Τσιγγάνικα τροχόσπιτα στην Ιρλανδία

Ταξιδεύοντας με έναν παλιό κόσμο Αίσθημα - Αλλά αξίζει τον κόπο;

Τσιγγάνικα τροχόσπιτα σε φυλλάδια μοιάζουν με μια απόλαυση - και υπόσχονται έναν "παραδοσιακό τρόπο" για να απολαύσουν διακοπές στην Ιρλανδία. Σε παρθένα τοπία σε μια ευχάριστη θέση, όσο κοντά στη φύση μπορείτε να πάρετε και με το αποτύπωμα άνθρακα ενός κουνούπι. Ό, τι ακούγεται πολύ ωραίο. Αλλά αξίζει πραγματικά; Ας δούμε πιο προσεκτικά ...

Τσιγγάνικα τροχόσπιτα - Σύντομη εισαγωγή

Ένα παλιομοδίτικο τσιγγάνικο ή ρομανικό τροχόσπιτο είναι ένα κινητό σπίτι με άλογο, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Διατίθεται σε συσκευασία σε σχήμα κουτιού ή ως πολύ στρογγυλεμένη ποικιλία "βαρέλι-επάνω", προσφέρει πολύ περιορισμένες συνοικίες και όχι πολλές σύγχρονες ανέσεις. Το πρότυπο τροχόσπιτο θα μπορούσε να κοιμηθεί άνετα δύο ενήλικες και δύο παιδιά, με μια εστία αερίου που ρίχτηκε για την προετοιμασία των γευμάτων σας. Διαβάζετε σωστά, είναι για αυτό ... δεν υπάρχει ψυγείο, δεν υπάρχει τουαλέτα, δεν υπάρχει ντους.

Τα αρχικά τροχόσπιτα δεν είχαν σχεδιαστεί για διακοπές, είχαν σχεδιαστεί για ταξιδιώτες ή πεζοί - το σωστό όνομα για τους νομαδικούς ιρλανδούς που θα δείτε ακόμα καταυλισμένοι κατά μήκος των κύριων οδών. Δεν σχετίζονται με τους "τσιγγάνους" των Ρομά που ταξιδεύουν μέσω της Βρετανίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Έτσι, η γραμμή των "παραδοσιακών διακοπών" είναι καθαρή περιστροφή, οι pavee χρησιμοποίησαν αυτά τα τροχόσπιτα ως καθημερινό σπίτι τους, κανένας Ιρλανδός που θα εγκατασταθεί δεν θα σκεφτόταν καν να περάσει διακοπές έτσι. Αποτελεσματικά οι πάροχοι πωλούν μια ρομαντική φαντασία.

Δωρεάν περιαγωγή;

Το τροχόσπιτο που ενοικιάζετε είναι ένα όχημα με "κινητήρα" ακριβώς ίσης δύναμης - ένα άλογο που σχεδιάζει το τροχόσπιτο.

Ενώ αυτό θα είναι προφανές από τις εικόνες στο φυλλάδιο, αυτό που δεν θα είναι αμέσως προφανές είναι το γεγονός ότι αυτά τα τροχόσπιτα είναι σε θέση να ταξιδεύουν μόνο σε συγκεκριμένες διαδρομές και πολύ περιορισμένες αποστάσεις. Εάν προσλάβετε ένα τροχόσπιτο στο Wicklow, δεν θα αφήσετε καθόλου το County Wicklow . Στην πραγματικότητα, θα είστε πιο περιορισμένοι (και λιγότερο άνετοι) από ό, τι σε έναν καταδρομικό καμπίνα στο Shannon.

Η εταιρεία που ενοικιάζει το τροχόσπιτο σε εσάς πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσει μια ακριβή εικόνα για τα δρομολόγια που μπορείτε να πάρετε - προτού υπογράψετε σύμβαση. Μάθετε αν αυτό θα σας ταιριάζει πριν αποφασίσετε.

Σε μια Ελεύθερη Πορεία;

Σίγουρα - τα άλογα που έρχονται με τα τροχόσπιτα δεν είναι γνωστά για την ικανότητά τους να κερδίσουν τους αγώνες στο Fairyhouse. Είναι υπάκουα ζώα και θα πάρουν το δικό τους χρόνο για να σας πάρουν από Α σε Β.

Είτε πρόκειται για ένα χαλαρό ρυθμό μπορεί να είναι μέχρι συζήτηση, αν τυχαίνει να τρέχει σε κυκλοφορία. Ή, πιθανότατα, η κυκλοφορία τρέχει σε εσάς. Ρωμαϊκά τροχόσπιτα που ακολουθούν μερικές δεκάδες αυτοκίνητα πίσω δεν είναι ένα άγνωστο θέαμα. Και ενώ τα άλογα το παίρνουν στο βήμα τους, οι άνθρωποι τείνουν να νιώθουν νευρικοί και να τονίζουν σε αυτές τις καταστάσεις. Αναμείνετε να είστε στο τέλος λήψης κάποιων εχθρικών ματιών από ανθρώπους που ταξιδεύουν με μη παραδοσιακούς τρόπους που έχουν κολλήσει πίσω σας.

Όπου βάζω το κεφάλι μου ...

... υπάρχει κάμπινγκ. Οι περισσότερες διακοπές που περιλαμβάνουν τροχόσπιτα της Ρώμης δεν περιμένουν από εσάς να πετάξετε δίπλα στο δρόμο. Αντ 'αυτού, θα οδηγηθείτε σε ένα κάμπινγκ με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις όπως τουαλέτες και ντους και ένα "κοινό" όπου το άλογό σας μπορεί να χαλαρώσει και να βόσκουν.

Και τι γίνεται με τα άθικτα τοπία;

Είναι εκεί.

Καμία ερώτηση. Λόγω της απαγορευμένης περιοχής, ένα τροχόσπιτο με άλογο μπορεί να ταξιδέψει με ασφάλεια και τους δευτερεύοντες δρόμους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ... θα βρίσκεστε στα ύδατα. Και αυτά είναι γενικά παρθένα. Ανάλογα με την περιοχή, όμως, πολλά τοπία μπορεί να κρύβονται πίσω από φράκτες.

Ποιος πρέπει να εξετάσει ένα τροχόσπιτο ως ένα κινητό σπίτι διακοπών;

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε:

Η κατώτατη γραμμή - συνιστάται ή όχι;

Ναι και όχι - όλα εξαρτώνται από την ιδέα σας για τις τέλειες διακοπές και την ανοχή σας για τις περιπέτειες της φύσης, συμπεριλαμβανομένων των ιπποειδών και την περιστασιακή βροχερή μέρα. Αν ψάχνετε για άνεση και σημαντικά αξιοθέατα, θα πρέπει να παραλείψετε την ιδέα να κάνετε διακοπές σε ένα τσιγγάνικο τροχόσπιτο αυτή τη στιγμή. Αν ψάχνετε για μια ασυνήθιστη εμπειρία, δεν μπορείτε να σχεδιάσετε τα εννιά ... βάλτε το άλογο πριν το βαγόνι και πηγαίνετε.