Το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει στην Ελβετία

Αυτό μπορεί να είναι το λιγότερο ελβετικό μέρος στην Ελβετία - και αυτό είναι πολύ καλό πράγμα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είναι γνωστή η Ελβετία, είναι μυστικό. Εντάξει, ίσως η μικροσκοπική χώρα είναι επίσης γνωστή για την ποιότητα, το σχεδιασμό και την πολυπλοκότητα, αλλά η μυστικότητα είναι σίγουρα το πιο γνωστό εμπορικό σήμα της Ελβετίας, ακολουθούμενο από (και σίγουρα σε πολλές ιστορικές περιστάσεις που συνδέεται με) ουδετερότητα.

Πράγματι, η ποιότητα ζωής είναι τόσο υψηλή στην Ελβετία, και η ομοιομορφία στη σκέψη για το πώς να διατηρηθεί αυτή η ποιότητα, εκεί θα μπορούσατε πολύ εύκολα να υποστηρίξετε ότι η Ελβετία είναι μια βαρετή θέση.

Αυτό, δυστυχώς, θα είναι μια αληθινή δήλωση σε πολλά πλαίσια, αλλά όχι όταν πρόκειται για ένα περίεργο πάρκο στα περίχωρα της Ζυρίχης.

Τι είναι το Πάρκο Bruno Weber;

Καθώς ανεβαίνετε στο λόφο από το σταθμό του Dietikon, ένα από τα βορειοδυτικά προάστια της Ζυρίχης, προς το πάρκο Bruno Weber, ίσως να το χάσετε, ειδικά εάν είναι σκιασμένο από το πυκνό φύλλωμα του καλοκαιριού. Αλλά καθώς περπατάτε πιο κοντά, οι περίεργες κεραμικές και μεταλλικές κατασκευές είναι αδύνατον να αγνοηθούν - δεν θα ήταν εντελώς ανακριβές να συγκρίνουμε το Bruno Weber Park με το Parc Güell του Γκαουντί στη Βαρκελώνη.

Το πνευματικό τέχνασμα του ελβετού καλλιτέχνη Bruno Weber, το πάρκο Bruno Weber είναι το αριστούργημά του, ένα σουρεαλιστικό τοπίο των ζώων, πραγματικό και αληθινό, δομές μεγάλες και Lilliputian, χρώματα λαμπρότερα από ό, τι βλέπετε γύρω από το πάρκο. Όπως και με τον Γκαουντί και τη Σαγκράδα Φαμίλια, ο Bruno Weber πέθανε πριν τελειώσει το πάρκο, το οποίο η γυναίκα του και αρκετοί καλλιτέχνες προσπαθούν επί του παρόντος να ολοκληρώσουν.

Πώς το πάρκο Bruno Weber έρχεται να είναι;

Σύμφωνα με τη χήρα του, με την οποία μίλησα, ο Bruno Weber άρχισε να κατασκευάζει γλυπτά στο χώρο του πάρκου το 1962 για να δημιουργήσει μια έκρηξη χρώματος ανάμεσα στο γκρίζο της Ελβετίας. Εάν έχετε πάει ποτέ στην Ελβετία (ο χειμώνας διαρκεί για πάντα), τότε συνειδητοποιείτε τι είναι αποθαρρυντικό αυτό το έργο, για να μην πείτε τί γίνεται για να το διατηρήσετε.

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα περισσότερα από τα δεινά του πάρκου ξεκίνησαν λίγο πριν και αμέσως μετά τον θάνατο του ίδιου του Bruno Weber: Ούτε το καντόνι στο οποίο βρίσκεται το πάρκο (Argovia) ούτε η ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρούν το πάρκο ως αξίζει να σώζει, πόσο μάλλον να έχει οποιαδήποτε πολιτιστική σημασία, και έτσι δεν ήταν για ένα τεράστιο έρανο το 2014, το πάρκο μπορεί να είναι στο δρόμο του να πάρει μπουλντόζα.

Πώς να φτάσετε στο πάρκο Bruno Weber

Η πρόβλεψη να φτάσετε στο πάρκο Bruno Weber μπορεί να φανεί σαν να είναι πιο μακριά από ότι είναι, αλλά σας διαβεβαιώνω: Είναι σχεδόν στη Ζυρίχη. Για να φτάσετε στο πάρκο, το οποίο είναι τεχνικά κοντά στην πόλη του Dietikon, επιβιβαστείτε σε ένα τρένο με κατεύθυνση προς την πόλη Baden στο Hauptbahnhof της Ζυρίχης, στη συνέχεια κατεβείτε στο Dietikon και περπατήσετε προς τα νότια μέχρι το λόφο - κυριολεκτικά δεν μπορείτε να το χάσετε.

Η είσοδος στο πάρκο Bruno Weber είναι 18 ελβετικά φράγκα από τον Μάρτιο του 2015, παρόλο που θα πρέπει να είστε μακριά από το ότι το πάρκο κλείνει τους περισσότερους χειμώνες, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να καλέσετε - ή αν δεν μιλάτε ελβετική γερμανική, να έχετε έναν τοπικό φίλο καλέστε - το πάρκο πριν πάτε για να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας δεν θα είναι μάταιο. Ο αριθμός τηλεφώνου είναι +41447400271, που καλείται "0447400271" από οποιοδήποτε ελβετικό τηλέφωνο.