Όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον Βορειοδυτικό καιρό του Ειρηνικού

Ο καιρός στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό επηρεάζεται τόσο από τα μεγάλα σώματα νερού όσο και από τη σύνθετη τοπογραφία της περιοχής. Ο Ειρηνικός Ωκεανός, τα ολυμπιακά βουνά , ο ήχος Puget και η σειρά Cascade Mountain επηρεάζουν όλες τις τοπικές καιρικές συνθήκες. Αυτοί οι συντελεστές συμβάλλουν στις καιρικές συνθήκες που ποικίλλουν σημαντικά από τη μία τοποθεσία στην άλλη. για παράδειγμα, μπορεί να είναι καταιγισμός στο Everett ενώ είναι σαφές και ηλιόλουστο στο Tacoma .

Επειδή αυτές οι επιρροές είναι μοναδικές στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, οι νεοφερμένοι συχνά συγχέονται με τους όρους καιρού που είναι κοινές για τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Εδώ είναι ένα γλωσσάριο των καιρικών συνθηκών που ακούγονται συχνά σε τοπικές εκθέσεις και προβλέψεις στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον:

Αέρια μάζα
Μια μεγάλη έκταση αέρα που έχει παρόμοια θερμοκρασία και υγρασία σε οποιοδήποτε δεδομένο ύψος.

Βαθμολογία Beaufort
Μια κλίμακα αντοχής του ανέμου με βάση την οπτική εκτίμηση των επιπτώσεων του ανέμου στις θάλασσες και τη βλάστηση.

Chinook
Ένας ζεστός, ξηρός άνεμος στην ανατολική πλευρά των βουνών, που συχνά οδηγεί σε γρήγορη απόψυξη του χειμώνα.

Βάση σύννεφων
Το χαμηλότερο τμήμα ενός σύννεφου.

Cloud deck
Η κορυφή ενός στρώματος σύννεφο, συνήθως θεωρείται από ένα αεροσκάφος.

Πυρήνες συμπύκνωσης
Μικρά σωματίδια στην ατμόσφαιρα που χρησιμεύουν ως πυρήνας μικροσκοπικών σταγονιδίων σύννεφων συμπύκνωσης. Αυτά μπορεί να είναι σκόνη, αλάτι ή άλλο υλικό.

Ζώνη σύγκλισης
Μια ατμοσφαιρική κατάσταση που υπάρχει όταν οι άνεμοι προκαλούν οριζόντια καθαρή εισροή αέρα σε μια καθορισμένη περιοχή.

Στην περίπτωση της Δυτικής Ουάσιγκτον, οι άνεμοι στην ανώτερη ατμόσφαιρα χωρίζονται από τα ολυμπιακά βουνά και στη συνέχεια συγκλίνουν στην περιοχή Puget Sound . Οι προκύπτουσες αναβαθμίσεις μπορούν να δημιουργήσουν ρεύματα μεταφοράς, που οδηγούν σε ντους ή καταιγίδες.

Αποκοπή υψηλή
Αντικυκλονολογικό σύστημα κυκλοφορίας που χωρίζει από την επικρατούσα ροή αέρος και επομένως παραμένει ακίνητο.

Αποκοπή χαμηλή
Κυκλωνικό σύστημα κυκλοφορίας, το οποίο διαχωρίζεται από την επικρατούσα δυτική ροή αέρα και συνεπώς παραμένει ακίνητο.

Πυρήνες εναπόθεσης
Τα μικροσκοπικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα που χρησιμεύουν ως πυρήνας μικροσκοπικών κρυστάλλων πάγου καθώς οι υδρατμοί αλλάζουν με τη μορφή στερεών. Αυτά ονομάζονται επίσης πυρήνες πάγου.

Περίθλαση
Η κάμψη του φωτός γύρω από αντικείμενα, όπως τα σταγονίδια νέφους και ομίχλης, που παράγουν φράσεις φωτός και σκούρες ή χρωματιστές ζώνες.

Ψιλοβρέχει
Μικρές σταγόνες διαμέτρου μεταξύ 0,2 και 0,5 mm που πέφτουν αργά και μειώνουν την ορατότητα περισσότερο από την ελαφριά βροχή.

Δίνη
Ένας μικρός όγκος αέρα (ή οποιοδήποτε υγρό) που συμπεριφέρεται διαφορετικά από τη μεγαλύτερη ροή στην οποία υπάρχει.

Χάλος
Δαχτυλίδια ή τόξα που περικλείουν τον ήλιο ή το φεγγάρι όταν φαίνονται μέσα από ένα σύννεφο πάγου ή έναν ουρανό γεμάτο με πτώση των κρυστάλλων πάγου. Τα άλατα παράγονται από τη διάθλαση του φωτός.

ινδικό καλοκαίρι
Μια αδικαιολόγητα ζεστή περίοδο με σαφείς ουρανούς κοντά στα μέσα του φθινοπώρου. Συνήθως ακολουθεί μια σημαντική περίοδο δροσερό καιρό.

Αναστροφή
Αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα με ύψος.

Αέτωμα της γης
Μια παράκτια αύρα που φυσάει από τη γη στη θάλασσα, συνήθως τη νύχτα.

Πολύχρωμο σύννεφο
Ένα σύννεφο με τη μορφή φακού. Αυτός ο τύπος σύννεφο μπορεί να δει συχνά σχηματίζοντας ένα καπάκι πάνω από το Mount Rainier.

Θαλάσσιο κλίμα
Ένα κλίμα που κυριαρχείται από τον ωκεανό, λόγω του μετριασμού του νερού, οι τοποθεσίες που έχουν το κλίμα αυτό θεωρούνται σχετικά ήπιες.

Θαλάσσια μάζα αέρα
Μια μάζα αέρα που προέρχεται από τον ωκεανό. Αυτές οι μάζες αέρα είναι σχετικά υγρές.

Ναυτικός πολικός αέρας
Κρύα, υγρή μάζα αέρα που σχηματίζεται πάνω από τα κρύα ωκεάνια νερά του Βόρειου Ειρηνικού και του Βόρειου Ατλαντικού.

Υπεράκτια ροή (ή άνεμος ή αεράκι)
Ένα αεράκι που φυσά από τη γη έξω από το νερό. Απέναντι από ένα παραθαλάσσιο αεράκι. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ζεστές και ξηρές καιρικές συνθήκες για τη Δυτική Ουάσινγκτον.

Η χερσαία ροή (ή ο άνεμος ή το αεράκι)
Ένα αεράκι που φυσάει από το νερό πάνω στη γη. Απέναντι από μια ανοικτή αύρα. Μερικές φορές αναφέρεται ως "θαλάσσια ώθηση".

Υπερβολικός άνεμος
Η κατεύθυνση ανέμου που παρατηρείται συχνότερα κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης περιόδου.

Ραντάρ
Ένα εργαλείο χρήσιμο για την τηλεπισκόπηση των μετεωρολογικών φαινομένων. Λειτουργεί με την αποστολή ραδιοκυμάτων και την παρακολούθηση αυτών που επιστρέφονται από τέτοια αντικείμενα που αντανακλούν, όπως σταγόνες σταγόνων στα σύννεφα.

Σκιά βροχής
Η περιοχή στην πεδιάδα ενός βουνού όπου η βροχόπτωση είναι αισθητά μικρότερη από την πλευρά του ανέμου. Αυτό συμβαίνει στις ανατολικές πλευρές τόσο της ολυμπιακής όσο και της οροσειράς του Cascade Mountain.

Θαλασσινό αεράκι
Ένας παράκτιος τοπικός άνεμος που φυσάει από τον ωκεανό πάνω στη γη. Η αιχμή του αεράκι ονομάζεται μπροστά από την θάλασσα.

Ανεμος
Μια ανώμαλη άνοδο της θάλασσας κατά μήκος μιας ακτής. Κυρίως λόγω των ανέμων μιας καταιγίδας πάνω από τον ωκεανό.

Αντίσταση θερμοκρασίας
Ένα εξαιρετικά σταθερό στρώμα αέρα στο οποίο η θερμοκρασία αυξάνεται με το υψόμετρο, το αντίστροφο της συνήθους θερμοκρασιακής κατατομής στην τροπόσφαιρα.

Θερμικός
Ένα μικρό, αυξανόμενο αγροτεμάχιο θερμού αέρα που παράγεται όταν η επιφάνεια της γης θερμαίνεται άνισα.

Ανασηκώστε την ομίχλη
Η ομίχλη σχηματίζεται ως υγρός, σταθερός αέρας ρέει προς τα πάνω πάνω από ένα τοπογραφικό φράγμα.

Ορατότητα
Η μεγαλύτερη απόσταση που ένας παρατηρητής μπορεί να δει και να εντοπίσει εξέχοντα αντικείμενα.

Παράγοντας ψύξης ανέμου
Η ψυκτική επίδραση οποιουδήποτε συνδυασμού θερμοκρασίας και ανέμου, που εκφράζεται ως απώλεια θερμότητας του σώματος. Ονομάζεται επίσης δείκτης άνεμος-ψύξης.

Πηγή: Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση