Από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στο Chiang Mai από την Μπανγκόκ

Με λίγα λόγια, έχετε τρεις επιλογές για να φτάσετε από την Μπανγκόκ στο Τσιάνγκ Μάι : λεωφορείο, τρένο ή πτήση.

Η επιλογή του καλύτερου τρόπου μεταφοράς εξαρτάται από τη σχέση χρόνου-προϋπολογισμού και την ανοχή σας για δυσφορία. Υπάρχουν περίπου 400 μίλια για να καλύψετε μεταξύ Μπανγκόκ και Τσιάνγκ Μάι.

Πτήσεις από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι διαρκούν λίγες μόνο ώρες. Μειώνουν αποτελεσματικά 12+ ώρες μεταφοράς σε περίπου 2,5 ώρες, υποθέτοντας ότι φτάνετε μια ώρα πριν την πτήση σας.

Επιπλέον, είναι λίγο πιο ακριβά από ό, τι συμβαίνει στην ξηρά.

Αλλά η διασταύρωση στον ουρανό στα 500 μίλια την ώρα είναι ένας εγγυημένος τρόπος να μην βλέπεις τίποτα από τη χώρα στην πορεία.

Πηγαίνοντας πέρα ​​από το έδαφος απαιτεί είτε μια ολόκληρη ημέρα ή μια μέρα στην άλλη είτε με λεωφορείο είτε με τρένο. Σε βάρος του καλού ύπνου, τα λεωφορεία είναι η πιο οικονομική επιλογή - υποθέτοντας ότι δεν θα ληστέψετε ο συνοδός, όπως κάνουν όσοι κάνουν backpackers.

Υπάρχει και άλλη επιλογή: Εάν η διαδρομή σας επιτρέπει την επιβράδυνση, το ταξίδι με το τρένο παρέχει πάντα μια πιο αξέχαστη εμπειρία και μειώνει το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα.

Πτήσεις από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι

Τα χέρια κάτω, η πτήση είναι ο ταχύτερος τρόπος για να Chiang Mai. Ίσως και η πιο άνετη. Ακόμα κι αν το κάθισμά σας θέτει σε ένα εφιαλτικό σενάριο, θα πρέπει να το υπομείνετε μόνο για 90 λεπτά. Λαμβάνοντας το λεωφορείο αρκετά καλά εγγυάται 12 ώρες οργισμένου εφιάλτη.

Με μεγάλο ανταγωνισμό, τα αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι (κωδικός αεροδρομίου: CNX) είναι πολύ προσιτά.

Οι αερομεταφορείς του προϋπολογισμού προσφέρουν έναν περιορισμένο αριθμό ναύλων "promo" μερικές φορές τόσο φτηνές όπως και τα 25 δολάρια ΗΠΑ. Αυτοί οι τύποι εισιτηρίων συνήθως δεν περιλαμβάνουν τέλη αποσκευών ή οφέλη πέρα ​​από μια ζώνη ασφαλείας.

Παρόλο που τα εισιτήρια θα είναι πιθανότατα διαθέσιμα την ημέρα πριν από την πτήση, η κράτηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας ή δύο μπροστά θα μπορούσε να επιτύχει καλύτερη συμφωνία εάν σκοπεύετε να ελέγξετε τις τσάντες.

Η πτήση προς Τσιάνγκ Μάι διαρκεί λιγότερο από 90 λεπτά. Οι Bangkok Airways και Thai Airways λειτουργούν από το νεότερο αεροδρόμιο Suvarnabhumi (κωδικός αεροδρομίου: BKK) στην Μπανγκόκ. Οι αερομεταφορείς προϋπολογισμού όπως η Nok Air και η Thai AirAsia εκτελούν εσωτερικές πτήσεις από το παλαιότερο αεροδρόμιο Don Mueang (κωδικός αεροδρομίου: DMK).

Τα δύο αεροδρόμια στην Μπανγκόκ απέχουν περίπου 40 λεπτά - σιγουρευτείτε ότι πηγαίνετε στο σωστό!

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Mai απέχει μόλις τέσσερα μίλια νοτιοδυτικά από την Πύλη Tapae, την είσοδο στην Παλιά Πόλη και αναμφισβήτητα το επίκεντρο της τουριστικής περιοχής. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο του Chiang Mai στην τάφρο της Παλιάς Πόλης θα διαρκέσει λιγότερο από μισή ώρα, ανάλογα με την κυκλοφορία στην πόλη.

Σημείωση: Η Airfare αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια των δύο μεγαλύτερων εκδηλώσεων του Chiang Mai: Songkran (Ταϊλανδικό Νέο Έτος) και Loi Krathong / Yi Peng (φεστιβάλ φανάρι).

Το λεωφορείο από την οδό Khao San προς το Τσιάνγκ Μάι

Αν η πτήση είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να φτάσετε στο Τσιάνγκ Μάι, το λεωφορείο είναι το λιγότερο. Παρόλο που τα λεωφορεία μπορεί να καλύπτουν την απόσταση ελαφρώς ταχύτερα και με λιγότερες στάσεις από το τρένο, η ικανοποίηση του ταξιδιού για ύπνο δεν περιλαμβάνεται στη φτηνή τιμή του εισιτηρίου.

Τα φθηνότερα λεωφορεία αναχωρούν από το Khao San Road , την περίφημη καρδιά της Μπανγκόκ του backpacker Banana Pancake Trail .

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν το λεωφορείο διανυκτέρευσης για να εξοικονομήσουν μια διανυκτέρευση και μια ημέρα ταξιδιού.

Τα λεωφορεία από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι μπορούν να κρατηθούν μέσω του γραφείου διαμονής σας ή από ένα από τα πολλά ταξιδιωτικά γραφεία που διασκορπίζονται κατά μήκος του δρόμου Khao San Road και του Soi Rambuttri. Η τιμολόγηση δεν καθορίζεται πάντα. ζητήστε σε πολλά μέρη να βρουν την καλύτερη προσφορά.

Θα πρέπει να κλείσετε το εισιτήριό σας τουλάχιστον μία ημέρα πριν προγραμματίσετε να φύγετε. Η εταιρεία λεωφορείων θα στείλει εκπρόσωπο με τα πόδια για να σας παραλάβει στο ξενώνα σας. Να είστε έτοιμοι λίγα λεπτά νωρίτερα. συχνά εμφανίζονται 15 λεπτά νωρίτερα ή αργά. Να είστε έτοιμοι να περπατήσετε το μήκος του δρόμου Khao San - πιθανώς σε ένα γρήγορο βήμα - καθώς συλλέγονται και άλλοι επιβάτες. Θα συγκεντρωθείτε ως ομάδα και στη συνέχεια θα επιβιβαστείτε στο λεωφορείο ακριβώς στον κεντρικό δρόμο. δεν είναι απαραίτητη η διαδρομή σε σταθμό.

Τα τουριστικά λεωφορεία μεταξύ Μπανγκόκ και Τσιάνγκ Μάι συχνά σταματούν σε ένα προκαθορισμένο ξενοδοχείο επειδή λαμβάνουν προμήθεια όταν οι επιβάτες αποφασίσουν να μείνουν εκεί.

Φτάνοντας νωρίς το πρωί στη μέση του θαυμαστικού λαβυρίνθου της Παλιάς Πόλης του Τσιάνγκ Μάι προσελκύει πολλούς επιβάτες για να αρπάξουν το πρώτο διαθέσιμο ξενοδοχείο. Δεν είναι η καλύτερη προσφορά! Δεν είστε αποφασισμένοι να μείνετε εκεί και συχνά βρίσκετε μια καλύτερη διαπραγμάτευση εάν περπατάτε μακριά για να βρείτε το δικό σας κατάλυμα.

Προειδοποίηση: Η κλοπή των φθηνότερων ολονυκτίων λεωφορείων από την οδό Khao San Road στο Τσιάνγκ Μάι υπήρξε σοβαρό πρόβλημα για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο βοηθός του οδηγού αναρριχάται στο κράτημα των αποσκευών ενώ το λεωφορείο εξακολουθεί να κινείται. Στη συνέχεια, αφαιρεί διακριτικά τα επιλεγμένα στοιχεία από κάθε τσάντα. Κρατήστε όλα τα τιμαλφή μαζί σας στο λεωφορείο! Μην νομίζετε ότι μόνο τα χρήματα ή τα ηλεκτρονικά είναι στόχοι: έχουν γίνει γνωστό ότι κλέβουν ξυράφια, φορτιστές, φακούς και ανεκτίμητα αντηλιακά.

Deluxe Λεωφορεία από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι

Εκτός από τα τουριστικά προσανατολισμένα λεωφορεία που αναχωρούν από το Khao San Road, τα πολυτελή λεωφορεία από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι φεύγουν από το σταθμό λεωφορείων βορειοανατολικού (Mo Chit). Μπορείτε να φτάσετε στο τερματικό σταθμό λεωφορείων με το BTS Skytrain.

Αυτά τα λεωφορεία χρησιμοποιούνται συχνότερα από ντόπιους και όχι από τουρίστες. Θα λαμβάνετε συχνά καλύτερη θεραπεία, σνακ και νερό. Η ταινία που εμφανίζεται πιθανότατα θα είναι στα Ταϊλανδικά χωρίς αγγλικούς υπότιτλους, αλλά η οδήγηση τείνει να είναι πιο πολιτικά και η ξεκούραση είναι ευκολότερη.

Παρόλο που τα ταξιδιωτικά πρακτορεία θα πουλήσουν εισιτήρια για πολυτελή λεωφορεία, κάποιοι ανέντιμοι πράκτορες είναι γνωστοί ότι πωλούν πολυτελή εισιτήρια και στη συνέχεια βάζουν τους επιβάτες στο κανονικό παλιό τουριστικό λεωφορείο. Για να είστε σίγουροι, πάρτε το BTS Skytrain στο σταθμό Mo Chit, στη συνέχεια περπατήστε ή ταξί το υπόλοιπο της απόστασης μέχρι το τερματικό σταθμό των λεωφορείων για να κάνετε κράτηση μόνοι σας.

Εάν αγοράσετε το εισιτήριο μέσω πράκτορα, το λεωφορείο πρέπει να αποχωρήσει από σταθμό, διαφορετικά έχετε εξαπατηθεί.

Σχεδόν κάθε λεωφορείο, συμπεριλαμβανομένων των φθηνότερων τουριστικών λεωφορείων, ισχυρίζεται ότι είναι "VIP", ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Μην πληρώνετε ποτέ περισσότερα για λεωφορείο "VIP" ή αναβάθμιση.

Τα λεωφορεία Deluxe φθάνουν στο σταθμό λεωφορείων Arcade στο Chiang Mai. η μεταφορά σας θα σας περιμένει στο ξενοδοχείο σας.

Πάρτε το τρένο από την Μπανγκόκ στο Τσιάνγκ Μάι

Οι διανυκτερεύσεις στο Τσιάνγκ Μάι διαρκούν ελαφρώς περισσότερο από τα λεωφορεία διάρκειας μίας ημέρας, όμως είναι γραφικά, ενδιαφέροντα και ευχάριστα. Όπως ο διάσημος συγγραφέας ταξιδιών Paul Theroux φημίζεται, το ταξίδι με τρένο παρέχει μια μοναδική κορυφή πίσω από την πολιτιστική αυλαία.

Τα τραίνα δεύτερης κατηγορίας παρέχουν ένα μικρό κουκέτα με κουρτίνα ιδιωτικότητας. Η ομαλή βόλτα και η ρυθμική νάρκη είναι πολύ πιο ευνοϊκή για τον ύπνο από το λεωφορείο. Τα τρένα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να απολαύσετε το τοπίο της υπαίθρου της Ταϊλάνδης.

Τα τρένα φτάνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό Chiang Mai στο Charoen Mueang, ανατολικά της Παλιάς Πόλης. Πολλοί οδηγοί θα περιμένουν έξω για να σας μεταφέρουν από το σταθμό στο ξενοδοχείο σας.

Παρόλο που τα τρένα μπορούν να κρατηθούν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, πολλοί πράκτορες μπορεί να προσπαθήσουν να σας μιλήσουν στο overnight tour bus, έτσι ώστε κάποιος από την εταιρεία να μην χρειαστεί να αγοράσει το εισιτήριό σας στο σταθμό. Προαιρετικά, μπορείτε να πάρετε ένα tuk-tuk ή γρήγορο ταξί για μοτοσικλέτα για να αγοράσετε δωρεάν την προμήθεια εισιτηρίου στον σταθμό μόνοι σας.

Προσπαθήστε να κλείσετε το εισιτήριο τρένου λίγες μέρες νωρίτερα για τις περισσότερες επιλογές. Αν περιμένετε μέχρι την προηγούμενη ημέρα, ενδέχεται να μην πάρετε την τάξη αυτοκινήτου που προτιμάτε.

Συμμετέχοντες πωλούν τρόφιμα και ποτά σε μια φουσκωμένη τιμή, αλλά θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι εάν πάρετε πολλά σνακ και νερό μαζί σας.

Περισσότερα για να φτάσετε από την Μπανγκόκ στο Τσιάνγκ Μάι

Οι μεταφορές προς το Τσιάνγκ Μάι, ιδιαίτερα τα λεωφορεία και τα τρένα, γεμίζουν γρήγορα όταν βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα φεστιβάλ. Οι δημοφιλείς διακοπές στην Ταϊλάνδη , όπως το Loi Krathong και το Songkran, θα καλύψουν κυριολεκτικά τις περισσότερες επιλογές μεταφοράς προς το Chiang Mai μία εβδομάδα ή περισσότερες εκ των προτέρων.

Καθώς πλησιάζει η πανσέληνος κάθε μήνα, η μεταφορά νότια προς Μπανγκόκ και μετά προς το νησί Koh Phangan μπορεί να γίνει πολύ πιο απασχολημένη. Χιλιάδες ταξιδιώτες κατευθύνονται στο μηνιαίο πάρτι Full Moon στο Haad Rin στο Koh Phangan .

Όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από το Τσιάνγκ Μάι, οι επιλογές μεταφοράς από το Τσιάνγκ Μάι προς την Μπανγκόκ είναι αρκετά ίδιες!