Χάρτης μεταφορών του Μιλάνου

Τα αεροδρόμια του Μιλάνου, τους σταθμούς τρένων και τις πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Το Μιλάνο διαθέτει πέντε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, τρεις γραμμές μητροπολιτικών και ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών που αναπτύσσεται. Εδώ μπορείτε να φτάσετε στο Μιλάνο με τη δημόσια συγκοινωνία, από τα αεροδρόμια έως το κέντρο της πόλης του Μιλάνου, χρησιμοποιώντας τον πρακτικό χάρτη μεταφορών του Μιλάνου.

Χρησιμοποιώντας τον Χάρτη μεταφορών του Μιλάνου

Ο Χάρτης Μεταφορών του Μιλάνου δείχνει τις τρεις μεγάλες γραμμές του μετρό του Μιλάνου, που ονομάζονται Metropolitana και προσδιορίζονται με πινακίδες με το χρώμα φόντου που θα δείτε στο χάρτη και ένα "M".

Οι τρεις γραμμές είναι Line (γραμμή 1), κόκκινη γραμμή, Γραμμή 2, πράσινη γραμμή και γραμμή 3, κίτρινη γραμμή. Υπάρχει επίσης το μπλε Passante Ferroviario, μια αστική σιδηροδρομική γραμμή.

Ο χάρτης δείχνει μόνο τις γραμμές στο κέντρο του Μιλάνου. Αυτές είναι οι σημαντικότερες αστικές στάσεις στις οποίες θα ασχοληθεί ένας τουρίστας. Τα μαύρα κουτιά είναι γραμμές που συνδέονται με σιδηροδρομικούς σταθμούς, το μεγαλύτερο από το οποίο είναι το Milano Centrale, στο βόρειο τεταρτημόριο του χάρτη. Όταν η γραμμή συνεχίζει από τον χάρτη μας, η ετικέτα με κεφαλαία γράμματα σάς δίνει τη γραμμή και την τελευταία στάση (κατεύθυνση).

Ο Duomo είναι το κέντρο του Μιλάνου. Τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό Duomo.

Να φτάσετε από τα αεροδρόμια του Μιλάνου στο κεντρικό Μιλάνο

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Μιλάνου είναι το διεθνές αεροδρόμιο Malpensa. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης του Μιλάνου και είναι πιο κοντά στη λίμνη Κόμο από ό, τι στο Μιλάνο. Το Malpensa είναι προσβάσιμο με το τρένο με το Malpensa Express από το σταθμό Centrale ή Cadorna.

Δείτε το Malpensa Express για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τα εισιτήρια. Μπορείτε τώρα να αγοράσετε εισιτήρια μπροστά από το χρόνο στο διαδίκτυο ή στο σταθμό. Θα πληρώσετε περισσότερα εάν το αγοράσετε σε ένα τρένο. Υπάρχουν αυτόματες μηχανές εισιτηρίων στους σταθμούς Milano Cadorna και Centrale και στο αεροδρόμιο. Τα τρένα Malpensa Express διαθέτουν χαμηλές πλατφόρμες εισόδου και πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο σταθμός Cadorna βρίσκεται κοντά στο Castello. Μπορείτε να πάρετε ένα ταξί από το περίπτερο ταξί στα δεξιά καθώς βγαίνετε από το σταθμό ή την πράσινη γραμμή Metropolitana ακριβώς μπροστά από το σταθμό για να φτάσετε στο Milano Centrale, όπου τα τρένα αφήνουν για σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη - και θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία.

Το Malpensa εξυπηρετείται επίσης με λεωφορείο από το Milano Centrale, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου . Το Malpensa Shuttle αναχωρεί κάθε είκοσι λεπτά. Τα λεωφορεία μεταφέρονται επίσης στο μικρότερο αεροδρόμιο Linate, ανατολικά του Μιλάνου, και στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο.

Γύρω από το Μιλάνο

Τα εισιτήρια μετρό είναι σχετικά φθηνά (καλά για 90 λεπτά) και μπορούν να αγοραστούν σε σταθμούς και εκθεσιακούς χώρους όπου μπορείτε επίσης να αγοράσετε περάσματα για μια ολόκληρη μέρα ή περισσότερο.

Τα σημαντικότερα Στάδια της Metropolitana Milanese περιλαμβάνουν:

Το Castello Sforzesco βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη στάση Cairoli.

Από το σταθμό Porta Venezia, μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, που βρίσκεται σε ένα πρώην μοναστήρι.

Ο σταθμός Conciliazione, ο πρώτος σταθμός δυτικά του σταθμού Cadorna, βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Santa Maria delle Grazie, όπου μπορεί να προβληθεί το τελευταίο δείπνο του Leonardo da Vinci.

Από τη στάση Duomo, μπορείτε να περπατήσετε όχι μόνο το Duomo αλλά μέσω της Galleria Vittorio Emanuele στη La Scala.