Νομικές προϋποθέσεις για την κατ 'οίκον εκπαίδευση στη Γεωργία

Δεδομένου ότι οι απαιτήσεις οικιακής εκπαίδευσης ποικίλλουν από κράτος σε κράτος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις απαιτήσεις πριν αρχίσετε να εκπαιδεύετε το παιδί σας στο σπίτι. Στη Γεωργία, η εκπαίδευση στο σπίτι παρακολουθείται από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γεωργίας και οι φοιτητές ηλικίας 6 έως 16 ετών υποχρεούνται να ολοκληρώσουν 180 ημέρες διδασκαλίας, όπως και οι αντίστοιχοι δημόσιων σχολείων τους. Η ημερομηνία λήξης για την ηλικία είναι η 1η Σεπτεμβρίου (οπότε ένας φοιτητής που μεταβαίνει σε ηλικία 6 ετών μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να εγγραφεί στο homeschool ή στο παραδοσιακό σχολείο).

Εάν ένας γονέας θα είναι ο κύριος εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα μαθημάτων οικιακής εκπαίδευσης ενός παιδιού, ο γονέας πρέπει να έχει δίπλωμα γυμνασίου ή GED. Οποιοιδήποτε εκπαιδευτές που προσλαμβάνονται από τους γονείς στα homeschool τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τα ίδια διαπιστευτήρια.

Σε σύγκριση με άλλα κράτη, οι απαιτήσεις της Γεωργίας για οικιακή εκπαίδευση δεν είναι εξαιρετικά αυστηρές. Εδώ είναι μερικοί από τους κανόνες που πρέπει να θυμάστε αν σχεδιάζετε να homeschool το παιδί σας στη Γεωργία.

Γεωργία Homeschooling και η Διακήρυξη Προθέσεων

Εντός 30 ημερών από την έναρξη της οικιακής εκπαίδευσης, και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικής χρονιάς, οι γονείς πρέπει να υποβάλουν Δήλωση Πρόθεσης στο τοπικό σχολικό τους σύστημα. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη φόρμα στη σχολική ιστοσελίδα του νομού ή στον ιστότοπο GaDOE.

Αυτή είναι η μόνη επίσημη τεκμηρίωση που οι γονείς πρέπει να καταθέσουν με το κράτος της Γεωργίας στα σπίτια τους στα παιδιά τους. Αυτή η φόρμα μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά ή να σταλεί μέσω ταχυδρομείου. Αν στέλνετε μέσω ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει την πιστοποίηση, ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε την παραλαβή από την περιοχή του σχολείου.

Πρέπει να φυλάξετε ένα αντίγραφο για τα αρχεία σας.

Η δήλωση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ονόματα και τις ηλικίες όλων των φοιτητών που είναι οικιακοί στο σπίτι, τη διεύθυνση όπου πραγματοποιείται η διδασκαλία και τις ημερομηνίες της σχολικής χρονιάς.

Γεωργία Homeschooling Απαιτήσεις Συμμετοχή

Οι φοιτητές που φοιτούν στο σπίτι πρέπει να συμπληρώσουν το αντίστοιχο ποσό των 180 ημερών του σχολείου κάθε χρόνο και 4,5 ώρες σχολείου ανά ημέρα.

Οι γονείς πρέπει να αναφέρουν τη συμμετοχή τους στο τέλος κάθε μήνα στον τοπικό διευθύνοντα σύμβουλό τους. Έντυπα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της σχολικής περιοχής σας, και σε ορισμένες χώρες, μπορείτε να αναφέρετε τη συμμετοχή στο διαδίκτυο. Το κράτος της Γεωργίας δεν απαιτεί από τους γονείς να αναφέρουν τη φοίτηση των φοιτητών στο σπίτι.

Πρόγραμμα σπουδών για τη Γεωργία Homeschooling

Οι συγκεκριμένες επιλογές του προγράμματος σπουδών εξαρτώνται από τους γονείς, αλλά ο νόμος δηλώνει ότι τα μαθήματα πρέπει να καλύπτουν την ανάγνωση, τις γλωσσικές τέχνες, τα μαθηματικά, τις κοινωνικές σπουδές και την επιστήμη. Οι σχολικές συνοικίες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα σπουδών των οικογενειών των μαθητών των νοικοκυριών και δεν υποχρεούνται να παρέχουν βιβλία και μαθήματα σε φοιτητές.

Δοκιμές για σπουδαστές που φοιτούν στο σπίτι της Γεωργίας

Οι οικογενειακοί σπουδαστές στη Γεωργία δεν υποχρεούνται να συμμετέχουν σε τυποποιημένες κρατικές δοκιμές. Όμως οι φοιτητές που φοιτούν στο σπίτι πρέπει να λαμβάνουν εθνική αξιολόγηση κάθε τρίτη χρονιά (έτσι στους βαθμούς 3, 6, 9 και 12). Το ιστορικό αυτής της δοκιμής θα πρέπει να διατηρηθεί για τρία χρόνια. Παραδείγματα αποδεκτών δοκιμών περιλαμβάνουν το τεστ επιτυχίας Stanford ή τη δοκιμή βασικών δεξιοτήτων της Αϊόβα.

Αναφορές βαθμού για τους φοιτητές που φοιτούν στο σπίτι της Γεωργίας

Οι γονείς στο σπίτι δεν χρειάζεται να εκδίδουν επίσημες κάρτες αναφοράς, αλλά πρέπει να συντάσσουν ετήσια έκθεση προόδου σε κάθε ένα από τα πέντε απαιτούμενα θέματα (ανάγνωση, γλωσσικές τέχνες, μαθηματικά, κοινωνικές σπουδές και επιστήμη) και να διατηρούν την αξιολόγηση για τρία χρόνια.