Πώς να αγοράσετε το Senior Pass για ομοσπονδιακές δημόσιες εκτάσεις

Αποκτήστε εκπτώσεις σε περισσότερες από 2.000 περιοχές αναψυχής στις ΗΠΑ με αυτήν την κάρτα

Εάν είστε πολίτης των Η.Π.Α. ή μόνιμη κατοικία ηλικίας 62 ετών και άνω που επιθυμεί να ταξιδέψει, το Senior Pass επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση και τις εκπτώσεις στα Εθνικά Πάρκα και σε άλλες ομοσπονδιακές περιοχές αναψυχής. Το επίσημο όνομα του Senior Pass είναι η Αμερική η Όμορφη - τα Εθνικά Πάρκα και το Federal Passover Lands Pass, το οποίο αντικατέστησε το Διαβατήριο της Χρυσής Εποχής. Ακολουθούν ορισμένες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Senior Pass.

Γενικές πληροφορίες για το Senior Pass

Ποιο είναι το Senior Pass;
Είναι ένα δελτίο που διατίθεται στους Αμερικανούς πολίτες και μόνιμους κατοίκους ηλικίας 62 ετών και άνω. Παρέχει πρόσβαση σε περιοχές αναψυχής που διαχειρίζονται έξι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Παρέχει επίσης στον ιδιοκτήτη της κάρτας μια έκπτωση σε ορισμένες αμοιβές, όπως κάμπινγκ.

Τι κοστίζει και πόσο καιρό ισχύει;
Από τον Αύγουστο του 2017, το κόστος ενός Senior Pass διάρκειας ζωής είναι $ 80. Ένα ετήσιο δελτίο είναι $ 20. Ένα ετήσιο δελτίο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για διαβατήριο διάρκειας ζωής εάν αγοράζονται τέσσερα ετήσια δελτία σε τέσσερα διαδοχικά έτη. Τα ετήσια περάσματα καλύπτουν δύο άτομα. Τα ετήσια περάσματα δεν καλύπτουν τα αυξημένα τέλη ανέσεων (π.χ. κάμπινγκ).

Εάν έχω ένα Χρυσό Ηλικία Διαβατήριο εξακολουθεί να ισχύει;
Ναι, τα Διαβατήρια Golden Age ισχύουν για όλη τους τη διάρκεια ζωής και είναι ισοδύναμα με το νέο Senior Pass.

Τι γίνεται αν έχω ένα πλαστικό διαβατήριο Golden Age και θέλω ένα νέο Senior Pass αντί;
Τα πλαστικά διαβατήρια Golden Age ισχύουν για μια ζωή.

Ωστόσο, αν θέλετε το νέο Senior Pass, μπορείτε να αγοράσετε ένα με αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. άδεια οδήγησης, πιστοποιητικό γέννησης ή παρόμοιο κυβερνητικό έγγραφο).

Τι γίνεται αν έχω ένα χαρτί Golden Age Passport και θέλω ένα νέο Senior Pass αντί;
Τα χαρτιά Golden Age Passports θα ανταλλαγούν δωρεάν για τα νέα Senior Passes με απόδειξη ταυτότητας (π.χ. άδεια οδήγησης, πιστοποιητικό γέννησης ή παρόμοιο έγγραφο που εκδίδεται από το κράτος).

Πώς να αποκτήσετε το Senior Pass

Πού μπορώ να αγοράσω ένα Senior Pass;
Ένα Senior Pass μπορεί να ληφθεί αυτοπροσώπως από συμμετέχοντα ομοσπονδιακό χώρο αναψυχής ή γραφείο . Τα δελτία μπορούν επίσης να αγοραστούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω διαδικτύου σε αυτές τις συμμετέχουσες υπηρεσίες. Μπορεί να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις.

Αγοράστε ένα ηλεκτρονικό δελτίο μεταφορτώντας έγγραφα που έχουν εκδοθεί από εξουσιοδοτημένη υπηρεσία των ΗΠΑ που αποδεικνύει την ιθαγένεια ή τη μόνιμη διαμονή των ΗΠΑ και την ημερομηνία γέννησής σας. Αποδεκτά έγγραφα είναι η άδεια οδήγησης, το διαβατήριο, η πράσινη κάρτα, το πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ ή η ταυτότητα που εκδίδεται από το κράτος.

Αγοράστε ένα δελτίο μέσω ταχυδρομείου και συμπεριλάβετε φωτοαντίγραφα των εγγράφων που δείχνουν την υπηκοότητα, τη μόνιμη κατοικία και την ημερομηνία γέννησής σας.

Εάν το δελτίο σας δεν φτάσει πριν το ταξίδι σας, αγοράστε ένα δελτίο όταν φτάσετε στο χώρο αναψυχής. Μετά την άφιξή σας, επιστρέψτε το για επιστροφή χρημάτων. Μην το υπογράφετε πριν το επιστρέψετε.

Μπορώ να αγοράσω ένα Senior Pass πριν από τα 62α γενέθλιά μου;
Όχι. Για να δικαιούστε το δελτίο πρέπει να έχετε μετατρέψει 62.

Εάν ο σύζυγός μου ήταν ο ιδιοκτήτης περάσματος και αυτός ή αυτή πεθαίνει, το Senior Pass μεταφέρει αυτόματα σε μένα;
Οχι.

Το Senior Pass δεν είναι μεταβιβάσιμο.

Εάν είμαι Καναδός πολίτης 62 ετών και άνω, μπορώ να αγοράσω ένα Senior Pass;
Όχι. Το Senior Pass είναι διαθέσιμο μόνο σε Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κατοίκους ηλικίας 62 ετών και άνω.

Εάν είμαι ξένος πολίτης και έχω σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου κατοικώ μέρος του έτους, μπορώ να πληρώσω για το Senior Pass;
Όχι. Η κατοχή περιουσίας ή η πληρωμή φόρων στις Η.Π.Α. δεν σας επιτρέπει αυτομάτως να αποκτήσετε ένα Senior Pass. Πρέπει να είστε μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ ή πολίτης των ΗΠΑ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Senior Pass

Τι καλύπτει το Senior Pass;
Το Senior Pass παραδέχεται ιδιοκτήτες περασμάτων και επιβάτες σε ποδήλατα ή σε μη εμπορικό όχημα σε περιοχές με αμοιβή ανά κατηγορία οχήματος και ο ιδιοκτήτης περασμάτων συν τρεις ενήλικες, που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις ενήλικες, όπου χρεώνονται τέλη ανά άτομο. Τα παιδιά κάτω των 16 ετών είναι πάντα ελεύθερα.

Το Senior Pass μπορεί επίσης να προσφέρει στον ιδιοκτήτη της κάρτας μια έκπτωση σε ορισμένες διευρυμένες αμοιβές τέχνης όπως κάμπινγκ, κολύμβηση, εκτόξευση πλοίων, ξεναγήσεις, συστήματα μεταφοράς και αμοιβές ειδικής χρήσης. Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν σε βιβλιοπωλεία ή κατάστημα δώρων.

Θυμηθείτε: Θα ζητηθεί η αναγνώριση φωτογραφιών για να επαληθεύσετε την ιδιοκτησία pass.

Πού τιμά το Senior Pass;
Το Γραφείο Διαχείρισης Γης, Γραφείο Αναβάθμισης, Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής, Υπηρεσία Δασών, Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου και Αμερικανικό Σώμα Στρατού των Μηχανικών τιμά το Senior Pass σε χώρους όπου χρεώνονται εισιτήρια ή πρότυπα τέλη ανέσεων.

Επιπλέον, η Αρχή Κοιλάδας του Tennessee μπορεί να τιμήσει το Senior Pass. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται πάντα να έρχονται σε επαφή με τον ιστότοπο που σκοπεύουν να επισκεφθούν και να ρωτήσουν για την αποδοχή της κάρτας πριν επισκεφθούν.

Τι γίνεται αν ξεχάσω να φέρω το Senior Pass μου;
Μπορείτε να αγοράσετε ένα άλλο Senior Pass με την κατάλληλη τεκμηρίωση ή να πληρώσετε την είσοδο ή το πρότυπο τέλη ανέγερσης.

Τι γίνεται αν το Senior Pass μου χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί;
Το Senior Pass δεν μπορεί να αντικατασταθεί αν χαθεί ή κλαπεί. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα άλλο Senior Pass με την κατάλληλη τεκμηρίωση είτε να πληρώσετε την είσοδο ή την προμήθεια ειδικής αδείας.

Ένα κατεστραμμένο Senior Pass μπορεί να αντικατασταθεί δωρεάν σε χώρο αναψυχής, εφόσον παρέχεται ταυτότητα για την επικύρωση της ιδιοκτησίας και ένα τμήμα του δελτίου είναι αναγνωρίσιμο. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια κάρτα αντικατάστασης μέσω ταχυδρομείου επιστρέφοντας το χαλασμένο δελτίο. Η αντικατάσταση μέσω αλληλογραφίας απαιτεί τέλος επεξεργασίας.

Η οικογένειά μου ταξιδεύει σε δύο αυτοκίνητα. ένα Senior Pass θα μας επιτρέψει σε όλους να βρεθούμε στον ιστότοπο;
Όχι. Καλύπτεται μόνο το όχημα με τον ιδιοκτήτη. Το δεύτερο όχημα υπόκειται σε είσοδο ή πρέπει να έχει (ή να αγοράσει) ένα δεύτερο πέρασμα.

Ο / η σύζυγός μου κι εγώ βρισκόμαστε κάθε φορά με τη δική μας μοτοσικλέτα ή σκούτερ. ένα Senior Pass θα καλύπτει και τις δύο καταχωρίσεις μας;
Όχι. Σε τοποθεσίες με εισιτήρια εισόδου ανά όχημα, το Senior Pass θα καλύπτει την είσοδο για τον ιδιοκτήτη περάσματος μόνο σε μία μοτοσικλέτα.

Οφέλη από το Senior Pass

Το Senior Pass περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκπτώσεις σε ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής;
Σε πολλές τοποθεσίες, το Senior Pass σε διάρκεια ζωής παρέχει στον ιδιοκτήτη της έκπτωσης έκπτωση σε αυξημένα τέλη ανέσεων (π.χ. κάμπινγκ, κολύμβηση, εκτόξευση πλοίων, ξεναγήσεις). Τα ετήσια περάσματα δεν καλύπτουν αυτές τις παροχές. Ενημερωθείτε στους χώρους που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές έκπτωσης;
Το πρόγραμμα pass ελέγχεται από έξι ομοσπονδιακές υπηρεσίες που λειτουργούν με διαφορετικούς κανονισμούς και έχουν διαφορετικές αμοιβές. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα έκπτωσης για το Senior Pass δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα ομοσπονδιακά εδάφη αναψυχής. Η καλύτερη συμβουλή είναι πάντα να ενημερώνεστε τοπικά.

Σε γενικές γραμμές, οι εκπτώσεις τιμούνται ως εξής:

Πώς μπορώ να πω τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πρότυπο τέλος αδείας, ένα αυξημένο τέλος ανέσεων, ένα ειδικό τέλος άδειας χρήσης ή ένα τέλος παραχώρησης;
Δεδομένου ότι το πρόγραμμα πέρασμα διοικείται από έξι ομοσπονδιακές υπηρεσίες που λειτουργούν με διαφορετικούς κανονισμούς και χρεώνουν διαφορετικούς τύπους τελών, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όσον αφορά την ταξινόμηση των τελών και την ορολογία και να κάνει διάκριση μεταξύ μιας "ομοσπονδιακής διευκόλυνσης / δραστηριότητας" έναντι μιας " διαχειριζόμενη εγκατάσταση / δραστηριότητα. " Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ενημερωθείτε τοπικά σχετικά με τις αμοιβές σας και τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την αποδοχή.

Το Senior Pass μου παρέχει οποιεσδήποτε εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία συσκέψεων ή κατάστημα δώρων που βρίσκονται στους ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής;
Όχι. Το Senior Pass δεν καλύπτει εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία ή κατάστημα δώρων.

Ισχύει ένα Senior Pass σε κρατικά πάρκα ή τοπικούς χώρους αναψυχής πόλης / νομού;
Όχι. Το Senior Pass ισχύει μόνο σε συμμετέχοντες ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Recreation.gov για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

Το Senior Pass περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκπτώσεις σε περιοχές Federal Recreation;
Σε πολλές περιοχές, το Senior Pass παρέχει στον ιδιοκτήτη της έκπτωσης έκπτωση σε αυξημένα τέλη ανέσεων, όπως κάμπινγκ, κολύμβηση, εκτόξευση πλοίων και ξεναγήσεις). Ενημερωθείτε στους χώρους που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές έκπτωσης;
Το πρόγραμμα pass διαχειρίζεται πέντε ομοσπονδιακές υπηρεσίες που λειτουργούν με διαφορετικούς κανονισμούς και έχουν διαφορετικές αμοιβές.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα έκπτωσης για το Senior Pass δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα ομοσπονδιακά εδάφη αναψυχής. Η καλύτερη συμβουλή είναι πάντα να ενημερώνεστε τοπικά.

Σε γενικές γραμμές οι εκπτώσεις τιμούνται ως εξής:

Πώς μπορώ να πω τη διαφορά ανάμεσα σε ένα Τυπικό Τέλος Προσωπικότητας, μια Διευρυμένη Προμήθεια Εμπιστοσύνης, ένα Τέλος Αδείας Ειδικής Χρήσης ή ένα Τέλος Παραχώρησης;
Δεδομένου ότι το πρόγραμμα περάσματος διοικείται από πέντε ομοσπονδιακές υπηρεσίες που λειτουργούν με διαφορετικούς κανονισμούς και χρεώνουν διαφορετικούς τύπους τελών, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όσον αφορά την ταξινόμηση των τελών, την ορολογία και τη διάκριση μεταξύ μιας "μονάδας / δραστηριότητας" -διαχειριζόμενη εγκατάσταση / δραστηριότητα ".

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ενημερωθείτε τοπικά σχετικά με τις αμοιβές σας και τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την αποδοχή.

Το Senior Pass μου παρέχει οποιεσδήποτε εκπτώσεις στα βιβλιοπωλεία της Cooperating Association ή στα καταστήματα με είδη δώρων που βρίσκονται στις περιοχές Federal Recreation;
Όχι. Το Senior Pass δεν καλύπτει εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία ή κατάστημα δώρων.

Ισχύει ένα Senior Pass στα State Parks ή σε τοπικούς χώρους αναψυχής πόλης / νομού;
Όχι. Το Senior Pass ισχύει μόνο σε συμμετέχοντες ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση [LINK URL = http: //www.recreation.gov] http://www.recreation.gov [/ LINK] για πληροφορίες σχετικά με τους ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής.

Το Senior Pass (συνέχεια)

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

Το Senior Pass περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκπτώσεις σε περιοχές Federal Recreation;
Σε πολλές περιοχές, το Senior Pass παρέχει στον ιδιοκτήτη της έκπτωσης έκπτωση σε αυξημένα τέλη ανέσεων, όπως κάμπινγκ, κολύμβηση, εκτόξευση πλοίων και ξεναγήσεις). Ενημερωθείτε στους χώρους που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές έκπτωσης;
Το πρόγραμμα pass διαχειρίζεται πέντε ομοσπονδιακές υπηρεσίες που λειτουργούν με διαφορετικούς κανονισμούς και έχουν διαφορετικές αμοιβές. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα έκπτωσης για το Senior Pass δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα ομοσπονδιακά εδάφη αναψυχής. Η καλύτερη συμβουλή είναι πάντα να ενημερώνεστε τοπικά.

Σε γενικές γραμμές οι εκπτώσεις τιμούνται ως εξής:

Πώς μπορώ να πω τη διαφορά ανάμεσα σε ένα Τυπικό Τέλος Προσωπικότητας, μια Διευρυμένη Προμήθεια Εμπιστοσύνης, ένα Τέλος Αδείας Ειδικής Χρήσης ή ένα Τέλος Παραχώρησης;
Δεδομένου ότι το πρόγραμμα περάσματος διοικείται από πέντε ομοσπονδιακές υπηρεσίες που λειτουργούν με διαφορετικούς κανονισμούς και χρεώνουν διαφορετικούς τύπους τελών, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όσον αφορά την ταξινόμηση των τελών, την ορολογία και τη διάκριση μεταξύ μιας "μονάδας / δραστηριότητας" -διαχειριζόμενη εγκατάσταση / δραστηριότητα ".

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ενημερωθείτε τοπικά σχετικά με τις αμοιβές σας και τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την αποδοχή.

Το Senior Pass μου παρέχει οποιεσδήποτε εκπτώσεις στα βιβλιοπωλεία της Cooperating Association ή στα καταστήματα με είδη δώρων που βρίσκονται στις περιοχές Federal Recreation;
Όχι. Το Senior Pass δεν καλύπτει εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία ή κατάστημα δώρων.

Ισχύει ένα Senior Pass στα State Parks ή σε τοπικούς χώρους αναψυχής πόλης / νομού;
Όχι. Το Senior Pass ισχύει μόνο σε συμμετέχοντες ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση [LINK URL = http: //www.recreation.gov] http://www.recreation.gov [/ LINK] για πληροφορίες σχετικά με τους ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής.