Πηγαίνετε Fossicking για Thunder αυγά

Μόλις 36 χιλιόμετρα δυτικά του Rockhampton στον αυτοκινητόδρομο Αιγόκερως, σε ένα σχεδόν ακανθώδες περιβάλλον με μικρές παρυφές και γυμνό έδαφος, ο επισκέπτης του Queensland βρίσκει ... αυγά κεραυνών.

Τα αυγά του Thunder; Τα αυγά του Thunder;

Ναι, και είναι επίσης γνωστά ως ηφαιστειακά τετράγωνα.

Και μπορείτε να fossick για αυτούς στο Mount Hay Gemstone Tourist Park.

Πώς σχηματίζονται

Το Αυστραλιανό Μουσείο περιγράφει αυγά κεραυνών ως σφαιρικά αντικείμενα που σχηματίζονται σε ορισμένους τύπους πλούσιων σε σίτα ηφαιστειακών πετρωμάτων.

Προφανώς, καθώς ψύχθηκε η λάβα, ο παγιδευμένος ατμός και άλλα αέρια σχημάτισαν φυσαλίδες, γύρω από τις οποίες κρυσταλλώθηκαν τα πυριτικά άλατα και τα ανόργανα άλατα. Σε μια πολύπλοκη διαδικασία τα χρόνια οι φυσαλίδες γεμίζουν, στεγνώνουν, συρρικνώνονται, ρωγμές και οι κοιλότητες γεμίζουν σε διάφορες χρονικές στιγμές με ταινία αχάτη, χαλκηδόνια, διαυγή κρυστάλλινα χαλαζία ή αμέθυστο.

Στο τουριστικό πάρκο Mount Hay Gemstone, οι επισκέπτες είναι σε θέση να ξεφλουδίσουν για τα αυγά βροντών μέσα από βράχους και χώμα που εκτρέφονται από τις ηφαιστειακές πλαγιές. Το ηφαίστειο, που στη συνέχεια ονομάστηκε Mount Hay, έχει εξαφανιστεί για εκατομμύρια χρόνια.

Στιγμές του Εύρηκα

Τα αυγά κεραυνό στη φυσική τους μορφή είναι ωοειδή ή σφαιρικά βράχια και είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τα φισκοτομημένα βράχια είναι πράγματι αυγά κεραυνών ή απλά πετρώματα που στρογγυλεύονται από τα στοιχεία.

Η εμπειρία είναι παρόμοια με την περιπλάνηση για τα opals στους οπάλλους της Αυστραλίας, όπως στο Coober Pedy της Νότιας Αυστραλίας ή για το χρυσό σε ροές που διασχίζουν περιοχές του βικτωριανού χρυσού πεδίου, όπως στο Sovereign Hill.

Αλλά πίσω στο τουριστικό πάρκο Mount Hay Gemstone.

Περιπλανώμενη περιήγηση

Το ξεφλούδισμα για τα αυγά βροντών στο τουριστικό πάρκο αποτελεί μέρος μιας οργανωμένης περιοδείας διάρκειας μιας έως δύο ωρών η οποία το 2011 κοστίζει 20 δολάρια ανά ενήλικα, 10 δολάρια ανά παιδί και 50 δολάρια ανά οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών. Αυτές οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές.

Παρέχονται εργαλεία και άλλος εξοπλισμός και το προσωπικό του πάρκου εξηγεί πού και τι να ψάξει.

Οι γεωλογικοί σχηματισμοί της περιοχής περιγράφονται και εξηγούνται επίσης.

Βρέθηκαν κεραυνοί αυγά κόβονται ελεύθερα, ανάλογα με το μέγεθος.

Οι συμμετέχοντες στο γύρο μπορούν να δουν τις εργασίες κοπής και στίλβωσης πολύτιμων λίθων με ημιπολύτιμους λίθους από όλη την Αυστραλία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, οι επισκέπτες είναι επίσης σε θέση να επισκεφτούν τα εργαστήρια βιοτεχνίας, μια άλλη δραστηριότητα στο τουριστικό πάρκο Mount Hay Gemstone, και να ακολουθήσουν τη διαδικασία από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν κασσίτερου.

Κατάστημα δώρων και χώρους πικνίκ

Στο κατάστημα δώρων του Mount Hay Gemstone Tourist Park, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να αγοράσουν - κομμένα και γυαλισμένα αυγά βροντών και ραλοϊκές πλάκες, καθώς και διάφορους τύπους ημιπολύτιμων λίθων και μια ποικιλία προϊόντων από κασσίτερο.

Στο χώρο του ξενοδοχείου διατίθενται χώροι πικνίκ, μπάρμπεκιου και κάμπινγκ. Τα τέλη κατασκήνωσης ισχύουν για τροφοδοτούμενες και σκηνικές τοποθεσίες

Το τουριστικό πάρκο Mount Hay Gemstone βρίσκεται στην οδό 3665 Αιγύπτιου Αιγύπτου, Wycarbah, Queensland, Αυστραλία 4702, τηλέφωνο 617-4934-7183, email mthaygems@aradon.com.au.

Ο Larry Rivera επισκέφθηκε το τουριστικό πάρκο Mount Hay Gemstone ως μέρος μιας περιοδείας εξοικείωσης που διοργάνωσε ο Tourism Queensland.