Οι καλύτεροι σύλλογοι Salsa στη Medellin

Η Σάλσα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χορούς στη Νότια Αμερική και προέρχεται από την Κεντρική Αμερική πριν μεγαλώσει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας πολύ φυσικός χορός και ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης, αλλά στους συλλογικούς σάλτσες της Νότιας Αμερικής και ειδικά στη Μεντεγίν, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συναντήσετε τους ντόπιους και να διασκεδάσετε.

Η Medellin ως πόλη έχει ανακάμψει σημαντικά από τη δεκαετία του 1980 και του 1990, όταν ήταν το σπίτι του καρτέλ Escobar.

Το επίπεδο εγκληματικότητας και βίας στην πόλη έχει μειωθεί δραματικά από τότε που η σύμπραξη οδηγήθηκε από τη Μεντεγίν, ανοίγοντας εκ νέου την πόλη ως τόπο για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Εάν είστε νέος στο salsa, είναι καλή ιδέα να πάρετε μια τάξη ή δύο προτού να χτυπήσετε τα κλαμπ, καθώς πολλά κλαμπ είναι μικρά και γεμάτα, και μπορεί να είναι εύκολο να χτυπήσετε τους αγκώνες ή να πετάξετε σε μερικά δάχτυλα αν δεν το κάνετε γνωρίζουν τα βασικά βήματα. Πολλά κλαμπ προσφέρουν δωρεάν μαθήματα χορού σάλσα νωρίς το βράδυ πριν ανοίξουν στο κοινό πλήθος, ενώ υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες χορευτές που προσφέρουν ιδιωτικές μαθήματα.

Υιός Χαμπάνα

Αυτή η κουβανέζικη λέσχη σάλσα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χορευτικούς χώρους στη Μεντεγίν, και όπως και η πλειοψηφία αυτών των χώρων στην πόλη έχει ένα μικρό πάτωμα χορού που σημαίνει ότι οι χορευτές θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλο.

Υπάρχει μικρή επιβάρυνση κάλυψης, αλλά οι τιμές για ποτά είναι αρκετά λογικές και η λέσχη καλωσορίζει τους χορευτές από διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων, από τους αρχάριους στους πιο έμπειρους χορευτές της πόλης.

Μια επίσκεψη την Πέμπτη και το βράδυ του Σαββάτου θα προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσετε την εμπειρία, καθώς ζωντανές μπάντες με πολλούς μουσικούς είναι παρόντες για να παίξουν μουσική salsa για να δώσουν στους χορευτές μια ζωντανή ατμόσφαιρα για να απολαύσουν.

Tibiri Salsa Bar

Αυτό το μικρό salsa bar βρίσκεται σε ένα υπόγειο χώρο που δεν θα είναι για όλους γεύση, ιδιαίτερα καθώς ψηλότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να αποφευχθεί η συντριβή των κεφαλών τους ενάντια στη χαμηλή οροφή.

Οι χορευτές σέρνουν στο χώρο για να χορέψουν ένα Σαββατοκύριακο και η πλειοψηφία του πλήθους εδώ είναι οι ντόπιοι του Μεντεγίν, πράγμα που σημαίνει ότι η λέσχη προσφέρει μια μεγάλη γεύση από ό, τι χορεύει η σάλσα στην πόλη. Καθώς οι ντόπιοι στρέφουν τα πράγματα τους στο πάτωμα, είναι σαφές ότι το νεανικό πλήθος κυμαίνεται από αρχάριους έως έμπειρους χορευτές και η φιλική ατμόσφαιρα σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις δοκιμές των salsa δεξιοτήτων τους σε αυτό το χώρο, και ατμό με τα Σαββατοκύριακα.

El Eslabon Prendido

Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα clubs salsa στη Medellin και είναι γνωστό ότι έχει μια ζεστή ατμόσφαιρα με το μακρύ στενό σχήμα του μπαρ που σημαίνει ότι οι άνθρωποι στο μπαρ είναι ήδη πολύ κοντά.

Τα κυριώτερα σημεία της εβδομάδας στο El Eslabon Prendido είναι βράδυ της Τρίτης και της Πέμπτης, όταν παίζουν ζωντανές μπάντες για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χορού salsa. Αυτός ο μικρός χώρος εκδηλώσεων δεν είναι μόνο ένας από τους πιο γνωστούς συλλόγους salsa στην πόλη, αλλά και μια μαγευτική ατμόσφαιρα με μια σειρά από κεριά κατά μήκος των τειχών, παρέχοντας τον φωτισμό για μια τεράστια εμπειρία.

Το Κολομβιανό Φεστιβάλ Σάλσα

Για τέσσερις μέρες τον Απρίλιο κάθε χρόνο, το ετήσιο Κολομβιανό Φεστιβάλ Salsa αναλαμβάνει μια σειρά από χώρους διασκέδασης σε όλη την πόλη και αντλεί επαγγελματίες και ενθουσιώδεις χορευτές από όλη τη χώρα και πέρα.

Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη για να απολαύσετε χορό σάλσα στη Medellin κάθε βράδυ της εβδομάδας, η πλειοψηφία των χώρων γίνεται salsa clubs για αυτό το Σαββατοκύριακο και οι οικοδεσπότες του φεστιβάλ οργανώνουν επίσης μια ποικιλία διαφορετικών τάξεων και εργαστηρίων για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την τέχνη. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του φεστιβάλ είναι για να απολαύσετε χορό salsa και να μάθετε περισσότερα για αυτό, υπάρχει επίσης ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με διαγωνισμούς για μια ποικιλία ζευγαριών, ομάδων και για διαφορετικές ηλικιακές σειρές.