Οδήγηση στο Pass Gotthard - Τι να δείτε και πού να μείνετε

Ανακαλύψαμε το πέρασμα του Αγίου Γκότταρντ όπως πολλοί κάνουν. ενημερώθηκε από το GPS μας ότι υπήρχε μια καθυστέρηση δύο ωρών στη σήραγγα, αποφασίσαμε να αφήσουμε το GPS να μας καθοδηγήσει πάνω από τα βουνά. Ήμασταν ευχάριστα έκπληκτοι από τις εξαιρετικές οδικές συνθήκες και την εκπληκτική θέα των Άλπεων. Επίσης μάθαμε ότι το ταξίδι μας δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από την προγραμματισμένη μας διαδρομή - εκτός και αν σταματήσαμε πάρα πολύ για τα σημεία θέασης.

Να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις στη σήραγγα, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, είναι αρκετά συχνές.

Η θεραπεία για αυτό, εάν μπορείτε να το στομάχι των φουρκέτα γυρίζει, είναι να πάρει το δρόμο πέρα ​​από το πέρασμα - ιδιαίτερα συνιστάται το καλοκαίρι. Υπάρχουν πραγματικά μέρη για να δείτε και μερικά ενδιαφέροντα μέρη για να μείνετε, όπως το Hospice San Gottardo ή το Ospizio San Gottardo , αρχικά χτισμένο το 1237 και πρόσφατα ανακαινισμένο σε ξενοδοχείο.

Τα γεγονότα του Gotthard Pass

Τοποθεσία: Το Gotthard Pass ( Passo San Gottardo στα ιταλικά) βρίσκεται 66 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κατά προσέγγιση κέντρο της Ελβετίας και 93 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βέρνης , μια άμεση σύνδεση μεταξύ της Ζυρίχης και του Λουγκάνο. Από τη στιγμή που θεωρούνταν ότι είναι η πατρίδα στις υψηλότερες κορυφές στις Άλπεις, το πέρασμα δεν ήταν ελκυστικό για τους Ρωμαίους που ζούσαν στη σκιά του, κυρίως λόγω του ταραχώδους ποταμού Reuss και του απότομου φαραγγιού Schöllenen, αδιόρθωτες συνθήκες που λύθηκαν μόνο τον 13ο αιώνα με την κατασκευή μιας γέφυρας με τυπικό μεσαιωνικό στυλ και όνομα: Γέφυρα του Δαβίδ. Η ανύψωση στο πέρασμα είναι 2106 μέτρα.

Οι καινοτομίες στις μεταφορές : Ο πρώτος δρόμος πέρα ​​από το πέρασμα άνοιξε το 1830. Το 1882 τα τρένα το έκαναν μέσω των σιδηροδρομικών σηράγγων Wassen και Gotthard. Η κατασκευή του σιδηροδρομικού σήραγγας Gotthard πήρε 177 ζωές. Η σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου άνοιξε μόνο το 1980. είναι η τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα στον κόσμο. Είναι ο βαρετός τρόπος να το καταφέρουμε.

Το μέλλον: Η σήραγγα σιδηροδρομικής βάσης Gotthard των 57 χιλιομέτρων έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2015. Αναμένεται να μειωθούν οι ώρες των δρομολογίων μεταξύ της Ζυρίχης και του Μιλάνου κατά μία ώρα. Όταν τελειώσει, είναι πιθανό να είναι η μακρύτερη σήραγγα στον κόσμο. Μπορείτε να «βγείτε» μέσα στη σήραγγα σε ένα πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο με τίτλο «Υπόγεια επιτυχία: στο εσωτερικό της μακρύτερης σήραγγας του κόσμου».

Πού να σταματήσετε και να ρίξετε μια ματιά

Βγαίνοντας βόρεια από το Airolo θα βρείτε το Pian Secco Belvedere . Εδώ μπορείτε να βγείτε έξω, να τεντώσετε, να πάρετε φαγητό, να πάρετε ένα πικνίκ, να τραβήξετε φωτογραφίες και, αν είστε τόσο προκλημένοι από τις στροφές της φουρκέτας, εμετό.

Στην κορυφή: Τι να δείτε και να κάνετε

Καθώς ο δρόμος ισιώνει στην κορυφή του περάσματος, οι πινακίδες θα σας κατευθύνουν στο Εθνικό Μουσείο Gotthard, το οποίο θα σας διδάξει την ιστορία του περάσματος και τις προσπάθειες για να καταστεί ευκολότερη με τα χρόνια.

Θα παρατηρήσετε πολλές λίμνες στον γρανίτη χωρίς δένδρα γύρω από την περιοχή Gotthard. Η πεζοπορία των Five Lakes είναι μια κυκλική διαδρομή που αρχίζει και τελειώνει στο ξενώνα Gotthard (Περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά). (Ένα άλλο ξενοδοχείο στο χαμηλότερο έδαφος στη νότια πλευρά του περάσματος περιλαμβάνει Airolo.) Εδώ είναι μερικές περισσότερες πεζοπορίες στην περιοχή Gotthard.

Μπορείτε επίσης να ξαναζήσετε λίγο από την ιστορία του περάσματος κάνοντας ένα ταξίδι σε ένα προερχόμενο από άλογο ταχυδρομικό λεωφορείο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Andermatt στο σταθμό Gotthard.

Για τους ποδηλάτες

Εάν έχετε μια μοτοσικλέτα, κατά προτίμηση μια μοτοσυκλέτα βουνού και μια σφοδρή επιθυμία μετά από βόλτες στους ιστορικούς δρόμους, το παλιό Tremola με τα λιθόστρωτα θα πρέπει να είναι το εισιτήριο. Για πληροφορίες σχετικά με την περιγραφή, το χάρτη και τις διαδρομές, ανατρέξτε στο Passo San Gottardo (Passage St. Gotthard) - και στις δύο πλευρές.

Πότε να πάτε

Φυσικά, με το ψηλό υψόμετρο, το πέρασμα δεν θα είναι ανοιχτό το χειμώνα, αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεφύγουμε από τη θερμότητα το καλοκαίρι. Για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και τις προβλέψεις, δείτε το Weather Pass Sankt Gotthard.

Διαδρομές

Μια από τις διαδρομές τρένων της Σκωτίας στην Ελβετία είναι η διαδρομή The William Tell Express που σας μεταφέρει από τη λίμνη Λουκέρνη στην Bellinzona και από το Λουγκάνο ή το Λουκάρνο στην περιοχή του Ticino .

Αυτό το άρθρο δεν αφορά

Δεν πρόκειται για την ελβετική μπάντα heavy metal Gotthard.