Γύρω από την Ταϊλάνδη

Top επιλογές για μεταφορές στην Ταϊλάνδη

Η ταυτοποίηση στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά εύκολη, χάρη στην εξαιρετική τουριστική υποδομή και τον μεγάλο όγκο των ταξιδιωτών. Αλλά δεν είναι όλες οι επιλογές μεταφοράς ίσες όταν πρόκειται για τιμή και ταλαιπωρία.

Tuk-Tuk

Η οδήγηση σε ένα tuk-tuk είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε στην Ταϊλάνδη. Ακούγοντας τον γρήγορο οδηγό σας και το πιπίλισμα των καυσαερίων είναι όλα μέρος της εμπειρίας.

Αλλά αν πραγματικά πρέπει να μετακινηθείτε άνετα, μπορείτε να πάρετε ένα μετρημένο ταξί για περίπου την ίδια τιμή - ή λιγότερο!

Οι οδηγοί Tuk-tuk στην Ταϊλάνδη είναι διάσημοι για τις απάτες τους. Θα πρέπει να διαπραγματευτείτε το εισιτήριό σας πριν μπείτε μέσα, και ποτέ δεν συμφωνείτε να σταματήσετε στα καταστήματα που ο οδηγός σας συνιστά στην πορεία.

Ταξί

Τα ταξί στην Ταϊλάνδη είναι συχνά φθηνότερα και πιο άνετα από ό, τι πηγαίνει από tuk-tuk, υποθέτοντας ότι εξασφαλίζετε ότι ο οδηγός χρησιμοποιεί το μετρητή. Ακριβώς επειδή η πινακίδα στην κορυφή αναφέρει ότι «ο μετρητής ταξί» δεν εγγυάται ότι ο οδηγός θα χρησιμοποιήσει το μετρητή.

Πριν φτάσετε σε ένα ταξί, βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιηθεί ο μετρητής. Εάν ένας οδηγός αρνείται - και μπορεί, ειδικά κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, να συνεχίσει να χτυπάει τα ταξί μέχρι να βρείτε έναν έντιμο οδηγό. Θα χρειαστεί να καταβάλλετε επιπλέον χρέωση όταν χρησιμοποιείτε κουπόνια από το αεροδρόμιο. Θα αναμένετε επίσης να πληρώσετε τυχόν διόδια που συναντήσατε.

Μοτοσικλέτα ταξί

Ενώ μερικοί κακοποιοί μπορούν να σας προσφέρουν μια βόλτα στη μοτοσικλέτα τους, οι επίσημοι οδηγοί ταξί της μοτοσικλέτας στην Ταϊλάνδη πρέπει να φορούν ένα χρωματιστό γιλέκο. Θα χρειαστεί να διαπραγματευτείτε το εισιτήριό σας προτού προχωρήσετε και, στη συνέχεια, κρατήστε το σφιχτό - η λήψη ενός ταξί μιας μοτοσικλέτας σε πολυάσχολες πόλεις μπορεί να είναι μια εμπειρία τριχόπτωσης!

Σημείωση: Ο οδηγός σας θα φορέσει πιθανώς το μόνο διαθέσιμο κράνος. Η ασφάλιση ταξιδιού σπάνια καλύπτει ατυχήματα που συμβαίνουν σε μοτοσυκλέτες.

Τρένα στην Ταϊλάνδη

Ταξιδεύοντας με τρένο στην Ταϊλάνδη μπορεί να είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, ιδιαίτερα σε σύντομες, γραφικές εκδηλώσεις, όπως το τέντωμα μεταξύ Μπανγκόκ και Ayutthaya. Σε αντίθεση με τα λεωφορεία μακρινών αποστάσεων, τα τρένα συχνά γεμίζουν γρήγορα στην Ταϊλάνδη. προσπαθήστε να κλείσετε το εισιτήριό σας αρκετές μέρες νωρίτερα.

Η Ταϊλάνδη διαθέτει μια ποικιλία τρένων που τρέχουν τις σιδηροτροχιές, οπότε αν καταλήγεις με ένα νέο, μοντέρνο φορείο ή ένα τρελό, γηρασμένο, είναι απλώς θέμα τύχης. Ανεξάρτητα από αυτό, τα τρένα είναι καλύτερα από τα λεωφορεία για το τοπίο και την ελευθερία να τεντώσουν τα πόδια σε μια βόλτα.

Για ταξίδια διάρκειας μίας ημέρας, οι ταξιδιώτες συνήθως χρεώνουν αυτοκίνητα δεύτερης κατηγορίας. Ένας υπάλληλος θα έρθει γύρω για να μετατρέψει τα καθίσματα με πάσο σε δύο κουκέτες με κουρτίνες ιδιωτικότητας. Οι κορυφαίες κουκέτες είναι ελαφρώς φθηνότερες αλλά μικρότερες σε μήκος. οι ταξιδιώτες με μακριά πόδια θα είναι περιορισμένοι.

Οι υπάλληλοι της Pushy πωλούν χαμηλής ποιότητας τρόφιμα και υπερτιμημένα ποτά σε αμαξοστοιχίες. Φέρτε το δικό σας σνακ ή μπορείτε να επισκεφθείτε το τραπεζαρία στο πίσω μέρος του τρένου.

Πτήσεις

Παρόλο που σίγουρα δεν είναι οι φτηνότερες, οι πτήσεις με προϋπολογισμό είναι πάντα ο ασφαλέστερος και πιο άνετος τρόπος να κυκλοφορούν στην Ταϊλάνδη.

Όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση με τους μεταφορείς προϋπολογισμού, τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομήσετε. Θα πρέπει ακόμα να πληρώσετε επιπλέον χρεώσεις για τις αποσκευές σας και να πάρετε τη δική σας μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Ορισμένα μεγάλα αεροδρόμια για να φτάσετε στην Ταϊλάνδη:

Διαβάστε για το Αεροδρόμιο Suvarnabhumi του Μπανγκόκ και τι να περιμένετε.

Τουριστικό λεωφορείο ή λεωφορείο;

Οι επισκέπτες της Ταϊλάνδης συχνότερα καταλήγουν σε τουριστικά λεωφορεία μόνο με εισιτήρια που πωλούνται από ταξιδιωτικά γραφεία και γραφεία υποδοχής. Ενώ ο όγκος κάνει μερικές φορές τις τουριστικές τιμές ακόμη πιο φτηνές από τα κυβερνητικά λεωφορεία, τα τουριστικά λεωφορεία είναι συχνά δυσάρεστα - οι επιβάτες εκτρέφονται σαν βοοειδή - και μερικές φορές ακόμη και οι στόχοι της κλοπής.

Για μια πιο άνετη και μακρόχρονη εμπειρία λεωφορείων, θα χρειαστεί να φτάσετε με το ταξί ή το tuk-tuk στο σταθμό των λεωφορείων και να αγοράσετε τα δικά σας εισιτήρια, αντί να περάσετε από έναν πράκτορα. Η πλοήγηση στο σταθμό και η εύρεση της σωστής ουράς μπορεί μερικές φορές να είναι μια πρόκληση, ωστόσο, τα κυβερνητικά λεωφορεία είναι συχνά πιο άνετα και περιλαμβάνουν νερό και σνακ.

Λεωφορεία Νύχτα στην Ταϊλάνδη

Το να πάρετε ένα λεωφορείο το βράδυ στην Ταϊλάνδη έχει μερικά μεγάλα πλεονεκτήματα Θα αποθηκεύσετε μια νύχτα διαμονής, ξυπνήστε στον προορισμό σας και δεν θα χάσετε μια ωραία μέρα που κινείται μεταξύ των σημείων. Αλλά αν δεν είστε καλά ασκούμε, μην περιμένετε να κοιμηθείτε σε ένα νυχτερινό λεωφορείο, καθώς ο οδηγός σας χτυπάει το κέρατο και τα παιδιά σε τραχύ δρόμο. Η αίθουσα ποδιού μπορεί να είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα αν ο επιβάτης μπροστά από εσάς ξαπλώνει πλήρως το κάθισμά τους.

Παρόλο που μια μικρή τουαλέτα καταλήψεων θα βρείτε συνήθως στα νυχτερινά λεωφορεία, ελπίζουμε να κάνετε μία ή δύο στάσεις, ώστε ο οδηγός να μπορέσει να κάνει ένα διάλειμμα. Οι στάσεις στα περίχωρα ταξιδιωτικά κέντρα είναι συνήθως πολύ σύντομα - αρχικά χρησιμοποιήστε την τουαλέτα και, στη συνέχεια, ψωνίστε για φαγητό και ποτά!

Συμβουλή: Φέρτε ένα δέσιμο ή κουβέρτα μαζί σας στο λεωφορείο. Παρόλο που μια κουβέρτα παρέχεται μερικές φορές, είναι συχνά βρώμικα. Θα χαρούμε να φέρετε ζεστό ρουχισμό καθώς ο κλιματισμός συχνά φτάνει σε θερμοκρασίες κατάψυξης.

Κλοπή στα νυχτερινά λεωφορεία στην Ταϊλάνδη

Αν επιλέξετε να πάρετε το λεωφορείο νυχτερινής διασκέδασης, μην αφήνετε τα τιμαλφή στις αποσκευές σας που θα αποθηκευτούν κάτω. Ένα πρόβλημα δεκαετιών, ο βοηθός του οδηγού αναρριχείται στο χώρο αποσκευών του λεωφορείου σας ενώ κυλάει στο δρόμο και ανοίγει τις τσάντες. Τα μικρά αντικείμενα, όπως τα τσέπη και τα φορτιστές τηλεφώνου, συχνά λείπουν και το λεωφορείο σας θα παραμείνει στο δρόμο για λίγο πριν ανακαλύψετε τι έχει φύγει.

Μερικές συμβουλές για την αποφυγή κλοπής στα νυχτερινά λεωφο

Το πρόβλημα της κλοπής νυχτερινών λεωφορείων είναι ιδιαίτερα έντονο στα τουριστικά λεωφορεία από το Khao San Road της Μπανγκόκ στα νησιά της Ταϊλάνδης και στο Τσιάνγκ Μάι . Δυστυχώς, ακόμη και η αναφορά κλοπών στην τουριστική αστυνομία δεν θα πάρει τα στοιχεία σας πίσω.

Ενοικιάσεις σκούτερ

Μπορείτε να νοικιάσετε σκούτερ σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη για μεταξύ $ 5 - $ 10 ανά ημέρα. Αν είστε άνετοι οδηγώντας ένα, ενοικίαση μοτοποδηλάτου μπορεί να είναι ένας μεγάλος, φθηνός τρόπος για να εξερευνήσετε νησιά και να επισκεφθείτε τοποθεσίες έξω από την πόλη. Αν δεν είστε έμπειρος αναβάτης, αφήστε την οδήγηση στις μεγάλες πόλεις για ένα άλλο ταξίδι. Και θυμηθείτε: Οδηγείτε αριστερά στην Ταϊλάνδη!

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ταϊλάνδη έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια και την ενοικίαση μοτοσικλέτας στη Νοτιοανατολική Ασία .

Γύρω από την Ταϊλάνδη

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συγκεκριμένες οδηγίες για μετακίνηση σε δημοφιλείς διαδρομές: