Στόουνχεντζ της Αμερικής

Ένα μυστήριο στο δάσος του Νιού Χάμσαιρ

Έχετε πιθανώς ακούσει για το Stonehenge - αυτή τη μυστηριώδη συλλογή των μεγαλιθίων (μεγάλων πετρωμάτων) στην παλιά Αγγλία. Αλλά ξέρατε ότι η Αμερική έχει το δικό της Stonehenge εδώ στη Νέα Αγγλία;

Εάν θέλετε να δείτε ένα προϊστορικό αρχαιολογικό αίνιγμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε περίπου 40 μίλια βόρεια της Βοστόνης στο Salem του Νιου Χάμσαϊρ , όπου μπορείτε να εξερευνήσετε 30 στρέμματα σπιτιών που μοιάζουν με σπηλιά, αστρονομικώς ευθυγραμμισμένα βράχια, πέτρα θυσίας, και άλλες μυστηριώδεις δομές που άφησαν πίσω τους ένας άγνωστος λαός.

Το Stonehenge της Αμερικής στο Νιου Χάμσαϊρ ανοίχτηκε στο κοινό το 1958 με το όνομα Mystery Hill Caves. Μετονομάστηκε το Stonehenge της Αμερικής το 1982, ο χώρος συνεχίζει να περιπλέκει τους επισκέπτες και να παζεύει αρχαιολόγους και άλλους ερευνητές. Επισκέφθηκα δύο φορές τη νότια έλξη του Νιού Χάμσαϊρ και κάθε φορά με γοήτευε η περίεργη σειρά των πέτρινων δομών και είμαι υποχρεωμένος να αναπτύξω τις δικές μου θεωρίες για το πώς έγιναν.

Ήταν οι αστρονομικώς ευθυγραμμισμένοι μεγαθήθρες τοποθετημένοι από μετανάστες Ευρωπαίους, ίσως οι απόγονοι των αρχικών οικοδόμων του Stonehenge, που έφτασαν στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο; Ήταν τα μυστικά περάσματα και οι θάλαμοι που κατασκευάστηκαν από τους ντόπιους Αμερικανούς; Είναι αυτό πραγματικά ένας από τους παλαιότερους μεγαλιθικούς τόπους στη Βόρεια Αμερική, όπως θα πρότεινε η χρονολόγηση του ραδιο-άνθρακα;

Ελάτε μαζί μου σε μια φωτογραφία περιοδεία του Stonehenge της Αμερικής, και συντάξτε τα συμπεράσματά σας.

>>> Ξεκινήστε την περιοδεία

Εάν θέλετε να πάτε σε μια χειμωνιάτικη βόλτα στο δάσος του Νιού Χάμσαϊρ ... και να συναντήσετε κάτι μυστηριώδες ... αυτή η περίεργη έλξη είναι ανοιχτή καθημερινά όλο το χρόνο και ο χειμώνας είναι ένας καλός χρόνος για να εξερευνήσετε τα 30 στρέμματα σπιτιών που μοιάζουν με σπηλιά , αστρονομικά τοποθετημένες πέτρες και άλλες ενδιαφέρουσες δομές. Προσφέρονται χιονοδρομικά κέντρα ενοικίασης και οι εκδρομές με χιονοπέδιλα υπό το φως των κεριών προσφέρονται το βράδυ του Σαββάτου από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου (λάβετε το Valentine!) Υπό το φως της πανσέληνος. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και μπορούν να ζητηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή καλώντας το 603-893-8300.