Μεταφορά αεροδρομίου Μπανγκόκ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ απέχει περίπου 19 μίλια από το κέντρο της Μπανγκόκ. Με το νέο σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου και με λίγες άλλες επιλογές μεταφοράς, είναι γρήγορο και εύκολο να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη ακόμα κι αν ταξιδεύετε σε ώρα αιχμής. Εάν είστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σιδηροδρομική σύνδεση ή ένα ταξί ή λεωφορείο σε ένα βολικό σταθμό μετρό ή Skytrain για το υπόλοιπο της διαδρομής.

Σιδηροδρομική σύνδεση αεροδρομίου

Το Rail Rail Link είναι η φθηνότερη και ταχύτερη διαδρομή από το αεροδρόμιο και στο κέντρο της Μπανγκόκ.

Μπορείτε να επιβιβαστείτε στο τρένο στο υπόγειο του αεροδρομίου. Το γρήγορο τρένο θα σας μεταφέρει απευθείας στο σταθμό Makkasan σε περίπου 15 λεπτά. Από εκεί μπορείτε να πάρετε τη γραμμή City (τοπική γραμμή του Airport Rail Link) δύο στάσεις προς το σταθμό Phayathai, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με το Skytrain.

Ταξί

Τα μετρημένα ταξί είναι ο ευκολότερος τρόπος να βγείτε από το αεροδρόμιο και στο ξενοδοχείο σας. Αφού καθαρίσετε τα έθιμα και τη μετανάστευση, με το κεφάλι κάτω στο πρώτο επίπεδο, θα υπάρχει μια γραμμή ταξί έξω. Θα σταματήσετε σε ένα γραφείο και θα ενημερώσετε τον υπάλληλο τον προορισμό σας και στη συνέχεια αυτός ή αυτή θα σας αναθέσει στον επόμενο διαθέσιμο οδηγό. Μπορούν να σας βοηθήσουν να εξηγήσετε πού πρέπει να πάτε, αν όμως είναι καλύτερο να έχετε τον προορισμό σας γραμμένο στα Ταϊλανδικά (ζητήστε από το ξενοδοχείο ή τον ξενώνα σας να σας στείλουν οδηγίες). Πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 50 μπατ πάνω από τον ναύλο του μετρητή, καθώς και τυχόν διόδια. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μπείτε στην πόλη είναι στην οδό ταχείας κυκλοφορίας, τα διόδια θα σας κοστίζουν επιπλέον 70 baht ή περισσότερα ανάλογα με το πού πηγαίνετε.

Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί είναι ειλικρινείς, αλλά κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας δώσουν ένα κατ 'αποκοπή ποσό για να σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Επιμείνετε στο μετρητή!

Αεροδρόμιο Limo

Οι λιμουζίνες του αεροδρομίου κοστίζουν περίπου 3 φορές την τιμή ενός ταξί, αλλά είναι πολύ άνετες και οι οδηγοί σχεδόν πάντα μιλούν αρκετά αγγλικά για να σας φέρουν εκεί που πρέπει να πάτε χωρίς σύγχυση.

Εάν έχετε πολλούς ανθρώπους ή πράγματα, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα μίνι λεωφορείο του αεροδρομίου. Εάν επιλέξετε να πάτε εκείνη τη διαδρομή, υπάρχουν λιμουζίνες στο αεροδρόμιο στην περιοχή των αποσκευών και μόλις καθαρίσετε τα έθιμα και τη μετανάστευση.

Express Λεωφορεία Αεροδρομίου

Υπάρχουν λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές προς την κεντρική Μπανγκόκ, όπως η οδός Silom, ο δρόμος Khao San Road και η περιοχή Sukhumvit. Τα λεωφορεία τρέχουν από τις 5 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και μπορείτε να πάρετε εισιτήρια (150 μπατ ανά άτομο) στο μετρητή λεωφορείων του αεροδρομίου στο επίπεδο 1 του αεροδρομίου.

Δημόσια λεωφορεία

Τα δημόσια λεωφορεία τρέχουν 24 ώρες την ημέρα από το αεροδρόμιο και κοστίζουν 35 μπατ ανά ταξίδι. Για να πιάσετε ένα, να πάρετε το λεωφορείο από το τερματικό στο κέντρο μεταφοράς. Υπάρχουν 12 διαφορετικές διαδρομές από το Αεροδρόμιο Suvarnabhumi σε διάφορα μέρη της μεγαλύτερης Μπανγκόκ. Υπάρχει επίσης ένα κυβερνητικό λεωφορείο που θα σας μεταφέρει κατευθείαν από το αεροδρόμιο στην Pattaya (για περίπου 130 μπατ).