Η τελευταία θέση στον κόσμο που θα περίμενε κανείς να δει το χιόνι

Παρουσιάζοντας την πόλη χιονιού της Μπανγκόκ

Εάν έχετε πάει ποτέ στη Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου, η ακόλουθη συζήτηση ίσως σας φαίνεται γνωστή.

"Έχουμε ρεκόρ κρύου θερμοκρασίας αυτό το μήνα", μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, καθώς τραβάει το σάλι του πάνω από τους ώμους.

Ένας άλλος, φορώντας ένα πραγματικό χειμωνιάτικο παλτό, επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό. "Ελπίζω ότι θα γίνει ακόμα πιο κρύο, ώστε να μπορώ να βγάλω την υπόλοιπη χειμερινή ντουλάπα μου!"

Η επίσημη θερμοκρασία;

Πιθανώς γύρω στους 55ºF.

Το παράξενο χαρακτηριστικό αυτής της θερμοκρασίας χαρακτηρίζεται ως «κρύο» παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι κάθε ταϊλανδέζικο πρόσωπο που συναντάτε είναι ενθουσιασμένοι όταν οι θερμοκρασίες βυθίζονται σε αυτό το χαμηλό, κάτι που συμβαίνει μόνο λίγες μέρες κάθε δυο χρόνια στην Μπανγκόκ, αν οι κάτοικοι είναι τυχεροί.

Σύμφωνα με πολλούς Θάιους, ο χειμώνας είναι η απόλυτη εξωτική εμπειρία - κάποιοι θα είχαν το μήνα του μέλιτος στο Βόρειο Πόλο, αν μπορούσαν.

Όπως αποδεικνύεται, ίσως να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν μέχρι τώρα για να επιτύχουν την επιδιόρθωσή τους, χάρη στην Snow Town Bangkok.

Τι είναι το Snow Town Μπανγκόκ;

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, το Snow Town Bangkok είναι ένα μέρος στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, όπου μπορείτε να πάτε και να δείτε χιόνι. Όπως δείχνει η λογική, το Snow Town της Μπανγκόκ είναι ένα εσωτερικό, ψυγμένο περιβάλλον και το χιόνι είναι τεχνητό, αν και είναι αρκετά υψηλής ποιότητας που μπορεί προσωρινά να ξεχάσετε ότι είστε διακοπές στη μέση των τροπικών.

Η Χιόνι Χώρα της Μπανγκόκ αντισταθμίζει την αξιοπρέπεια της, ωστόσο, με περίτεχνη.

Αληθινή στο όνομά της, οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη "πόλη" (αν και ψεύτικη), η οποία μοιάζει με αρκετές πόλεις στην Ευρώπη - σύμφωνα με τους σχεδιαστές, υποτίθεται ότι αποτίει φόρο τιμής στη Μπριζ, Βέλγιο. Αληθινή στη θέση της στην Ασία, όπου οι χαρακτήρες και οι "μασκότ" είναι πάντα οργισμένοι, οι επισκέπτες της Snow Town Bangkok μπορούν να συναντηθούν με τον Καμάι, τον τρελό CEO της πόλης.

Οι θερμοκρασίες στο Snow Town Bangkok αιωρούνται γύρω από το πάγωμα, οπότε θα χρειαστεί να συγκεντρωθείτε όταν επισκέπτεστε. Δεν έφερε το παλτό σου στην Μπανγκόκ; Δεν προκαλεί έκπληξη. Τα χειμερινά εργαλεία καιρού είναι διαθέσιμα προς πώληση και προς ενοικίαση όταν μπαίνετε στο πάρκο.

Ή αν βρίσκεστε στην αγορά για ένα καινούργιο σακάκι ή παλτό ούτως ή άλλως, κατευθυνθείτε προς τα περίφημα εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ, όπως το Siam Paragon, το Central World ή το προσιτό Platinum Fashion Mall. Παρόλο που η Μπανγκόκ δεν έχει πραγματικό χειμερινό καιρό εκτός από λίγες μέρες εκτός του χρόνου, θα βρεθείτε έκπληκτοι όχι μόνο από την ποσότητα των διαθέσιμων εργαλείων κρύου καιρού αλλά και από την ποιότητα και πιθανώς από την τιμή.

Πού βρίσκεται η Χιλή της Μπανγκόκ;

Για να φτάσετε στο Snow Town Bangkok, πάρτε το Bangkok SkyTrain (επίσης γνωστό ως "BTS") στο σταθμό Ekkamai, που ειρωνικά είναι όπου επιβιβάζεστε συνήθως στο λεωφορείο για την τροπική, παραθαλάσσια Pattaya. Αντί να κατευθυνθείτε στον Σταθμό Λεωφορείων Ekkamai, θα ακολουθήσετε τις πινακίδες για το εμπορικό κέντρο Gateway Ekkamai, στο οποίο βρίσκεται το Snow Town Bangkok. Εκτός από τα προαναφερθέντα εμπορικά κέντρα, μπορείτε επίσης να ψωνίσετε για τα χειμερινά εργαλεία για το σπίτι σε αυτό το εμπορικό κέντρο, αν αποφασίσετε να μην επωφεληθείτε από τα ενοίκια που διατίθενται αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Snow Town.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Χιλή της Μπανγκόκ;

Η χιονοδρομική πόλη Μπανγκόκ άνοιξε μόνο τον Ιούλιο του 2015, αλλά αποκλείοντας κάποια απρόβλεπτη κατάσταση που αναγκάζει το κλείσιμό της, αναμένεται να παραμείνει σε λειτουργία όλο το χρόνο για πολλά χρόνια.

Από την άποψη των ωρών λειτουργίας, το Snow Town Bangkok είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. - 10 μ.μ. επτά ημέρες την εβδομάδα, γεγονός που σας δίνει αρκετή ευελιξία όσον αφορά το πότε μπορείτε να επισκεφθείτε. Η τιμή εισόδου στο Snow Town Bangkok είναι 200 ​​ταϊλανδικά baht , ή περίπου 6 δολάρια.

Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος χρόνος του χρόνου για να επισκεφθείτε το Snow Town από άλλους, αν και οι παγωμένες θερμοκρασίες του θα αισθάνονται καλύτερα κατά τη διάρκεια της πιο καυτής περιόδου της Μπανγκόκ, η οποία διαρκεί περίπου από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Θα μπορούσατε επίσης εύκολα να πάτε τον Ιανουάριο, όταν οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν τόσο χαμηλές όσο 55ºF, αν και μπορεί να παρατηρήσετε μια εμφανή έλλειψη τουριστών της Ταϊλάνδης, που είναι ήδη αρκετά κρύα έξω.

Αν συμβεί να επισκεφτείτε τη Χιόνι Πόλη μεταξύ περίπου Ιουλίου και Οκτωβρίου, φροντίστε. Η υγρασία και η εξωτερική υγρασία, χάρη στον εποχικό μουσόνιο, μπορεί να κάνει την είσοδο στο ψυχρό περιβάλλον της Snow Town αφόρητη και μάλιστα μπορεί να σας υποστεί και την ασθένεια.