Επισκεφθείτε το Googleplex στο Mountain View

Το Γραφείο και η πανεπιστημιούπολη της έδρας της Google στην Καλιφόρνια

Λίγα εταιρείες τεχνολογίας είναι ευρύτερα γνωστές από τη Google, τη μηχανή αναζήτησης και τον γίγαντα των πληροφοριών που επανάσταση στο διαδίκτυο και βοήθησε να γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής μας. Η εταιρεία έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο, αλλά οι περισσότεροι "Googlers" (όπως οι υπάλληλοι είναι γνωστά με αγάπη) βασίζονται στο "Googleplex", το κεντρικό γραφείο της Google στο Mountain View, Καλιφόρνια.

Το γραφείο της Google είναι ένας δημοφιλής προορισμός για αξιοθέατα του Σίλικον Βάλεϊ και του Σαν Φρανσίσκο και είναι κοντά σε άλλα δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στο Downtown Mountain View και το Amphitheatre Shoreline (υπαίθριο συναυλιακό χώρο).

Ωστόσο, δεν υπάρχει περιοδεία στο Googleplex ή περιοδεία της Πανεπιστημιούπολης στο Mountain View. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένα μέλος του κοινού μπορεί να περιηγηθεί στο εσωτερικό των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης είναι αν συνοδεύεται από έναν υπάλληλο - οπότε αν έχετε έναν φίλο που εργάζεται εκεί, ζητήστε τους να σας δείξουν. Ωστόσο, μπορείτε να περπατήσετε γύρω από 12 στρέμματα της πανεπιστημιούπολης χωρίς συνοδεία.

Αν θέλετε να παραμείνετε κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Googleplex και θέλετε να βρείτε ένα ποιοτικό ξενοδοχείο, φροντίστε να ελέγξετε το Tripadvisor για κριτικές των επισκεπτών σχετικά με τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Mountain View και το Palo Alto.

Τοποθεσία, Ιστορικό και Κατασκευή

Η διεύθυνση Googleplex είναι 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Καλιφόρνια και περιλαμβάνει το πάρκο Charleston, ένα πάρκο της πόλης που είναι ανοικτό στο κοινό. Η εταιρεία λειτουργεί δεκάδες κτίρια στην περιοχή, αλλά ο κεντρικός γκαζόν της πανεπιστημιούπολης βρίσκεται μπροστά από το Κτίριο # 43 και μπορείτε να σταθμεύσετε σε έναν από τους χώρους στάθμευσης των επισκεπτών που γειτνιάζουν με αυτό το γκαζόν. Η εταιρεία διαθέτει ένα κέντρο επισκεπτών του Google (1911 Landings Drive, Mountain View), αλλά είναι ανοιχτό μόνο στους υπαλλήλους και στους καλεσμένους τους.

Η πανεπιστημιούπολη κατέλαβε προηγουμένως την Silicon Graphics (SGI) το 2003. Η Clive Wilkinson Architects επανασχεδίασε το εσωτερικό της το 2005, όμως, τον Ιούνιο του 2006, η Google αγόρασε το Googleplex, μεταξύ άλλων ιδιοκτησιών της SGI.

Η Google σχεδιάζει μια προσθήκη των 60 στρεμμάτων που σχεδίασε η Bjarke Ingels στο North Bayshore και ανέθεσε στους αρχιτέκτονες Bjarke Ingels και Thomas Heatherwick να δημιουργήσουν ένα νέο σχέδιο για την ορεινή περιοχή της Mountain View.

Τον Φεβρουάριο του 2015, υπέβαλαν το προτεινόμενο σχέδιο στο Συμβούλιο Πόλης του Mountain View. Το έργο διαθέτει ευάερο εσωτερικό-υπαίθριο σχεδιασμό και ελαφρές κινούμενες δομές που μπορούν να αναπτυχθούν και να αλλάξουν με την εταιρεία.

Τι να δείτε στο Campus Googleplex

Εάν έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην πανεπιστημιούπολη, επειδή γνωρίζετε έναν φίλο που εργάζεται εκεί, φροντίστε να δείτε πρώτα έναν καλά επισημασμένο χάρτη της πανεπιστημιούπολης Google και, στη συνέχεια, ετοιμαστείτε να ζήσετε εργασία όπως ποτέ δεν το έχετε δει.

Στο Campus του Googleplex, είστε βέβαιοι ότι θα δείτε τα πολύχρωμα ποδήλατα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι της Google για να φτάσουν ανάμεσα στα κτίρια της πανεπιστημιούπολης και τα παράξενα έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένου ενός σκελετού Tyrannosaurs Rex σε μέγεθος, που ζυγίζει συχνά με ροζ, πλαστικό φλαμίνγκο και μια ποικιλία από περίεργες πέτρινες προτομές διασημοτήτων και επιστημόνων. υπάρχει επίσης ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με βόλεϊ, τα στοιχεία γελοιογραφίας jumbo που απεικονίζουν κάθε έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android και ένα εμπορικό κατάστημα Google Merchandise Store.

Επιπλέον, η πανεπιστημιούπολη της Google διαθέτει οργανικούς κήπους όπου αναπτύσσονται πολλά από τα φρέσκα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια της πανεπιστημιούπολης, οι ηλιακοί συλλέκτες που καλύπτουν όλα τα γκαράζ που παρέχουν ενέργεια που χρησιμοποιείται για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Googlers και τη συμπλήρωση ισχύος των κοντινών κτιρίων. και το πάρκο GARField (Google Athletic Recreation Field), τα αθλητικά γήπεδα που ανήκουν στην Google και τα γήπεδα τένις που ανοίγουν για δημόσια χρήση τις νύχτες και τα σαββατοκύριακα.

Πηγαίνετε στο Googleplex

Για τους υπαλλήλους, η Google παρέχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το Σαν Φρανσίσκο, το East Bay ή τον South Bay που έχει ενεργοποιηθεί με το Google Wi-Fi και λειτουργεί με 95 τοις εκατό ντίζελ πετρελαίου και πέντε τοις εκατό βιοντίζελ με κινητήρα που διαθέτει την τελευταία τεχνολογία μείωσης εκπομπών .

Μέσω της δημόσιας διαμετακόμισης, μπορείτε να πάρετε το 104 Tamien Caltrain από τον 4ο και τον σταθμό King Street του Σαν Φρανσίσκο προς το σταθμό Mountain View και στη συνέχεια να πάρετε το λεωφορείο West Bayshore Shuttle που λειτουργεί από το MVGo, το οποίο σας απομακρύνει απευθείας από το Campus Google.

Εάν οδηγείτε από το Σαν Φρανσίσκο, μεταβείτε στο US-101 South στην έξοδο της λεωφόρου Rengstorff στο Mountain View, στη συνέχεια ακολουθήστε τη λεωφόρο Rengstorff και το Amphitheater Parkway προς τον προορισμό σας. Η κατά προσέγγιση απόσταση οδήγησης από το κέντρο της πόλης στο Σαν Φρανσίσκο στην πανεπιστημιούπολη της Google είναι 35,5 μίλια και πρέπει να διαρκεί περίπου 37 λεπτά σε συνήθη κυκλοφορία.