Πού να ζήσετε και να εργαστείτε στο Tacoma

Οι καλύτερες γειτονιές στο Tacoma μπορούν να εξαρτηθούν από αυτό που αναζητάτε ως κάτοικος αυτής της μεσαίας πόλης - είτε αναζητάτε αξιοθέατα είτε ένα μέρος για να ζήσετε. Ορισμένες περιοχές είναι σίγουρα ασφαλέστερες και πιο αισθητικά ευχάριστες από άλλες. Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην επιλογή των τμημάτων της Tacoma για να ζήσουν, αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στην ασφάλεια, το κόστος ζωής, την ελκυστικότητα και τα κοντινά πράγματα που πρέπει να κάνετε .

Γειτονιές με πολλά πράγματα να κάνουμε

Εάν αυτό που θέλετε είναι να κάνετε πράγματα κοντά, τότε υπάρχουν μερικές σαφείς επιλογές. Όλο το North Tacoma σας φέρνει κοντά στο υπέροχο Waterfront, αν απολαύσετε γραφικές βόλτες. Το North Tacoma είναι επίσης κοντά στο κέντρο της πόλης, στην Παλιά Πόλη και στην 6η Λεωφόρο, όπου θα βρείτε τόπους εστιατορίων, μπαρ και καταστήματα.

Η γειτονιά της Παλιάς Πόλης είναι μικρή, αλλά έχει χαριτωμένα καφετέριες και εστιατόρια για να πάει κανείς, καθώς και πολύ κοντά στο Waterfront. Τόσο το Βόρειο Τάκομα όσο και η παλιά πόλη δεν έχουν σημαντικά αξιοθέατα, αλλά έχουν πολλά εστιατόρια και καταστήματα που μπαίνουν σε γειτονιές και διαθέτουν άφθονα ποδήλατα και πεζοδρόμια.

Η μακρύτερη γειτονιά για τα αξιοθέατα είναι το κέντρο του Tacoma . Αυτή η περιοχή διαθέτει το Μουσείο Τέχνης Tacoma , το Μουσείο Γυαλιού, τη Γέφυρα του Γυαλιού, τα θέατρα και πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, όλα σε μια σχετικά μικρή περιοχή. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο Tacoma, το κέντρο της πόλης δεν έχει άνετες γειτονιές, αλλά υπάρχουν και πολλά condos (συχνά πολυτελή καταλύματα και συχνά περιορίζονται σε στούντιο, ένα υπνοδωμάτιο και περιστασιακά δύο υπνοδωμάτια) εδώ αν θέλετε να ζήσετε κοντά σε όλα δράση.

Η περιοχή του Στάδιο είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και έχει κάποια παλαιότερη κατοικία και περισσότερα κτίρια condo, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο ακριβά condos στην πόλη.

Καλύτερες γειτονιές για ασφάλεια

Τα ποσοστά εγκληματικότητας του Tacoma είναι λίγο υψηλότερα από τον μέσο όρο για τις πόλεις και τις πόλεις της Ουάσιγκτον συνολικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει θύμα στους δρόμους ή ακόμη και να αισθάνεστε ανασφαλείς όταν είστε εκτός δρόμου.

Παρά την σχεδόν σταθερή πλήξη προσβολών από τους Σιάτλαιτους, το Tacoma είναι μια όμορφη πόλη με πολλές ασφαλείς περιοχές.

Στατιστικά, οι ασφαλέστερες περιοχές της Τακόμα για να ζήσουν βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης. Οι συνοικίες του Βόρειου Τακόμα, όπως η Παλιά Πόλη , η Περιοχή Στάδιο και το Βόρειο Τακόμα γενικά, αισθάνονται σαν μια εντελώς διαφορετική πόλη από πολλές περιοχές του South Tacoma ή της East Side. Το University Place, το Fircrest και το βορειοανατολικό Tacoma (περιοχή του Brown's Point) είναι ιδιαίτερα ασφαλέστερα από ό, τι τα περισσότερα Tacoma.

Ώρες μετακίνησης

Εάν επιθυμείτε μια σύντομη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης Tacoma, η καλύτερη διαβίωση σε αυτήν την περιοχή είναι καλύτερο. Το Βόρειο Τακόμα, η Στάδιο, το κέντρο της πόλης και το Ανατολικό Τακόμα είναι πλησιέστερα.

Για την καλύτερη πρόσβαση στο I-5 στο Σιάτλ, το East Tacoma είναι το καλύτερο, καθώς η πλησιέστερη έξοδος του αυτοκινητόδρομου προς το Σιάτλ βρίσκεται στην λεωφόρο Portland. Ωστόσο, το East Tacoma εξακολουθεί να τραβάει τον εαυτό του από τα bootstraps και τα μέρη του αισθάνονται ασφαλείς και ζεστές και άλλα μέρη είναι ακόμα πιο σκληρή. Ωστόσο, θα βρείτε επίσης εξαιρετικά προσιτή ακίνητη περιουσία σε αυτή την πλευρά της πόλης και να πάρετε περισσότερο κτύπημα για το buck σας. Το North Tacoma και το κέντρο της πόλης προσφέρουν αξιοπρεπή γρήγορη πρόσβαση στο I-5 μέσω του 705.

Εάν χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση στο I-5 και θέλετε να ζήσετε στο Tacoma χωρίς να είστε πραγματικά μέρος του Tacoma καθόλου, το Northeast Tacoma είναι ιδανικό καθώς απέχει περίπου μισή ώρα από εκεί για να φτάσετε στην Tacoma.

Φθηνότερα μέρη για να ζήσουν

Όπως ίσως υποθέσετε, οι καλύτερες γειτονιές του Tacoma δεν συμβαδίζουν συνήθως με τις φτηνότερες τιμές των ακινήτων. Το Βόρειο Τάκομα, η Παλιά Πόλη και το Πανεπιστήμιο, όλα έχουν πιο ακριβές τιμές στο σπίτι σε γενικές γραμμές από την Ανατολή, την Κεντρική και τη Νότια Τακόμα. Η μόνη πραγματική πρόκληση σε αυτό το μοτίβο είναι ότι το κέντρο της πόλης Tacoma είναι ένα από τα λιγότερο ασφαλή μέρη στατιστικά (αν και, είναι απολύτως καλά αν είστε εδώ αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της ημέρας), αλλά τα condos στο κέντρο της πόλης είναι αρκετά ακριβό.

Ανατολή, Κεντρική και Νότια Τακόμα προσφέρουν μια καλή ισορροπία οικονομικής προσιτότητας. Περιοχές όπως το Puyallup, η επόμενη πόλη από το Tacoma, προσφέρουν εξαιρετικές προσφορές για τη στέγαση, αλλά όχι στα όρια της πόλης Tacoma. Το Puyallup, ωστόσο, έχει πολλές υπέροχες γειτονιές κοντά στο σταθμό του Sounder, καθώς και καλή πρόσβαση στο αυτοκινητόδρομο μέσω του 167.

Γειτονικές κοινότητες

Το Tacoma περιβάλλεται από άλλες κοινότητες που αξίζουν τον έλεγχο, ειδικά εάν αναζητάτε οικονομικά προσιτή στέγαση. Το Parkland και το Spanaway είναι μακρύτερα έξω από την πόλη και μπορεί να αισθάνονται λίγο τραχύ γύρω από τις άκρες σε μέρη, αλλά θα βρείτε μεγάλες συμφωνίες στέγασης σε αυτά τα μέρη της πόλης. Αν θέλετε να είστε κοντά στο Puyallup, το Lakewood, το JBLM ή το Pacific Lutheran University, οι περιοχές αυτές είναι επίσης ωραία στοιχήματα. Εάν εργάζεστε στο κέντρο του Tacoma ή χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση στο I-5, δεν είναι ιδανικές.

Το Lakewood και το Puyallup είναι δύο κοντινές πόλεις στα απέναντι άκρα του μικρού αυτοκινητόδρομου 512. Λίμνηγουντ είναι εθνικά ποικιλόμορφη και σας βάζει σε άμεση γειτνίαση με την Κορέα πόλη Tacoma στο South Tacoma Way (τα μπακάλικα Pal-do και Boo Han είναι εξαιρετική αν απολαμβάνετε ασιατικό φαγητό), καθώς και JBLM, αλλά οι γειτονιές μπορεί να κυμαίνονται από πολύ νωρίς σε πολύ τρέχει κάτω.

Το Puyallup είναι το παροιμιώδες προάστιο που άνθισε κατά τη διάρκεια της κορυφαίας στέγασης στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές μεγάλες γειτονιές και πολλά μεγαλύτερα σπίτια (που ίσως να μην βρείτε στο Βόρειο Τακόμα ή σε άλλες γειτονιές της Τακόμα). Υπάρχουν επίσης πολλές γειτονιές που χτίστηκαν στη δεκαετία του 1980 και του '90 που είναι μεγάλα στοιχήματα σε όλο τον κόσμο.