Τι αεριωθούμενες αεροπορικές εταιρείες, οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται στις ασφαλέστερες λίστες του κόσμου;

Πρώτα η ασφάλεια

Οποιαδήποτε στιγμή οι ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πτήση σε σημαντικό αερομεταφορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πιθανότητα να πέσουν σε θανατηφόρο ατύχημα είναι ένα στα επτά εκατομμύρια, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Είναι ένας ταξιδιώτης πέταξε κάθε μέρα της ζωής τους, οι στατιστικές θεωρούν ότι θα χρειαστεί 19.000 χρόνια να υποκύψει σε ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Πόσο ασφαλή είναι η Air Travel;

Δεδομένης της αναμενόμενης παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης 36,8 εκατομμυρίων πτήσεων, το ποσοστό ατυχημάτων είναι ένα θανατηφόρο αεροπορικό ατύχημα ανά 7,360,000 πτήσεις το 2017, σύμφωνα με το δίκτυο αεροπορικής ασφάλειας (ASN).

Το 2017, η ASN κατέγραψε συνολικά 10 θανατηφόρα ατυχήματα αεροσκαφών, με αποτέλεσμα 44 θανάτους επιβατών και 35 άτομα στο έδαφος. Αυτό κάνει το 2017 το ασφαλέστερο έτος ποτέ, τόσο από τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων όσο και από άποψη θανάτων. Το 2016 η ASN κατέγραψε 16 ατυχήματα και απώλειες 303.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2017, η αεροπορία είχε περίοδο ρεκόρ 398 ημερών χωρίς ατυχήματα αεροπλάνου επιβατών. Το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα επιβατηγού αεριωθούμενου αεροσκάφους ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2016, όταν συντρίφθηκε ο Avro RJ85 κοντά στην Medellin της Κολομβίας. Ήταν ένα ρεκόρ 792 ημέρες από ένα ατύχημα με πολιτικά αεροσκάφη που απαιτούσε πάνω από 100 ζωές, ένα MetroJet Airbus A321 που συνετρίβη στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου.

Στα στατιστικά στοιχεία που συνέταξε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ατυχημάτων παγκόσμιου αεριωθούμενου αεροσκάφους 2016 (που μετράται σε απώλειες κύτους ανά εκατομμύριο πτήσεων) ήταν 1,61, σημειώνοντας βελτίωση από 1,79 το 2015.

Το ασφαλέστερο αεροσκάφος στον κόσμο

Υπάρχουν 10 μεγάλα εμπορικά αεριωθούμενα αεροσκάφη που μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι τα ασφαλέστερα στον κόσμο αφού ποτέ δεν καταγράφουν θάνατο επιβατών, σύμφωνα με την Boeing.

Η ετήσια συνοπτική στατιστική σύνοψη των αεροπορικών αεροπορικών αεροπορικών αεροσκαφών της Boeing παγκοσμίως για τα αεροσκάφη 1959 - 2016 απαριθμεί τα ακόλουθα αεροσκάφη ως έχοντα μητρώο ελεύθερων από θανάτους:

Τα CSeries της Bombardier, το Airbus A320NEO και το Boeing 737MAX μόλις άρχισαν να παραδίδονται πρόσφατα, έτσι ώστε οι αριθμοί εν κυκλοφορία είναι μικρές. Η έκθεση Boeing δεν περιλαμβάνει αεριωθούμενα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία ή στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, ούτε αεροσκάφη με στροβιλοκινητήρες ή πιστόλια. Το 2016, η Boeing σημείωσε ότι υπήρχαν 64,4 εκατομμύρια ώρες πτήσης και 29 εκατομμύρια αναχωρήσεις πτήσης από δυτικά φτιαγμένα αεροσκάφη.

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Η AirlineRatings.com κυκλοφόρησε τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2018. Πρόκειται για την Air New Zealand, την Alaska Airlines, την All Nippon Airways, την British Airways , την Cathay Pacific Airways, την Emirates, την Etihad Airways, την EVA Air, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία, Singapore Airlines, Ελβετία, Virgin Atlantic και Virgin Australia.

Η AirlineRatings.com Editor-in-Chief Geoffrey Thomas ονομάζεται τα 20 κορυφαία στάδια του κλάδου "στην πρωτοπορία της ασφάλειας, της καινοτομίας και της εκτόξευσης νέων αεροσκαφών.

"Για παράδειγμα, η Qantas της Αυστραλίας έχει αναγνωριστεί από την British Advertising Standards Association σε μια δοκιμαστική υπόθεση ως η πιο έμπειρη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Ο Qantas ήταν η κυρίαρχη αεροπορική εταιρία σχεδόν σε κάθε σημαντική εξέλιξη της επιχειρησιακής ασφάλειας τα τελευταία 60 χρόνια και δεν είχε θανάσιμο στην εποχή του τζετ », δήλωσε ο Thomas.

"Αλλά ο Qantas δεν είναι μόνος. Οι μακρόπνοες αεροπορικές εταιρείες όπως η Χαβάη και η Finnair έχουν τέλεια ρεκόρ στην εποχή του τζετ. "

Οι συντάκτες της AirlineRatings.com απολαμβάνουν τις κορυφαίες 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους: Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Αυστραλία, Thomas Cook, Virgin America, Vueling και Westjet. "Σε αντίθεση με έναν αριθμό αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, αυτές οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περάσει όλοι οι αυστηροί έλεγχοι λειτουργίας της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IOSA) και έχουν άριστα αρχεία ασφαλείας", σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Οι συντάκτες εξέτασαν τους παράγοντες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των οργάνων διοίκησης της αεροπορίας και των ενώσεων μολύβδου. κυβερνητικοί έλεγχοι · αεροπορική συντριβή και σοβαρό περιστατικό · και την ηλικία του στόλου.

Και ανακοίνωσε επίσης τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλότερης κατάταξης (ενός αστεριού) :; Air Koryo, Bluewing Airlines, Βούδα Αεροπορίας, Nepal Airlines, Tara Air, Trigana Air Service και Yeti Airlines.

Για τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η AirlineRatings.com χρησιμοποιεί διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τους ελέγχους των οργάνων διοίκησης της αεροπορίας και των ενώσεων μολύβδου, καθώς και με τους κυβερνητικούς ελέγχους και την καταγραφή της θνησιμότητας της αεροπορικής εταιρείας. Η συντακτική ομάδα του ιστότοπου εξέτασε επίσης το επιχειρησιακό ιστορικό, τα περιστατικά και την επιχειρησιακή αριστεία κάθε αεροπορικής εταιρείας για να καθορίσει τον κατάλογό του. Οι ερωτήσεις που τίθενται περιλαμβάνουν:

Ο ιστότοπος εξετάζει μόνο σοβαρά περιστατικά κατά τον προσδιορισμό του.