Ιστορία του σάντουιτς με τυρί στη σχάρα

Οι άνθρωποι έχουν συνδυάσει το ψωμί και το τυρί μαζί για αιώνες. Ακόμη και οι Αρχαίοι Ρωμαίοι έβαζαν συνταγές για τυρί που λιώνουν πάνω από το ψωμί.

Το μοντέρνο αμερικάνικο ψητό τυρί είναι μια πιο πρόσφατη εφεύρεση. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ένας νέος άντρας που ονομάστηκε James L. Kraft έπεσε έξω από τις επιχειρήσεις του συνεργάτη του και έσπασε στο Σικάγο με μόνο $ 65. Η Kraft αγόρασε ένα μουλάρι και αγόρασε τυρί χονδρικής και το πώλησε σε τοπικά παντοπωλεία.

Η Kraft συνειδητοποίησε σύντομα ότι το σημαντικό πρόβλημα με το τυρί ήταν αλλοίωση. τα περισσότερα εστιατόρια και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν διέθεταν ψυγεία, οπότε οι τροχοί τυριού έπρεπε να χρησιμοποιηθούν εντός μιας ημέρας κοπής.

Το 1915, ο James L. Kraft εφευρέθηκε ένας τρόπος για να κατασκευάσει ένα αναμεμειγμένο, παστεριωμένο τυρί που ονόμασε "τυρί επεξεργασμένο". Αυτό το παστεριωμένο τυρί θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα χωρίς να χαλάσει. Παρήγαγε την εφεύρεση του το 1916 και σύντομα άρχισε να πωλεί τυρί Kraft σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι συνταγές σάντουιτς από πρόωρα σχάρα παρασκευάστηκαν με ανάμιξη του τριμμένου τυριού με ένα συνδετικό υλικό, όπως σάλτσα σαλάτας ή λευκή σάλτσα ή μουστάρδα, και φρυγανίσματος του σάντουιτς μεταξύ δύο φετών ψωμιού βουτύρου. Αυτά ονομάστηκαν "Σάντουιτς φρυγανισμένου τυριού".

Κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αγόρασε 6 εκατομμύρια λίρες τυριού Kraft. Κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μαγειρευτές του Ναυτικού προετοίμαζαν αμέτρητα "σάντουιτς πλήρωσης τυριών αμερικανικού τύπου" για πεινασμένους Ναυτικούς ναυτικούς.

Οι οικογένειες που έπληξαν την κατάθλιψη βρήκαν ότι το τυρί που έχει υποβληθεί σε κατάθλιψη ήταν ένα φτηνό και γευστικό γεύμα (Η Kraft πούλησε σχεδόν 8 εκατομμύρια κουτιά από τα μακαρόνια και το τυρί της κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης, κάτω από την εκστρατεία μάρκετινγκ που θα μπορούσατε να τροφοδοτήσετε μια οικογένεια τεσσάρων για 19 σεντς.) Σχολικές καφετέριες αγόραζαν κουτάκια ντοματίνης για να πάνε με σάντουιτς φρυγανισμένου τυριού για να ικανοποιήσουν τη Βιταμίνη C και πρωτεϊνικές απαιτήσεις για σχολικά γεύματα, οδηγώντας στον κλασικό συνδυασμό παιδικής ηλικίας.

Σύντομα, τα σάντουιτς με ψητό τυρί ήταν παντού. Ένα άρθρο της Washington Post, 1934, εξηγεί ότι "το βράδυ της Κυριακής είναι ένας χρόνος ψησίματος. Η αποφυγή ενός παιχνιδιού είναι δύσκολη, αλλά η σύγχρονη μαγειρική είναι αυτό που είναι και οι σύγχρονες γεύσεις είναι αυτό που είναι, η δήλωση είναι και μπορεί να γίνει αποδεκτή κυριολεκτικά. δεν τα βγάζουμε σε φαρμακεία για μεσημεριανό γεύμα και σε αίθουσες τσαγιού για δείπνο, αλλά όταν η νοικοκυρά αρχίσει να ψήνεται, δεν υπάρχει όριο στους συνδυασμούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα νόστιμα δείπνα της Κυριακής που μπορεί να εξυπηρετήσει. του τυριού και της ντομάτας στη σχάρα, προσφέρουν ένα συνδυασμό γεύσεων που σίγουρα θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο. "

Το 1949, η Kraft Foods εισήγαγε την Kraft Singles - ατομικά τυλιγμένες φέτες τυρί που έχουν υποστεί επεξεργασία και έγινε ακόμα ευκολότερο για τους μαγειρεμένους στο σπίτι να φτιάξουν σάντουιτς με τυρί στη σχάρα.

Σήμερα, το τυρί στη σχάρα αναζωπυρώνεται με γκουρμέ εκδόσεις που αναδύονται σε εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα και ανθρώπους που διερευνούν διεθνείς ποικιλίες σάντουιτς με τυρί στη σχάρα.