Ιρλανδικές γειτονιές στο Μπρούκλιν

Αν και μειώθηκε, ο δήμος εξακολουθεί να κρατά υπαινιγμούς για μεγάλη ιρλανδική παρουσία

Το Μπρούκλιν στον 21ο αιώνα είναι συνώνυμο με τους hipsters και τους ανερχόμενους επαγγελματίες, με ορισμένους δημοσιογράφους, συγγραφείς και άλλους τύπους τέχνης που ρίχνονται στο μίγμα. Οι φυλλώδεις δρόμοι και οι απόψεις του στον ουρανό είναι μια ποιμαντική ανακούφιση και αντίθετα σημεία στο ψηλό Μανχάταν.

Αλλά το παρελθόν της είναι ένας από τους μετανάστες και η εργατική τάξη. Για πολλά χρόνια, μεγάλο μέρος του νότιου Μπρούκλιν ανήκε στους Ιρλανδούς και τους Ιταλούς.

Το Μπρούκλιν μια φορά καιρό είχε έναν αρκετά μεγάλο ιρλανδικό πληθυσμό και μια μακρά ιστορία επιρροών ιρλανδών πολιτικών. Και οι Ιρλανδοί είχαν μια αξιοσημείωτη επιρροή στον δήμο από τη στιγμή που μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πείνας στην Ιρλανδία, γνωστή και ως ιρλανδικό λιμό της πατάτας, στη δεκαετία του 1840. Η ταινία "Μπρούκλιν," που κυκλοφόρησε το 2016, φωτίζει το Μπρούκλιν από τα μέσα του 20ού αιώνα, όταν οι Ιρλανδοί είχαν ακόμα ισχυρή συνοχή γειτονιάς. Οι δύο γειτονιές στο Μπρούκλιν που εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν την ιρλανδική προέλευση του δήμου είναι το Bay Ridge και οι συνδυασμένες περιοχές Park Slope και Windsor Terrace.

Bay Ridge

Η Μικρή Ιρλανδία του Μπρούκλιν, όπως είναι, είναι πιο ορατή κατά μήκος της Τρίτης Λεωφόρου του Bay Ridge. Πολλές ιρλανδικές παμπ, μερικοί παλιότεροι χρονομετρητές, αλλά κυρίως νέες εγκαταστάσεις, βρίσκονται σε μια έκταση της τρίτης λεωφόρου μεταξύ περίπου 84ου και 95ου δρόμου. Θα βρείτε επίσης ιρλανδικά καταστήματα ειδικών εισαγωγών, ιρλανδικές εφημερίδες και ένα τοπικό St.

Παρέλαση της ημέρας του Πατρικίου σε πλήρη σειρά που αρχίζει και τελειώνει στο Bay Ridge.

Windsor Terrace και Park Slope

Στις δύο γειτονικές γειτονιές του Windsor Terrace και του Park Slope, πολλά παλιά ιρλανδικά μπαρ, κυρίως το γραφικό Farrell's (το οποίο κλείνει μόνο για σημαντικούς θανάτους), εξακολουθούν να χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα σε διάθεση και ντεκόρ.

Για καλύτερα ή χειρότερα, πολλά παλιά ιρλανδικά μπαρ, όπως το Snooky's στην έβδομη λεωφόρο, έχουν φύγει εδώ και πολύ καιρό. Η Windsor Terrace είχε εγκατασταθεί από Ιρλανδούς Καθολικούς και ένα κεντρικό κομμάτι αυτής της γειτονιάς είναι το Bishop Ford High School.

Το Park Slope εξακολουθεί να έχει αρκετή ιρλανδική ενέργεια για να γιορτάσει τη μακρόχρονη τοπική παρέλαση της ημέρας του Πάρκου του Αγίου Πατρικίου μέσα από τη γειτονιά, γεμάτη με παίκτες γκέτας που φορούν κατσίκια.

Δεν είναι τόσο ιρλανδικά πια

Κανένας από αυτούς τους τρεις τομείς - το Bay Ridge, το Windsor Terrace ή το Park Slope - δεν είναι πια μια ομοιογενής ιρλανδική γειτονιά. Μόλις είναι εξαιρετικά ιρλανδικά, το Bay Ridge είναι τώρα μια πολυγλωσσική περιοχή με ένα αρκετά μεγάλο μεταναστευτικό πληθυσμό που είναι πιο πιθανό να επισκεφτεί ένα τζαμί ή κατάστημα halal τροφίμων την Παρασκευή παρά κάτω από ένα Guinness. Και η εξυγίανση έχει διαλυθεί ό, τι είναι ορατά ιρλανδικά για το μεγαλύτερο μέρος του νότιου Μπρούκλιν, συμπεριλαμβανομένου του Park Slope και του Windsor Terrace.

Παρόλα αυτά, πολλοί ηλικιωμένοι Αμερικανοί της ιρλανδικής κληρονομιάς ζουν σε αυτές τις γειτονιές, όπως και ορισμένοι εξέχοντες τοπικοί πολιτικοί της ιρλανδικής καταγωγής. Αν ψάχνετε για ένα "άγγιγμα" των Ιρλανδών "στο Μπρούκλιν, το Bay Ridge, και σε μικρότερο βαθμό, το Windsor Terrace και το Park Slope είναι εκεί που το βρίσκετε πιο πιθανό. Μερικές εκκρεμείς ιρλανδικές παμπ διάσπαρτες σε ολόκληρο τον δήμο σας δίνουν μια ικανοποιητική γεύση της ιρλανδικής κληρονομιάς του Μπρούκλιν (και της αφθονίας των Jameson's, Bushmills και Guinness) για να ζεσταίνουν τα κοκτέιλ της καρδιάς σας.