Βλέποντας το τελευταίο δείπνο του Ντα Βίντσι στο Μιλάνο

Εισιτήρια και πληροφορίες επίσκεψης

Η ζωγραφική του Leonardo da Vinci για το The Last Supper είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης της Ιταλίας και ένα από τα πιο αξιοθέατα της χώρας, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ιταλίας, πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων . Παραγγείλετε τα εισιτήριά σας μόλις μάθετε την ημερομηνία σας (μπορείτε να το κάνετε μέχρι και 2 μήνες νωρίτερα) για να δείτε το αριστούργημα του Leonardo da Vinci στο εσωτερικό του τραπεζιού της εκκλησίας Santa Maria della Grazie στο Μιλάνο.

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το τελευταίο δείπνο

Μόνο αν οι άνθρωποι δεν εμφανίζονται θα είστε σε θέση να παραμείνουν στην ουρά και να ελπίζετε να πάρετε ένα εισιτήριο. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες όλο το χρόνο και τα εισιτήρια μπορούν να κλείσουν μόνο δύο μήνες νωρίτερα, αλλά συνήθως ξεπουλώνουν πολύ γρήγορα. Τα εισιτήρια είναι δωρεάν για άτομα κάτω των 18 ετών αλλά απαιτείται κράτηση.

Τα εισιτήρια Last Supper από την Select Italy μπορούν να παραγγελθούν στο διαδίκτυο μέχρι δύο μήνες εκ των προτέρων με χρεώσεις σε δολάρια ΗΠΑ. Εφόσον η διαθεσιμότητα αλλάζει καθημερινά, αν δεν δείτε την ημερομηνία που θέλετε, μπορείτε να ελέγξετε ξανά. Εάν βρείτε μια ημερομηνία που είναι καλή για εσάς, θεωρήστε την κράτηση αμέσως επειδή τα εισιτήρια είναι δύσκολο να πάρουν και η διαθεσιμότητα μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει επίσης ένα πιστοποιητικό δώρου 5 δολάρια που θα χρησιμοποιηθεί για άλλες εκδρομές ή υπηρεσίες από την Select Italy.

Αν θέλετε να κάνετε μια περιοδεία ή είστε αργά για να πάρετε μια προκαταβολή, το Viator προσφέρει μια εκδρομή του Τελευταίου Δείπνου του Μιλάνου με έναν τοπικό οδηγό που περιλαμβάνει εγγυημένα εισιτήρια.

Εάν έχετε ήδη κλείσει ένα ξενοδοχείο, ίσως να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να δείτε αν μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για εσάς. Μερικές φορές τα ξενοδοχεία, ειδικά ξενοδοχεία υψηλότερου επιπέδου, κάνουν κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων για τους επισκέπτες.

Σημείωση: Ο ιστότοπος Cenacolo Vinciano δεν πωλεί online εισιτήρια.

Σημαντικές πληροφορίες επίσκεψης για το τελευταίο δείπνο

Μόνο 20 έως 25 άτομα μπορούν να δουν το The Last Supper ταυτόχρονα, για 15 λεπτά το πολύ.

Πρέπει να φτάσετε εκ των προτέρων για την προγραμματισμένη ώρα σας για να γίνετε δεκτοί. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ντυμένοι με κατάλληλη ενδυμασία για να μπουν σε εκκλησία.

Η εκκλησία Santa Maria della Grazie απέχει 5 με 10 λεπτά από το σιδηροδρομικό σταθμό με ταξί ή περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό Duomo. Για να φτάσετε στη Santa Maria della Grazie με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάρτε τη γραμμή του μετρό κόκκινο για να Conciliazione ή την πράσινη γραμμή προς Cadorna. Δείτε το χάρτη μεταφορών του Μιλάνου

Το μουσείο είναι κλειστό τις Δευτέρες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τελευταίο δείπνο;

Ο Leonardo ολοκλήρωσε το 1498 το ζωγραφικό του The Last Supper ή το Cenacolo Vinciano στο τράπεζα της εκκλησίας Santa Maria della Grazie, όπου εξακολουθεί να κατοικεί. Ναι, οι μοναχοί έφαγαν στη σκιά του Μυστικού Δείπνου. Η εκκλησία και το μοναστήρι της Santa Marie della Grazie έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Leonardo da Vinci στην Ιταλία

Ο Ντα Βίντσι άφησε το σημάδι του με τοιχογραφίες, σχέδια και εφευρέσεις στη Φλωρεντία και σε άλλες ιταλικές πόλεις καθώς και στο Μιλάνο. Ακολουθήστε το μονοπάτι Leonardo da Vinci στην Ιταλία για να μάθετε πού να δείτε περισσότερα από τα έργα του.