Σκι στο Tuckerman Ravine στο Όρος Ουάσιγκτον

Το Tuckerman Ravine δεν είναι ένα ταξίδι για τον αρχάριο αρχάριο

Ένα λεγόμενο παγετώδες κύκλο στη νοτιοανατολική όψη του βουνού. Η Ουάσινγκτον στο Νιου Χάμσαϊρ, το Tuckerman Ravine προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για σκι και snowboard. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο στους πεζοπόρους, τους σκιέρ και άλλους λάτρεις της υπαίθρου, αλλά δεδομένου ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος χιονοστιβάδας κατά τους πρώτους μήνες του σκι, το Tuckerman Ravine δεν αποτελεί καλή επιλογή για τον αρχάριο σκιέρ στη μέση του χειμώνα.

Αντ 'αυτού, ενθαρρύνονται να περιμένουν την άνοιξη, όταν τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σταθερά.

Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός του ακραίου σκι στις ανατολικές ΗΠΑ, αλλά αν είστε έτοιμοι για την πρόκληση, ο Tuckerman Ravine και το Mount Washington θα σας δώσουν σίγουρα μια εμπειρία που θα θυμάστε.

Ποδηλασία στο Tuckerman

Πίσω στη δεκαετία του '30 οι αγώνες σκι ήταν κοινές στο Tuckerman, αλλά κανένας δεν είναι τόσο θρυλικός, όπως η αμερικανική Inferno, μια κούρσα 4,2 μιλίων που έτρεξε από την κορυφή στη βάση. Το 1939, ένας σκιέρ με το όνομα Toni Matt πήρε τυχαία λάθος στροφή και κατέληξε στο σκι κατά μήκος του κεφαλιού του Tuckerman, καλύπτοντας πάνω από 4000 κάθετα πόδια σε έξι και μισή λεπτά, κερδίζοντας εύκολα τον αγώνα.

Από εκεί, η ιδέα του σκι σε αυτόν τον τεράστιο τοίχο απογειώθηκε, φτάνοντας σε μια διαδρομή για πολλούς σκιέρ στις ανατολικές ΗΠΑ, με πολλούς να συρρέουν στις πλαγιές του μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου κάθε έτους.

Το Tuckerman Ravine Ιδανικό για την Άνοιξη

Το Tuckerman Ravine είναι ένα τεράστιο ανοιχτό μπολ που σκαρφαλώνει στην ανατολική πλαγιά του Όρους Ουάσιγκτον, το υψηλότερο βουνό στα βορειοανατολικά.

Κάθε άνοιξη, ειδικός, ακραίοι σκιέρ και snowboarders κάνουν προσκύνημα εκεί. Το ταξίδι ξεκινά από τα παπούτσια πεζοπορίας σας, καθώς περπατάτε μέχρι το βάθος των 3,1 μιλίων που φτάνουν στο βάθρο της χαράδρας. Μόλις βρεθείτε εκεί, βάζετε τα σκι ή τις μπότες του snowboard που μεταφέρετε, σφίξτε το σκι ή το σκάφος σε ένα σακίδιο και αρχίστε να ανεβαίνετε στην απότομη πλαγιά προς το χείλος.

Μπορεί να είναι αρκετά μια προπόνηση, αλλά η αποπληρωμή είναι περισσότερο από ό, τι αξίζει τον κόπο.

Τα βασικά κιτ πρώτων βοηθειών αποθηκεύονται κοντά στους βράχους από το Mount Washington Volunteer Ski Patrol, αλλά σίγουρα δεν θέλετε ποτέ να τα χρησιμοποιήσετε, αν δεν χρειάζεται.

Προετοιμαστείτε για τον καιρό του Mount Washington

Ο καιρός στο Όρος Ουάσινγκτον είναι γνωστός ως ασταθής, αλλάζοντας την στιγμή της προειδοποίησης. Και όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, οι δυνατότητες μιας χιονοστιβάδας είναι μια σταθερή μάρκα. Υπάρχει ένας λόγος που λέγεται ότι το Όρος Ουάσιγκτον έχει μερικές από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες στον κόσμο: εδώ και δεκαετίες κατέχει το ρεκόρ για την ισχυρότερη πτώση ανέμου στην επιφάνεια της Γης. Στις 12 Απριλίου 1934, οι ταχύτητες ανέμου στη σύνοδο κορυφής έφθασαν σε ένα εντυπωσιακό 231 μίλι ανά ώρα, το οποίο παρέμεινε το μόνιμο ρεκόρ μέχρι τελικά να σπάσει το 2010.

Με αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εάν είστε αρχάριος ή σκιέρ, είτε περιμένετε έως ότου έχετε περισσότερη εμπειρία πριν επιχειρήσετε να πάτε στο Tuckerman ή πηγαίνετε με έναν πολύ έμπειρο οδηγό και ακούστε αυτό που σας λέει να κάνετε ανά πάσα στιγμή.

Επιλέξτε τη διαδρομή σας

Ο Tuckerman έχει πολλές διαδρομές που οι σκιέρ μπορούν να επιλέξουν όταν αποφασίσουν να κάνουν την κάθοδο τους. Η Αριστερά Gully είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους κάτω, αν και εξακολουθεί να προσφέρει μια κατάλληλη πρόκληση για τους νεοφερμένους.

Λάβετε υπόψη σας, όσο περισσότερο κινούνται προς τα δεξιά, τόσο πιο δύσκολες και πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες, με το Centre Gully και το Icefall να προσφέρουν και γωνίες 55 μοιρών. Το Chute είναι μια άλλη διαδρομή πρόκλησης που περνάει ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους στην κατηφόρα και προορίζεται μόνο για ειδικούς.

Ακριβώς δεξιά, οι σκιέρ θα βρουν την Right Gully, η οποία στην πραγματικότητα πέφτει σε ευκολότερη κάθοδο, ωστόσο, οι λιγότερο έμπειροι σκιέρ ενθαρρύνονται να παραμείνουν κοντά στα άκρα.

Πώς να προετοιμαστείτε για το γκρεμό Tuckerman

Το Tuckerman Ravine είναι εξαιρετικό σκι και ιππασία, οπότε πρέπει να ξέρετε τι παίρνετε οι ίδιοι προτού να ανεγάγετε το βουνό. Είναι εύκολο να τραυματιστείτε εκεί και υπάρχει περιορισμένη ή καθόλου βοήθεια αν καταλήξετε να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε σκι ή βόλτα στο Tuckerman Ravine, αρχίστε με την επίσκεψη tuckerman.org, στην τοποθεσία Mount Washington Avalanche Center στο Web.

Σε αυτόν τον ιστότοπο, θα βρείτε αναφορές καιρού και χιόνι, ενημερώσεις για το Σαββατοκύριακο, φωτογραφίες, προτάσεις προγραμματισμού ταξιδιού και δεδομένα χιονοστιβάδων. Οποιεσδήποτε προειδοποιήσεις θα αναρτηθούν και εδώ.

Ένα άλλο δημοφιλές site για τους ανθρώπους που κάνουν σκι Tuckerman είναι η ώρα για το φόρουμ κοινωνίας Tuckerman. Επίσης, επισκεφθείτε το γραφείο δασικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Εθνικό Δρυμό των Λευκών Ορέων, όπου βρίσκεται το Όρος Ουάσινγκτον.

Αναρρίχηση στο όρος Ουάσιγκτον και σκι Tuckerman Ravine δεν κοστίζει τίποτα (εκτός από φθορά στο σώμα σας). Αν θέλετε να παραμείνετε στην περιοχή εν μία νυκτί, το Appalachian Mountain Club διαθέτει τα Shelters Lake Hermit και τις προσφορές στο Joe Dodge Lodge. Για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το AMC στο Pinkham Notch.