Γνωρίστε τη λίμνη Κόμο, την πιο δημοφιλής λίμνη της Ιταλίας

Τι να δείτε και να κάνετε στη λίμνη Κόμο

Η λίμνη Como, Lago di Como στα ιταλικά, είναι η πιο δημοφιλής λίμνη της Ιταλίας και η βαθύτερη της. Είναι διαμορφωμένο σαν ένα ανεστραμμένο Y, δίνοντάς του μια μακρά περίμετρο και περιβάλλεται από βουνά και λόφους διάσπαρτα με πανέμορφες βίλες και παραθεριστικά χωριά. Υπάρχουν καλά μονοπάτια πεζοπορίας, εκδρομές με σκάφος και δραστηριότητες με νερό.

Από τη ρωμαϊκή εποχή, η λίμνη Κόμο υπήρξε κορυφαίος ρομαντικός προορισμός ταξιδιού. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο για τη φωτογραφία και είναι επίσης μια δημοφιλής απόδραση για τους Ρωμαίους που θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Η λίμνη Como βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας και αποτελεί μέρος της βόρειας ιταλικής περιοχής των λιμνών. Βρίσκεται μεταξύ του Μιλάνου και των συνόρων της Ελβετίας με το νότιο άκρο της περίπου 40 χλμ βόρεια του Μιλάνου.

Πού να μείνετε στη λίμνη Κόμο

Η λίμνη Κόμο διαθέτει μια ποικιλία από επιλογές διαμονής, από κάμπινγκ μέχρι ιστορικές βίλες. Το κομψό 5 αστέρων Grand Hotel Villa Serbelloni στο Bellagio είναι ένα κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη και ένα από τα παλαιότερα. Δείτε τα Κορυφαία Λίμνη Κομό ξενοδοχεία γύρω από τη λίμνη ή συγκρίνετε τις αξιολογήσεις τους από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Λίμνη Κόμο στο TripAdvisor.

Πώς να φτάσετε στη λίμνη Κόμο

Η λίμνη Como βρίσκεται στη γραμμή τρένων Μιλάνου-Ελβετίας. Το τρένο σταματά στην πόλη Como, την κύρια πόλη στη λίμνη, όπου υπάρχει τουριστικό γραφείο στην Piazza Cavour. Το Ferrovia Nord Milano , μια μικρή γραμμή τρένων που φεύγει από το Como μέσω του Manzoni , τρέχει μόνο μεταξύ Como και Μιλάνο.

Το Αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου βρίσκεται 40 μίλια μακριά. Για να φτάσετε στο Κόμο από το αεροδρόμιο, πάρτε το τρένο Malpensa Express στη Saronna και μεταφέρετε για να εκπαιδεύσετε το LeNord στο Κόμο.

Μεταφορά για να φτάσετε στη λίμνη Κόμο

Τα δρομολόγια πλοίων συνδέουν τα μεγάλα χωριά και τις πόλεις της λίμνης Κόμο, παρέχοντας τόσο μια καλή μορφή δημόσιων συγκοινωνιών και έναν καλό τρόπο να κάνετε κάποια αξιοθέατα από τη λίμνη. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα λεωφορείων σε χωριά γύρω από τη λίμνη, και πολλά τελεφερίκ για να σας μεταφέρουν στους λόφους.

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητα στο Κόμο (δείτε την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Como) αν θέλετε να εξερευνήσετε μόνοι σας άλλες περιοχές γύρω από το ξενοδοχείο.

Πότε για να πάει στη λίμνη Κόμο

Η Λίμνη Κόμο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους Σαββατοκύριακο για τους ανθρώπους από το Μιλάνο, οπότε οι καθημερινές μπορεί να είναι λιγότερο γεμάτοι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο πολυσύχναστοι μήνες, όπως ίσως φανταστείτε.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε, αφού ο καιρός είναι ακόμα αρκετά ευχάριστος και η λίμνη είναι πολύ λιγότερο γεμάτη από τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ορισμένες υπηρεσίες μπορεί να είναι κλειστές, αλλά μπορείτε να κάνετε σκι στα βουνά γύρω από το ξενοδοχείο.

Λίμνη Κόμο Αξιοθέατα

Οι μεγαλύτερες πόλεις κοντά στη λίμνη Κόμο είναι το Bellagio, η πόλη Como και το Menaggio, αλλά υπάρχουν και μικρότερα χωριά που είναι αρκετά γοητευτικά και ελκυστικά για τους τουρίστες.

Το Bellagio, γνωστό ως το μαργαριτάρι της λίμνης, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον όπου συγκεντρώνονται οι τρεις κλάδοι της λίμνης Κόμο. Είναι εύκολο να φτάσετε με πλοίο ή λεωφορείο από άλλες πόλεις της λίμνης. Διαβάστε περισσότερα στον ταξιδιωτικό μας οδηγό Bellagio .

Η περιτειχισμένη πόλη του Κόμο έχει ένα καλό ιστορικό κέντρο και ζωντανές πλατείες με ωραία καφετέριες. Το μετάξι παράγεται στην πόλη Como και μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής μεταξιού στο Μουσείο Μεταξιού ή να αγοράσετε μετάξι σε πολλά καταστήματα. Υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια πεζοπορίας κοντά στην πόλη.

Το Κόμο κάνει μια καλή βάση αν ταξιδεύετε στην Ιταλία με το τρένο. Από το Como, μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ στο χωριό Brunate, για μονοπάτια πεζοπορίας και θέα στη λίμνη και τις Άλπεις.

Το Menaggio, στους πρόποδες των Άλπεων, είναι ένα ζωντανό θέρετρο με χώρο περιπάτου δίπλα στη λίμνη. Το Menaggio είναι δημοφιλές στους λάτρεις της υπαίθρου για πεζοπορία ή πεζοπορία, κολύμπι, ιστιοσανίδα και αναρρίχηση. Η βίλα Carlotta, νότια του Menaggio, διαθέτει πανέμορφους κήπους ανοιχτοί στους επισκέπτες. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο εσωτερικό με τα αρχικά έπιπλα και έργα τέχνης του 18ου αιώνα.

Η Villa del Balbianello, στο χωριό Lenno, αξίζει επίσης μια επίσκεψη και έχει κάποιους ασυνήθιστους θησαυρούς. Γεγονός διασκέδασης: αυτή η βίλα χρησιμοποιήθηκε ως σετ στο "Star Wars Episode Two: Attack of the Clones".

Δραστηριότητες σε Κόμο

Ποδηλασία, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία, βαρκάδα, αλεξίπτωτο πλαγιάς και ιστιοσανίδα είναι όλες οι δημοφιλείς δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη Como κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

Το χειμώνα, μπορείτε να κάνετε σκι στα κοντινά βουνά.

Υπάρχουν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες κρουαζιέρες γύρω από τη λίμνη σε εμπορικά σκάφη, κυρίως τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο.

Και η λίμνη Κόμο και οι γύρω πόλεις της έχουν πολλά φεστιβάλ. Το Sagra di San Giovanni γιορτάζεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στην πόλη Como με λαϊκές τέχνες και πυροτεχνήματα και στο Ossuccio με φεστιβάλ, πομπή πλοίου και αγώνα με σκάφη.

Το Palio del Baradello , μια αναπαράσταση της μεσαιωνικής ιστορίας της περιοχής, πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Επίσης το Σεπτέμβριο είναι ένας παραδοσιακός αγώνας κωπηλασίας, Palio Remiero del Lario . Και το LakeComo Festival διαθέτει θερινές παραστάσεις μουσικής σε χώρους γύρω από τη λίμνη.