Πώς να αποκτήσετε νέο πιστοποιητικό γέννησης στη Γεωργία

Το να χρειάζεστε ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης υποδηλώνει συχνά μια συναρπαστική αλλαγή στη ζωή σας, εάν ήρθε η ώρα να καταχωρήσετε τα παιδιά σας στο σχολείο, να παντρευτείτε ή να φύγετε από τη χώρα και να πάρετε το πρώτο διαβατήριό σας . Ενώ είναι απλό, η κατάθεση για ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης μπορεί να νιώθει σαν μια άλλη χρονοβόρα εργασία για να προσθέσετε στο ήδη πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Για να καταστήσετε τα πράγματα εύκολα για σας, έχουμε περιγράψει τους τρεις διαφορετικούς τρόπους να ζητήσετε ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης στη Γεωργία, συμπληρώνοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες, αμοιβές και οδηγίες.

1. Στείλτε στη φόρμα αίτησης πιστοποιητικού γεννήσεως μέσω ταχυδρομείου. Αν έχετε σχεδιάσει μπροστά και δεν είστε σε επείγουσα χρονική περίοδο, ζητήστε από το ταχυδρομείο σας το πιστοποιητικό γέννησης αντικατάστασης. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

Στείλτε τα στοιχεία αυτά στα εξής:

Γραφείο κρατικών γραφείων εγγραφών

2600 Skyland Drive NE

Ατλάντα, GA 30319

2. Επισκεφθείτε το Γραφείο Vital Records. Αν χρειάζεστε το πιστοποιητικό γέννησης αντικατάστασης ASAP, μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφείο κρατικών εγγραφών της πολιτείας της Γεωργίας ή το γραφείο ζωτικών αρχείων του νομού της γέννησής σας. Παρόλο που πιθανότατα θα πρέπει να περιμένετε στη σειρά, υπάρχει πιθανότητα να μπορέσετε να λάβετε το νέο πιστοποιητικό γέννησής σας την ίδια ημέρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει μαζί σας τα εξής:

3. Υποβάλετε αίτηση για νέο πιστοποιητικό γέννησης online μέσω του ROVER. Μέσω του συστήματος ROVER της Γεωργίας (Request Official Vital Events Records), μπορείτε να ζητήσετε το πιστοποιητικό γέννησης αντικατάστασης στο διαδίκτυο χωρίς ταξίδι στο ταχυδρομείο ή να περιμένετε στη γραμμή σε κρατικό γραφείο.

Παρά το γεγονός ότι η παραγγελία στο διαδίκτυο είναι ακόμα ευκολότερη από την αποστολή αλληλογραφίας στο αίτημά σας, υπάρχει επιπλέον κόστος. Υπάρχει ξεχωριστό τέλος επεξεργασίας με κάθε ηλεκτρονικό αίτημα, μαζί με το τέλος αναζήτησης. Πριν από την επεξεργασία και την αποστολή της παραγγελίας σας, πρέπει να εκτυπώσετε και να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σελίδα επιβεβαίωσης συναλλαγών στο τέλος της παραγγελίας στο VAT-ROVER@dph.ga.gov μαζί με έγκυρη απόδειξη αναγνώρισης. Οι περισσότερες παραγγελίες χρειάζονται δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να σταλούν, αλλά μπορείτε να ζητήσετε ένα ταχύτερο ρεκόρ με επιπλέον χρέωση. Αυτές οι παραγγελίες διαρκούν περίπου πέντε ημέρες για να αποσταλούν.

Τα πιστοποιητικά γέννησης μπορούν να παραγγελθούν μέσω του ROVER από: