Όλα για τις γειτονιές και τις περιοχές του Tacoma

Μάθετε περισσότερα για αυτή την πόλη της Ουάσινγκτον

Το Tacoma είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ακριβώς νότια του Σηάτλ, έχει τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα - η οποία είναι ολοένα και πιο μοντέρνα και αυξάνεται καθώς η φήμη του T-Town ως βιομηχανική λιμενική πόλη εξασθενεί (αν και δεν κάνει λάθος, το Tacoma εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό λιμάνι και πιθανότατα πάντα) . Αυτές τις μέρες, είναι πιο γνωστή για τα μουσεία και την τέχνη σκηνή και για το γεγονός ότι η ακίνητη περιουσία είναι φθηνότερη από ό, τι στο Σιάτλ.

Ο κεντρικός πυρήνας του Tacoma λειτουργεί ως πολιτιστικός κόμβος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης σε κατοικημένες γειτονιές και εμπορικές περιοχές. Ορισμένες γειτονιές αιμορραγούν από κοινού και δεν έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως άλλοι, ενώ άλλοι έχουν συγκεκριμένη ατμόσφαιρα και ελκυστικότητα. Πέρα από τις γειτονιές εντός των ορίων της πόλης, μια σειρά από γειτονικές πόλεις περιβάλλουν την πόλη και, αν και δεν είναι μέρος της Tacoma τεχνικά, είναι αρκετά κοντά ώστε μια μέρα έξω και για να μπορεί να χυθεί σε αυτά, και προσθέτουν περισσότερα πράγματα σε για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Βόρειος Τακόμα

Για όσους κινούνται στην πόλη, αυτή είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές ακινήτων στην πόλη για κάποιο λόγο. Μία από τις ωραιότερες περιοχές της πόλης, το Βόρειο Τάκομα είναι πλουσιότερη από τις περισσότερες άλλες περιοχές της πόλης εκτός από τη βορειοανατολική. Το North End διαθέτει υπέροχα παλιά βικτοριανά σπίτια (περπατήστε κατά μήκος της λεωφόρου Yakima μεταξύ Βορράς 3ης και Βόρειας 12ης για να δείτε μερικά από τα καλύτερα) καθώς και μικρότερες, πιο οικονομικές κατοικίες. εκπληκτική θέα στο νερό. και περιοχές όπως η περιοχή Proctor, που βοηθούν να ζεις εδώ τόσο ευχάριστα.

Ένα άλλο perk είναι η εγγύτητά του στο κέντρο της πόλης και στο Central Tacoma.

Νότιο Τακόμα

Το South Tacoma είναι ελκυστικό για την κεντρική του θέση, την εύκολη πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομο και οικονομικά προσιτά σπίτια. Υπάρχουν πολλά μέρη για να ψωνίσετε και να βγείτε έξω για να φάτε εδώ, επειδή Tacoma Mall βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της πόλης, όπως όλες οι επιχειρήσεις που έχουν σκάσει γύρω από το εμπορικό κέντρο.

Οι πράσινοι χώροι όπως το Πάρκο Wapato προσθέτουν επίσης κάποια ισορροπία σε αυτό το τμήμα της πόλης. Επισκεφθείτε το Wapato σε μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα ή κάντε μια βόλτα στη λίμνη το φθινόπωρο για να απολαύσετε τα μεταβαλλόμενα χρώματα. Όχι, δεν είναι τόσο πλούσιο όσο το Βόρειο Τάκομα, αλλά υπάρχουν και ορισμένες περιοχές που έχουν παρόμοια αίσθηση με το Βόρειο Τακόμα, έτσι ώστε οι τιμές των ακινήτων να ανεβαίνουν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν σε αυτό το τμήμα της πόλης.

Κεντρικό Τακόμα

Το Central Tacoma είναι μια μικρότερη γειτονιά που βρίσκεται ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο Τακόμα. Αυτή η περιοχή έχει μια σειρά από καταστήματα, εστιατόρια και επιχειρήσεις, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό κατοικίες. Πολλές από τις επιχειρήσεις της βρίσκονται στη Νότια 12η οδό και περιλαμβάνουν το Mandolin Sushi και το Steak House, το Flipping Out Burgers και το Uncharted Waters Float Centre.

Ανατολικό Τακόμα

Το Ανατολικό Τακόμα έχει πιο σκληρή φήμη από τα περισσότερα άλλα μέρη του Tacoma, αλλά σταδιακά τραβάει τον εαυτό του. Θα βρείτε νέες εξελίξεις στο σπίτι, πάρκα και ρολόγια εγκλημάτων εδώ, και υπάρχουν τμήματα του East End που είναι εξαιρετικά μέρη για να ζήσουν. Ένα μπόνους για να ζουν σε αυτήν την περιοχή είναι ότι είναι πιο κοντά στο Σιάτλ και να πάρει επάνω I-5 στη Portland Avenue παρακάμπτει μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας Tacoma μετακίνηση.

Δυτικό Τακόμα

Στα χρόνια που πέρασαν, οι περισσότεροι ντόπιοι θεωρούσαν αυτό το τμήμα της πόλης μέρος του Βόρειου Τακόμα, αλλά πιο πρόσφατα, έχει φύγει από το Δυτικό Τακόμα.

Έχει ακόμη και δικό της συμβούλιο γειτονιάς. Το West End του Tacoma βρίσκεται στο δυτικό μισό του Βόρειου Τακόμα και υπάρχουν μερικά υπέροχα παραθαλάσσια σπίτια εδώ ή σπίτια με θέα στη Γέφυρα Narrows. Αυτό το τμήμα της πόλης διαθέτει επίσης μερικά από τα καλύτερα μέρη για περπάτημα και πεζοπορία, όπως το Point Defiance και η Γέφυρα Narrows .

Νέο Τάκομα

Το νέο Tacoma είναι η πιο διαφορετική γειτονιά, καθώς περιλαμβάνει περιοχές όπως η περιοχή του Στάδιο (μικρή επιχειρηματική περιοχή σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές) και η χαμηλότερη λεωφόρος Pacific (στο τέλος του κέντρου του Tacoma) - πολύ διαφορετικά μέρη της πόλης. Δεν υπάρχουν τόσα μέρη για να ζήσουν εδώ, και αυτό που είναι εδώ είναι συχνά δαπανηρό. Υπάρχουν επίσης πολλές επιχειρήσεις και βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού του Tacoma.

Βορειοανατολικά του Τακόμα

Βρίσκεται απέναντι από το νερό στην άλλη πλευρά του λιμανιού, το βορειοανατολικό Tacoma είναι μόλις μέρος του Tacoma εκτός από το όνομα.

Μπορεί να χρειαστεί έως και μία ώρα για να φτάσετε σε μέρη αυτής της γειτονιάς από τα περισσότερα Tacoma. Ωστόσο, αν θέλετε να ζήσετε στην περιοχή Tacoma και όχι όμως στην περιοχή Tacoma, εξετάστε το βορειοανατολικό τμήμα. Η πρόσβαση στο αυτοκινητόδρομο εδώ παρακάμπτει το φράγμα Tacoma Dome, οι όψεις νερού είναι άφθονα και αυτό το τμήμα της πόλης είναι ήσυχο και ήσυχο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα παιδιά έχουν ως επί το πλείστον μεγάλη διαδρομή με το λεωφορείο προς την Τακόμα και δεν υπάρχει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα στη γειτονιά, οπότε είτε θα οδηγείτε στην Federal Way ή στο υπόλοιπο Tacoma για να ψωνίσετε.

Τα μοντέρνα διαμερίσματα του Tacoma

Μέσα στις γειτονιές του Tacoma υπάρχουν αρκετές συνοικίες με μοναδικά δικά τους δώρα. Αν και δεν είναι όλες οι συνοικίες τόσο δημοφιλείς, μερικές από τις πιο γνωστές περιλαμβάνουν αυτές.

6η Λεωφόρο

Η 6η Λεωφόρος διακρίνει το Βόρειο και το Νότιο Τακόμα και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρείτε νυχτερινή ζωή, εστιατόρια και πολλά πράγματα διασκέδασης που πρέπει να κάνετε. Παρόλο που στο κέντρο της πόλης Tacoma υπάρχουν μερικά ωραία κλαμπ και εστιατόρια, η 6η Λεωφόρος είναι πιο χαλαρή και φιλική προς τους περιπατητές, αν θέλετε να πάτε στο μπαρ. Είναι επίσης το κέντρο της σκηνής πρωινού του Tacoma με επιλογές που ποικίλουν από το Original Pancake House έως τις τοπικές αρθρώσεις όπως το Dirty Oscar's Annex και το Old Milwaukee Cafe.

Κέντρο

Το Downtown Tacoma είναι το σημείο όπου βρίσκονται πολλά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Η περιοχή του θεάτρου επικεντρώνεται γύρω από το South 9th και το Broadway. Τα μουσεία του Tacoma συγκεντρώνονται γύρω από τον 17ο και τον Ειρηνικό. Στο μεταξύ, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα εστιατορίων από το τετράγωνο El Gaucho και το Pacific Grill έως τα τοπία teriyaki. Ιδιαίτερα κοντά στα θέατρα, θα βρείτε επίσης μπαρ και εστιατόρια που μένουν ανοικτά αργά.

Περιφέρεια Proctor

Βρίσκεται στο Βόρειο Tacoma, ο Proctor δεν είναι μεγάλος (αλλά αυξάνεται), αλλά συσκευάζεται πολύ σε ένα μικρό χώρο. Τοποθετημένο στο North 26th και Proctor, η περιοχή περιλαμβάνει καταστήματα και εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, το ιστορικό θέατρο Blue Mouse και πολλά άλλα. Πιο πρόσφατα, ο σταθμός Proctor έφερε Peaks and Pints, Top Donuts και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας λόγος για αυτό είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές για να ζήσετε μέσα. Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την καθημερινή ζωή μέσα σε αυτή την περιοχή.

Στατιστική περιοχή

Μικρή, αλλά παντού τρομερή, η περιοχή του Στάδιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσεις ή να ξεφύγεις. Τα δροσερά εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα όπως το Hub, ο Harvester, τα βιβλία King's και το Public House του Doyle βρίσκονται όλα κοντά. Η γειτονιά είναι walkable και θα πιάσετε peek-a-boo νερό απόψεις γύρω από κάθε γωνιά. Τι δεν αγαπάς;

Παλαιά πόλη

Η παλιά πόλη βρίσκεται στο Βόρειο Τακόμα, κοντά στην προκυμαία. Είναι μικρό αλλά έχει το εστιατόριο The Spar, ένα Starbucks και μερικές τοπικές επιχειρήσεις. Η Παλιά Πόλη φιλοξενεί επίσης κάθε μέρα ένα φεστιβάλ μπλουζ που είναι πάντα ένα χτύπημα.

Περιμετρικά Πόλεις και Πόλεις

Puyallup

Το Puyallup είναι ο πιο γειτονικός γείτονας του Tacoma. Παρόλο που εξακολουθεί να έχει εξοχικές κατοικίες και προϊόντα που μεγαλώνουν καλά στη σκιά του Mount Rainier, αυτή η περιοχή έχει επίσης αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία. Οι προγραμματισμένοι αναπτυξιακοί χώροι, όπως το Gem Heights και το Silver Creek είναι εξαιρετικά μέρη για να δούμε αν θέλετε φθηνότερη ακίνητη περιουσία από την Tacoma καθώς και μεγαλύτερα σπίτια. Μαζί με την έκρηξη των ακινήτων στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήρθε μια μεγάλη ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου, έτσι ώστε οι κάτοικοι θα βρουν σχεδόν κάθε αλυσίδα που μπορεί να φανταστεί κάπου στη λεωφόρο Meridian.

Gig Harbor

Το Gig Harbor είναι απέναντι από τη Γέφυρα Narrows από το Tacoma. Είναι ένα ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριό που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνει αρκετά λιανικά προϊόντα που οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να διασχίσουν τη γέφυρα για να ψωνίσουν ή να δειπνήσουν αν δεν θέλουν πραγματικά (αλλά με διόδια στη γέφυρα, πρέπει πραγματικά να θέλετε ). Η περιήγηση στο λιμάνι ή η περιπλάνηση στο Gallery Row είναι μερικοί τρόποι για να απολαύσετε αυτό που μπορεί να προσφέρει αυτή η πόλη.

Λέικγουντ

Lakewood είναι μια ευρύχωρη κατοικημένη πόλη νότια του Tacoma. Εκεί βρίσκεται το Lakewood Towne Centre, καθώς και η αμερικανική λίμνη. Ζώντας, εργάζεστε ή παίζετε εδώ, είναι όλα δυνατά σε αυτή την διαφορετική πόλη που είναι δημοφιλής σε όσους ζουν ή εργάζονται στην Κοινή Βάση Lewis-McChord για την εγγύτητά της με τη βάση.

Πανεπιστημιακή θέση

Το Πανεπιστήμιο Place (γνωστό ως "UP" για συντομία) είναι ως επί το πλείστον οικιστικό, αλλά έχει μερικές εξαιρετικές θέσεις για να περπατήσετε, όπως η Titlow Beach και το γήπεδο γκολφ Chambers Creek (το σπίτι του 2015 US Open). Για όσους αγοράζουν ένα σπίτι, το UP είναι λίγο πιο ακριβό από τα περισσότερα μέρη του Tacoma και πολλά από τα σπίτια χρονολογούνται στα μέσα της δεκαετίας του 1900. Οι γειτονιές είναι τακτοποιημένες και η πόλη είναι γνωστή για την ισχυρή σχολική συνοικία της.