Πώς να επισκεφθείτε το Glacier Point στο Yosemite

Επισκεφθείτε παγετώνα, Yosemite

Μην πάρετε όλοι ενθουσιασμένοι όταν διαβάσετε Glacier Point, νομίζοντας ότι υπάρχει ένας παγετώνας στο Yosemite National Park. Υπήρχε ένας, αλλά πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Σήμερα, το όνομα Glacier Point αναφέρεται στο σημείο που θα στεγαστεί και την παγετώνα-σκαλιστή κοιλάδα κάτω από αυτό.

Γιατί επισκεφθείτε το Glacier Point

Για να έχετε καλύτερη θέα στην κοιλάδα Yosemite από αυτή του Glacier Poing, θα πρέπει να μάθετε πώς να πετάτε ή πώς να ανασταλείτε στον αέρα.

Βρίσκεται σε 3,214 πόδια πάνω από το δάπεδο της κοιλάδας (και 7,214 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), έχετε πραγματικά την ευκαιρία να απολαύσετε σε όλη την κοιλάδα έχει να προσφέρει: Η πανοραμική θέα από Glacier Point παίρνει Yosemite Valley, Half Dome, και τρεις καταρράκτες. Αν πάτε τη νύχτα (ή παραμείνετε μέχρι να είναι σκοτεινό), μπορείτε να δείτε τον Γαλαξία που απλώνεται στον ουρανό σαν ένα διαμαντένιο κολιέ.

Μήπως άλλοι άνθρωποι όπως το Glacier Point; Βάζεις στοίχημα! Το 80% των αναγνωστών μας που αξιολόγησαν το Glacier Point είπε ότι είναι φοβερό.

Τι να περιμένεις

Το Glacier Point απέχει μόλις 1,6χλμ. Από την κοιλάδα Yosemite, αλλά χρειάζονται περίπου μία ώρα για να οδηγήσουν την απόσταση 30 μιλίων από το αυτοκίνητο. Αξίζει να πάμε οποτεδήποτε Γκολφ Point είναι ανοικτό, τόσο για την πανοραμική θέα και για μια ευκαιρία να δούμε τι φαίνεται κοιλάδα από ψηλά.

Από το σημείο, μπορείτε να δείτε

Θα περάσετε πιθανώς περίπου μισή ώρα κοιτάζοντας γύρω σας και τραβώντας φωτογραφίες. Και δεν είστε μόνοι που θέλετε να τραβήξετε τη φωτογραφία σας εδώ.

Οι άνθρωποι το κάνουν από τότε που ο Πρόεδρος Theodore Roosevelt και ο φυσιοδίφης John Muir έθεσαν για ένα πορτρέτο στο Glacier Point το 1903, λίγα χρόνια πριν ο Yosemite έγινε ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα της χώρας.

Δεδομένου ότι θα ξοδεύετε αρκετό χρόνο παίρνοντας τα αξιοθέατα και τραβώντας φωτογραφίες, σας προτείνω να πάρετε ένα επιπλέον στρώμα ρούχων μαζί.

Είναι πάντα πιο κρύο στο Glacier Point από ό, τι στην κοιλάδα. Εάν είστε πεινασμένοι, θα βρείτε μια περιοχή σνακ δίπλα στο κατάστημα με είδη δώρων, όπου μπορείτε να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα για να πετάξετε ή απλά να πάρετε μια τσίμπημα για να φάτε απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης.

Εάν ανησυχείτε για να περάσετε για να δείτε τις απόψεις, το σύντομο, πλακόστρωτο μονοπάτι προς την θέα είναι προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι.

Πεζοπορία στο σημείο παγετώνων

Θα μπορούσατε να πετάξετε από την κοιλάδα μέχρι το Glacier Point, αλλά είναι μια εξαιρετική πρόκληση που ελάχιστοι επιλέγουν να αντιμετωπίσουν. Για να το κάνετε, θα μπορούσατε να πάρετε το Four Mile Trail, ένα απότομο ταξίδι που κερδίζει περισσότερα από 3.000 πόδια (και ξεκινά από σχεδόν 4.000 πόδια).

Οι περισσότεροι πεζοπόροι ταξιδεύουν τα τέσσερα μίλια από το Glacier Point στην κοιλάδα προς τα κάτω. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε δύο αυτοκίνητα, ένα σταθμευμένο σε κάθε άκρο του μονοπατιού. Μια ευκολότερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης για την περιοδεία λεωφορείου Glacier Point και να επιστρέψετε στην κοιλάδα.

Μια μακρύτερη, έξιωρη πεζοπορία από το Glacier Point προς την κοιλάδα ακολουθεί το Trail Panorama στους καταρράκτες του Nevada και στη συνέχεια παίρνει το Mist Trail στα Happy Isles στην κοιλάδα.

Οι πιο κατάλληλοι πεζοπόροι μπορεί να θέλουν να κάνουν μια εκδρομή με ταξίδι μετ 'επιστροφής, ακολουθώντας το μονοπάτι των τεσσάρων χιλιομέτρων μέχρι το σημείο παγετώνων και τα μονοπάτια Panorama and Mist πίσω στην κοιλάδα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να επιχειρήσετε χωρίς να γνωρίζετε ότι είστε το.

Πηγαίνετε στο σημείο παγετώνων

Μόλις φτάσετε στο Yosemite, Valley, θα βρίσκεστε ακριβώς κάτω από το Glacier Point. Διαχωρίζονται μόνο μερικά μίλια καθώς η παροιμιώδης πτήση πετά, αλλά ο δρόμος μεταξύ τους έχει μήκος 32 μιλίων. Μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται αυτός ο χάρτης του Yosemite. Για να φτάσετε στο Glacier Point από την κοιλάδα Yosemite, οι περισσότεροι επισκέπτες οδηγούν. Για να το φτάσετε από την κοιλάδα, βγείτε από την κοιλάδα στο Northside Drive, στρίψτε αριστερά κατά μήκος της γέφυρας Pohono στο Southside Drive, στη συνέχεια ακολουθήστε το Wawona Road προς το Bridalveil Fall και κλείστε στο Glacier Point Road.

Στο δρόμο, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε στο Washburn Point, το οποίο έχει παρόμοιες απόψεις, αλλά με μια πιο άμεση ματιά στους Vernal και Nevada Falls.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια ξεχωριστή περιήγηση με λεωφορείο στο Glacier Point.

Πιθανότατα δεν θα ταξιδέψετε στο Yosemite για να δείτε το Glacier Point. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εθνικό πάρκο, ξέρετε τα πάντα για να περιμένετε, τι να συσκευάσετε και πώς να φτάσετε εκεί.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε εάν πρόκειται για ένα ταξίδι που εσείς και εσείς θα αξιολογήσατε ως ένα για τη λίστα των κουβάδων. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό στην Yosemite Valley για να πάρετε συμβουλές και να μάθετε τι άλλο στο Yosemite .

Χρονοδιάγραμμα παγετώνων και κλείσιμο

Το Glacier Point είναι ανοικτό από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου, με τις ακριβείς ημερομηνίες ανάλογα με το πότε η χιονόπτωση αρχίζει και τελειώνει.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το Μάρτιο, μπορείτε να φτάσετε στο Glacier Point σε σκι cross-country, ένα ταξίδι 10,5 μιλίων από την Yosemite Ski & Snowboard Area (πρώην Badger Pass Ski Area).

Τα προγράμματα Ranger πραγματοποιούνται στο Glacier Point το καλοκαίρι. Σε επιλεγμένες ημερομηνίες, μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο Glacier Point από την κοιλάδα Yosemite.