αυτά τα θαυμάσια δέντρα.

Πηγαίνετε για πεζοπορία στο Armstrong Woods
Η Santa Rosa διαθέτει πολλά φανταστικά πάρκα σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο, αλλά αν θέλετε να κάνετε μια επική πεζοπορία, είναι δύσκολο να φτάσετε στην κορυφαία φυσική περιοχή του Armstrong Redwoods. Το πάρκο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μονοπάτια για πεζοπορία, με μερικά να είναι σύντομα και εύκολα, ενώ άλλα είναι μακρά και πρόκληση, με ένα σταθερό ποσό κάθετου κέρδους. Οι περισσότεροι θα σας οδηγήσουν βαθιά μέσα στα δάση από ξυλεία, τα οποία εκτείνονται σε εκατοντάδες πόδια πάνω από το κεφάλι. Αν είστε αρκετά τυχεροί για να φτάσετε στην πατρίδα σας, θα αντιμετωπίσετε φανταστική θέα στην γύρω εξοχή, όπου κυματίζουν λόφους που απλώνεται στον ορίζοντα. Μην χάσετε το δέντρο Parson Jones, το οποίο είναι το ψηλότερο στο πάρκο, που καταλήγει σε ύψος πάνω από 310 πόδια, ή το δέντρο Colonel Armstrong, το οποίο είναι το παλαιότερο.

Αυτό το συγκεκριμένο είδος ξυλείας εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1400 ετών.

Που να μείνω

Flamingo Conference Resort & Spa
Δεν υπάρχει έλλειψη θέσεων για διαμονή στη Santa Rosa, με πολλά καλά ξενοδοχεία πασπαλισμένα σε όλη την περιοχή. Αλλά είναι δύσκολο να κορυφή το Flamingo Conference Resort και Spa όσον αφορά την τοποθεσία, τις ανέσεις και το χαρακτήρα. Με το σπινθηριστικό του σημάδι νέον που εμφανίζεται με υπερηφάνεια σε έναν υψηλό πύργο, το Flamingo είναι πιθανό να προκαλέσει νοσταλγικές αναμνήσεις από μια παλιά εποχή. Στην πραγματικότητα, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα ξεχωριστό σκηνικό της δεκαετίας του 1950 που του δίνει μια μοναδική ατμόσφαιρα που δεν βρίσκετε σε πολλά μέρη. Αλλά μην αφήνετε την εμφάνισή της να σας ξεγελάσει. Είναι ένα άνετο, διασκεδαστικό μέρος για να μείνετε, που περιλαμβάνει ένα εστιατόριο και σαλόνι στο χώρο του ξενοδοχείου. ένα κέντρο ευεξίας και ένα σπα; και μια μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα που είναι πολύ δημοφιλής στους επισκέπτες. Τα δωμάτια είναι άνετα και μοντέρνα, με άφθονο ωραίο πλεονέκτημα και το προσωπικό είναι πάντα εξυπηρετικό και φιλικό.

Που να φάω

Το Steakhouse του Στάρκ
Αν έχετε μια υγιεινή όρεξη μετά από μια ενεργό μέρα, το Steakhouse του Stark πρέπει να βρίσκεται στον κατάλογο των τοπικών εστιατορίων για να επισκεφθείτε. Διαθέτει ένα πλήρες μενού επιλογών για τους λάτρεις των μπριζόλων και των θαλασσινών, για να μην αναφέρουμε πολλά φανταστικά πιάτα, πικάντικα γλυκά και μια υγιεινή δειγματοληψία τοπικών κρασιών. Το ψωμί σπιτικό σκόρδο είναι απλά πάρα πολύ καλό για να περάσει, ενώ το prime rib είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα.

Η Κουζίνα Pullman
Το κέντρο της Santa Rosa δεν λείπει για εξαιρετικές επιλογές για φαγητό, και η κουζίνα Pullman είναι μια άλλη επιλογή που πρέπει να έχετε στη λίστα σας. Το εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από νόστιμες επιλογές που κυμαίνονται από το φως και υγιείς έως πλούσιοι και παρακμάζοντες. Οι ημερομηνίες μπέικον που είναι τυλιγμένες είναι υπέροχες, ενώ ο θωρακισμένος κιτρινόπτερος τόνος που σερβίρεται σε ένα κρεβάτι από γυαλί ζυμαρικά θα χτυπήσει το σημείο μετά από μια κουραστική μέρα πάρα πολύ.

Κοιλιά Αριστερή Ακτή Κουζίνα & Tap Room
Για μια πιο ζοφερή γευστική εμπειρία, κατευθυνθείτε προς την κουζίνα της Belly Left Coast Kitchen & Tap Room, όπου η κακή τιμή πηγαίνει από το μυαλό του ιδιοκτήτη και του αρχιμάγειρα Gray Rollin. Γνωστός ως "ροκ μάγειρας", ο Rollin κατείχε το σκάφος του, υπηρετώντας ως ταξιδιώτης για διάφορους διάσημους ροκ συγκροτήματα, όπως το Motley Crüe, το Blink 182 και η Katy Perry. Το εστιατόριο διαθέτει μερικές υπέροχες περιστροφές στα κλασικά γεύματα (το mac και το τυρί είναι εκπληκτικό!) Με μερικά φρέσκα, μοντέρνα αναλαμβάνει τα πάντα, από tacos μέχρι πίτσα. Το μπαρ είναι καλά εφοδιασμένο με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρα και κρασί επίσης.

Πού να Πίνετε

Ρωσική εταιρεία ζυθοποιίας ποταμών
Δημοφιλής με τους ντόπιους και τους επισκέπτες, η ρωσική εταιρεία Brewing Brewing μπορεί να πάρει αρκετά απασχολημένος και γεμάτος μερικές φορές. Αλλά αυτό είναι μόνο μια απόδειξη για την καλή μπύρα είναι εκεί. Εάν είχατε γεμίσει γευσιγνωσία κρασιού για λίγο, και ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, τότε σίγουρα θα θελήσετε να έχετε αυτό το μέρος στον κατάλογο πιθανών στάσεων σας. Η μπύρα είναι εξαιρετική και η ατμόσφαιρα είναι σταθερή. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

Woodfour Brewing Company
Για μια διαφορετική εμπειρία, κατευθυνθείτε στην αδελφή πόλη Sebastapol της Santa Rosa για να δοκιμάσετε μερικές από τις μπύρες εύρεσης που παρασκευάζονται στο Woodfour Brewing Company. Ο ιδιοκτήτης και ο ζυθοποιός Seth Wood φέρνει ένα επίπεδο εξειδίκευσης στη δημιουργική διαδικασία που σπάνια βλέπει κανείς στη σκηνή της μπύρας, η οποία οφείλεται εν μέρει στο υπόβαθρό του ως οινοποιός, είμαι βέβαιος. Οι γεύσεις είναι υπέροχες και μοναδικές, με μερικές εξαιρετικές επιλογές για σχεδόν όλους.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η Santa Rosa έχει πολλά να προσφέρει ταξιδιώτες που ξεπερνούν τους τοπικούς αμπελώνες. Μην με ενοχλείτε, είναι επίσης φανταστικοί, αλλά εάν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τη δειγματοληψία του vino, είναι πάντα καλό να μάθετε ποιες άλλες δραστηριότητες είναι διαθέσιμες.