Η ιστορία των δολοφονιών του Κολόμβου του Κλίβελαντ

Ένα από τα πιο κακόβουλα εγκλήματα στο βορειοανατολικό Οχάιο ήταν οι λεγόμενες δολοφονίες "Τόρσο" στα μέσα της δεκαετίας του 1930, γνωστές και ως "δολοφονίες του Kingsbury Run". Εξακολουθεί να είναι άλυτο, τα φρικιαστικά εγκλήματα ήταν η ομιλία της δεκαετίας και αμφισβητούσαν εδώ και χρόνια τον διευθυντή ασφαλείας Eliot Ness και την αστυνομία του Cleveland.

Αρχές

Η πρώτη δολοφονία που δόθηκε στο "Torso Murderer" από τις περισσότερες πηγές ήταν μια μη αναγνωρισμένη γυναίκα, που ονομάστηκε "Lady of the Lake", που βρέθηκε κομμάτια κατά μήκος της ακτής της λίμνης Erie, κοντά στο Euclid Beach Park στις 5 Σεπτεμβρίου 1934.

Ποτέ δεν ταυτίζεται.

Kingsbury Run

Τα περισσότερα από τα επακόλουθα θύματα του Torso Murder ανακάλυψαν σε μια περιοχή που ονομάζεται Kingsbury Run, μια ρεματιά που τρέχει διαγώνια από τα Warrensville Heights μέσω των Maple Heights και του South Cleveland στον ποταμό Cuyahoga, ακριβώς στα νότια των Flats, από το Broadway και το E 55η.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, η περιοχή ήταν γεμάτη με φτηνές κατοικίες και ταβέρνες και ήταν διαβόητη ως «κρεμαστός» για τις πόρνες, τους μεταφορείς, τους εμπόρους ναρκωτικών και τα λιγότερο αλμυρά στοιχεία της κοινωνίας.

Τα θύματα

Εκτός από την «Κυρία της Παναγίας», τα δώδεκα θύματα «Δολοφονίας Τόρνου» ήταν:

Προφίλ ενός δολοφόνου

Πολλές θεωρίες και συμπεράσματα εξήχθησαν ως προς τα χαρακτηριστικά του δολοφόνου. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είχε (ή είχε) κάποια ιστορικό ανατομία, είτε ως κρεοπωλείο, γιατρό, νοσοκόμα είτε ως νοσοκομείο.

Υποψία

Κανένας δεν είχε ποτέ δολοφονηθεί για εγκλήματα "Δολοφονίας Τόρνου".

Δύο άνδρες συνελήφθησαν. Frank Dolezal, συνελήφθη στις 24/24/1939. Ο κ. Dolezal ομολόγησε ότι σκότωσε τη Φλωρεντία Polillo, αλλά αργότερα ανακάλεσε, λέγοντας ότι χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Ο Dolezal πέθανε υπό κράτηση, επίσημα αυτοκτονίας, αν και πιο πρόσφατες θεωρίες ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκε από τους φυλακισμένους του.

Ο Δρ. Francis Sweeney συνελήφθη για το "Torso Murders" το 1939. Δεν κατάφερε να περάσει μια πρώιμη δοκιμασία πολυγραφίας, αλλά απελευθερώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Μέρες αργότερα, ο Sweeney, ο οποίος ήταν μέλος μιας εξέχουσας οικογένειας του Κλίβελαντ, δεσμεύτηκε σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, όπου παρέμεινε μέχρι να πεθάνει το 1965.

Θεωρίες

Διάφορες θεωρίες υπάρχουν ως προς την ταυτότητα του δολοφόνου. Συντάκτης, ο John Stark Bellamy II, ο πατέρας του οποίου κάλυψε τα εγκλήματα για διάφορες εφημερίδες τη δεκαετία του 1930, υποστηρίζει ότι υπήρχαν περισσότεροι από ένας δολοφόνοι. Τα περιοδικά του Eliot Ness δείχνουν ότι ήξερε ποιος ήταν ο δολοφόνος, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να το αποδείξει.

Μία πρόσφατη θεωρία συνδέει ακόμη και τις "δολοφονίες κλοπής" του Κλίβελαντ με τη δολοφονία του Black Dahlia στο Λος Άντζελες το 1947.