Φεστιβάλ Pride της Ζυρίχης 2016 - Gay Pride 2016 της Ζυρίχης

Γιορτάζοντας την Gay Pride στη Ζυρίχη

Η Ζυρίχη της Ελβετίας διοργάνωσε μια εκδήλωση Gay Pride, γνωστή ως Φεστιβάλ Pride της Ζυρίχης, από το 1994. Προηγουμένως ήταν γνωστή ως Ημέρα του Χριστόφορου Ορχήστρας της Ζυρίχης, προς τιμήν της εξέγερσης Stonewall του 1969 στην οδό Christopher Street της Νέας Υόρκης . Η εκδήλωση αυτή ελκυστική ελβετική πόλη λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο (η ημερομηνία είναι 10 Ιουνίου και 11, 2016), αλλά υπάρχουν αρκετά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων Pride της Ζυρίχης εδώ.

Ένα βασικό γεγονός του μεγάλου Σαββατοκύριακου είναι η Παρέλαση Ζυρίχης (εδώ είναι ένας χάρτης της διαδρομής), η οποία λαμβάνει χώρα στις 14.00 το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Helvetiaplatz, περνά σε ανατολική κατεύθυνση στον ποταμό Sihl, Paradeplatz, και στη συνέχεια κάνει μια βόρεια σειρά Bahnhofstrasse Werdmühleplatz (λίγα τετράγωνα νότια του Hauptbahnhof (ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός).

Το διήμερο Φεστιβάλ Pride της Ζυρίχης προσελκύει χιλιάδες συμμετέχοντες και λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 10 Ιουνίου (από τις 5 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα) και το Σάββατο 11 Ιουνίου (από τις 2 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα) στο Kasernenareal, ένα μεγάλο χλοώδες πάρκο στο κέντρο της πόλης που είναι έναν εύκολο περίπατο από το Hauptbahnhof και περίπου στο μέσο μεταξύ των αρχικών και τελικών σημείων της Parade Pride. Ορισμένοι βασικοί διασκεδαστές θα είναι σε ετοιμότητα.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Zurich Pride, το οποίο έχει άρθρα σε διάφορες γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών).

Zurich Gay Resources

Πολλά από τα γκέι δημοφιλή εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα της πόλης έχουν ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι κατά τη διάρκεια των πολλών ημερών της Zurich Gay Pride. Ελέγξτε τα τοπικά γκέι χαρτιά, τα οποία διανέμονται σε δημοφιλή γκέι μπαρ. Και δείτε το Ταξιδιωτικό Οδηγό της Ζυρίχης από το Patroc.com, το οποίο είναι πολύ βολικό και έχει εκτενείς πληροφορίες για την τοπική ομοφυλοφιλική σκηνή.

Ένας επιπλέον εξαιρετικός πόρος σχεδιασμού ταξιδιού είναι η τοποθεσία Gay Travel που παράγει το τουριστικό γραφείο της Ζυρίχης.