Πώς να περάσετε μια φοβερή μέρα στο Εθνικό Πάρκο Yosemite

Ο μακρόχρονος φυσιοδίφης Yosemite Carl Sharsmith ρωτήθηκε κάποτε τι θα έκανε αν είχε μόνο μια μέρα να δει Yosemite. "Κυρία," απάντησε, "καθόμουν δίπλα στον ποταμό Merced και κλαίνε".

Βέβαια, μπορεί κανείς να περάσει μια ζωή - όπως έκανε το Sharsmith - να εξερευνήσει το Εθνικό Πάρκο Yosemite, αλλά αν έχετε μόνο μια μέρα, υπάρχουν καλύτερες ιδέες για το πώς να το περάσετε από το κλάμα δίπλα στο νερό. Τα πιο σημαντικά σημεία είναι το Yosemite must-dos.

Για να μεγιστοποιήσετε το χρόνο που περνάτε απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του Yosemite, συσκευάστε ένα πικ-νικ ή φαγητά που μπορείτε να φάτε εν κινήσει - ή να σταματήσετε από το Degnan's Deli για να πάρετε ένα φορητό γεύμα που μπορείτε να φάτε σε ένα γραφικό πικνίκ.

Για να προσανατολιστείτε προς τη διάταξη της κοιλάδας Yosemite πριν πάτε, εξερευνήστε έναν χάρτη.

Συμβουλές για ένα μεγάλο ημερήσιο ταξίδι στο Yosemite

Πόσο καιρό θα πάρει αυτό;

Αφού φτάσετε στην είσοδο του πάρκου, θα χρειαστούν 5 έως 6 ώρες για να καλύψετε τις στάσεις πιο πάνω σε ένα χαλαρό ρυθμό και μια ώρα περισσότερο αν πάτε στο Glacier Point. Προσθέστε μια ώρα για κάθε πεζοπορία και προσθέστε περισσότερο χρόνο εάν θέλετε να έχετε ένα καθάρισμα δίπλα σε ένα γρήγορο πικ-νικ.

Τα γύρω βουνά διατηρούν την κοιλάδα Yosemite στις σκιές για περίπου μια ώρα μετά την ανατολή και σκιά πάλι πριν το ηλιοβασίλεμα. Το χειμώνα, αυτό θα σας αφήσει περίπου 8 ώρες φως της ημέρας για να περιηγηθείτε και στα μέσα Ιουνίου, θα έχετε περίπου 12 ώρες.

Ωστόσο, τα πλήθη του καλοκαιριού θα καταστήσουν πιο δύσκολο (και πιο αργά) να περάσουν. Η άνοιξη και η πτώση προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ των μεγάλων ημερών και των επιπέδων του πλήθους.